Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yüzde 99, CHP’ye geri döneceğim

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yüzde 99, CHP’ye geri döneceğim

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yüzde 99,... "Özgür Özel'e, 'Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım' dedim''

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Özgür Özel'e, 'Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım' dedim. Geri dönüşümün sağlanacağını düşünüyorum. Yüzde 99 olasılık ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüş yapacağım" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nca 22 Haziran'da partiden kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 38'inci Olağan Kurultay'da aday olmaması için 3 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim ve Adalet Yürüyüşü' başlattı. 10 gün süren yürüyüş sonunda Özcan, 13 Temmuz'da CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi, konuşma yaptığı otobüsten koltuk fırlattı. Bu protestonun peşinden Özcan, 26 Temmuz'da CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nca partiden ihraç edildi. Partisiz olarak Bolu Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Özcan, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesi sonrası harekete geçti. Özel ile görüştüğünü açıklayan Özcan, partiye dönmek istediğini iletti.

"CHP'yi özledim"

DHA'ya konuşan Tanju Özcan, CHP'deki değişimden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Geri dönmem için benim farklı bir prosedürüm var. Kılıçdaroğlu yönetimi tarafınca ihraç edildiğim için Parti Meclisi'nde karar alınması gerekiyor. Özgür Özel'e, 'Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım' dedim. Geri dönüşümün sağlanacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni özledim, Cumhuriyet Halk Partisi de beni. Cumhuriyet Halk Partisi'ne hızlı bir şekilde dönmem gerekiyor. Yüzde 99 olasılık ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüş yapacağım" diye konuştu.

'"Çorbada bir tuzumuz oldu"

Özel Özel'in kazanması için kendisine yakın görmüş olduğu delegeler ile konuştuğunu açıklayan Özcan, "Özel'e 'Delegeleri yakın markaja almakta fayda var' diye kendisine de söyledim. Ben de cuma günü Ankara'ya giderek görüşmem gereken delegeler ile görüştüm. Kafası karışık olan delegeler vardı. Onlara gerekli teminatları verdim. Tereddüt içinde olan birçok kişiyi ikna ettiğimi düşünüyorum. Bizim de yürüyüş yaparak ve delegelerin bir kısmı ile görüşerek, çorbada bir tuzumuz oldu. Değişime ikna ettik. Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kaldıktan sonra çekilmemesi, çok abes bir durum oldu. 'Sırtımdan hançerlendim, o şekilde seçime girdim' diyordu. Aslında arkasını dönse, hançerleyenlerin kim olduğunu görür. O odada olan kişilere bakarsak, kimlerin kendini hançerlediğini görür. Cumhurbaşkanlığını kazanamayacağını halde 'Siz kazanacaksınız' diyerek onu öne itenlerin onu hançerlediğini görür. İkinci tur öncesinde 'Hayır, çekilmeyin' diyenler de aynı kişiler" dedi.

"Artık CHP'den aday olacağım"

Yerel seçimlerde CHP'den aday olacağını ifade eden Özcan, "Bağımsız aday olacak değilim, tabii ki artık CHP'den aday olacağım. Yetkili kurullar gerekli incelemeyi yapar fakat kendime güveniyorum. Kazanacağımı biliyorum. CHP'den ihraç konumundayken hesap yapanlar, şimdi yeniden hesap yapsın. Bağımsız Tanju Özcan şunu alır, CHP şunu alır, aradan çıkar mıyız çıkmaz mıyız diyenler, bence artık o hesap kitabı bırakıp, havlu atıp, partilerinde otursun" diye ifade etti.

"Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yüzde 99, CHP’ye geri döneceğim" haberi, 08 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yüzde 99, CHP’ye geri döneceğim haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yüzde 99, CHP’ye geri döneceğim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

SON HABERLER
  1. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  2. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  3. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  4. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  5. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  6. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  7. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  8. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  9. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  10. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  11. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  12. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  13. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  14. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  15. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  16. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  17. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  18. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
  19. 02:13 Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi
  20. 02:12 Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Politika Haberleri