Bolu Belediyesi'nde bir torpil skandalı daha

Bolu Belediyesi'nde bir torpil skandalı daha

Bolu Belediyesi'nde bir torpil skandalı daha Bolu Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin ardından görevlerinden alınarak itfaiye eri kadrosuna geri gönderilen ve eşi belediye kadrosunda çalışan Serkan Ilgaz’ın şehir dışındaki kız kardeşine de belediyede çalışıyor gibi gösterilerek maaş ödendiği

Bolu Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin ardından görevlerinden alınarak itfaiye eri kadrosuna geri gönderilen ve eşi belediye kadrosunda çalışan Serkan Ilgaz’ın şehir dışındaki kız kardeşine de belediyede çalışıyor gibi gösterilerek maaş ödendiği iddia edildi.

AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler’in çalışmadığı halde Bolu Belediyesi’nden maaş aldığının anlaşılmasının ardından itfaiye eri skandalı ortaya çıktı.Belediyeye 10 yıl önce itfaiye eri kadrosuyla giren Serkan Ilgaz’ın 6 üst düzey görevi birden yürüterek, her biri için ayrı maaş aldığı belirlendi.

Görevlerinden alınarak itfaiye eri kadrosuna geri gönderilen ve eşi belediye kadrosunda çalışan Ilgaz’ın şehir dışında yaşayan kız kardeşini de belediyede çalışıyor gibi gösterilerek maaş ödendiği iddia edildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası 15 yıldır AKP tarafından yönetilen Bolu Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin ardından “bankamatik işçi” tartışması çıkmıştı. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “AKP kadın kolları başkanı belediye de ama nerede çalıştığını bilmiyorum” açıklamasının ardından BOSES şirketinde çalışmadığı halde aydan aya maaş alan AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler istifa etmek zorunda kalmıştı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Güler AKP Genel Merkezi’nin talebi üzerine Bolu Kadın Kolları Başkanlığı görevini de bıraktı.

Eski başkanın akrabası

Belediye ve bağlı şirketlerdeki incelemeler sürerken, 10 yıl önce itfaiye eri kadrosuyla işe alınan Serkan Ilgaz’ın; özel kalem müdür vekilliği, insan kaynakları birim sorumluluğu, belediye bünyesindeki “Tabiatın Kalbi Bolu” şirketinin yönetim kurulu üyeliği, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı, belediye bilişim birim sorumluluğu ve halk ekmek fırın müdür vekilliği görevlerinin hepsini birden yürüttüğü belirlendi.

Bolu Belediyesi bünyesindeki Tabiatın Kalbi Bolu şirketinden 10 bin lira maaş aldığı belirtilen Serkan Ilgaz’ın, ayrıca 6 ayrı biriminden de ayrı ayrı maaşlar aldığı kaydedildi. Eski AKP’li belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın uzaktan akrabası olduğu öğrenilen Ilgaz, Tanju Özcan’ın talimatıyla 10 yıl önce göreve başladığı itfaiye eri kadrosuna gönderildi.

Eşi Merve Ilgaz da Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosunda görünen Ilgaz’ın Bolu dışında ikamet eden kız kardeşine de belediyede çalışıyor gibi gösterilip maaş ödendiği iddia edildi. Ilgaz’ın ayrıca Belediye’nin kiralık araçlarından biriyle Düzce’de kaza yaptığı, araçta meydana gelen hasarı ve kaza masraflarını belediyenin kasasından ödettirdiği belirlendi.

"Bolu Belediyesi'nde bir torpil skandalı daha" haberi, 29 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bolu Belediyesi'nde bir torpil skandalı daha haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bolu Belediyesi'nde bir torpil skandalı daha 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri