Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı Yuva köyünde muhtar için inceleme başlatıldı

Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı Yuva köyünde muhtar için inceleme başlatıldı

Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı Yuva köyün... Bolu'da 1 kişinin öldüğü, 148 kişinin kanlı ishal nedeniyle hastanelik olduğu Yuva köyünde, zehirlenmelerin sebebinin belirlenmesi için özel olarak savcı görevlendirildi.

Zehirlenme vakalarıyla ilgili köy muhtarının ihmalinin olup olmadığı araştırılırken, ölen Eyüp Ertem'in otopsi sonucu da bekleniyor.

Yuva köyünde zehirlenme vakalarıyla ilgili özel bir savcı görevlendirilerek, zehirlenmelerde köy muhtarının ihmalinin olup olmadığı araştırılıyor. Merkeze bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde, temmuz ayında Kurban Bayramı ile başlayan süreçte, çoğu çocuklarda olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Hastaneye aralıklarla götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre sudan zehirlendiği tespit edildi. Tetkiklerde çocuklarda bağırsak enfeksiyonu görüldü, bazı hastalarda ishal nedeniyle böbrek yetmezliği başladı. Durumu ağırlaşan hastalar, başka şehirlerdeki hastanelere götürüldü. 148 kişi zehirlendi, 1 kişi yaşamını yitirdi. Tedavileri tamamlanan 142 kişi taburcu oldu. Yoğun bakım hastası bulunmazken, hastanede halen serviste tedavisi süren 5 kişi kaldı. Bu hastaların da sağlık durumlarının iyiye gittiği ifade edildi.


SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Olayla ilgili adli soruşturma ise devam ediyor. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, özel olarak savcı görevlendirildi. Savcı koordinesinde yürütülen soruşturmada, köyün su kaynağı ve evlerde kullanılan sulardan İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin aldığı numunelerin sonuçları soruşturma dosyasına eklendi. Suyun kaynağından alınan örneklerde görülmeyen bazı bakteri ve benzeri unsurların, şebekenin diğer noktalarında bulunduğu tespit edildi.

SIZMA İDDİASI ARAŞTIRILIYOR

Köy çevresindeki çeşitli fabrika ve işletmelere malzeme taşıyan araçların bölgedeki bir tesiste yıkandığı ve burada ortaya çıkan kimyasal veya biyolojik maddelerin toprak altındaki kırık su borularından içme suyuna karıştığı iddiaları üzerine bölgede kazı yaptırılıp çeşitli örnekler aldırıldı. Ayrıca Başsavcılık tarafından köyde inceleme yapmak üzere mikrobiyoloji ve halk sağlığı uzmanlarıyla mühendislerden bir heyet de oluşturulacak. Heyet, kullanım suları ve su kaynağı başta olmak üzere köyün çeşitli alanlarında detaylı inceleme yapacak. Köy muhtarının ihmaline yönelik iddiaları da değerlendiren başsavcılık, Valilik'ten konuyla ilgili soruşturma izni aldı. Öte yandan hastanelere başvuran 147 kişinin ifadelerinin alınması devam ederken, hastane raporları da soruşturma dosyasına ekleniyor. Bölge halkının içme suyundan etkilenmesine ilişkin soruşturmanın tamamlanması için Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 23 Temmuz'da vefat eden Eyüp Ertem'in otopsi raporu da bekleniyor.

"Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı Yuva köyünde muhtar için inceleme başlatıldı" haberi, 24 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı Yuva köyünde muhtar için inceleme başlatıldı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı Yuva köyünde muhtar için inceleme başlatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:00 Benzin, Mazot ve LPG Fiyatlarında Yenilik: 18 Ekim 2024 Güncel Fiyatlar
  2. 08:59 Disney Plus Fiyatlarına Büyük Zam! Yeni Tarifeler Ne Zaman Geçerli Olacak?
  3. 08:59 Vergi Kaçakçılığına Mehmet Şimşek'ten Tepki: "Sabahtan Akşama Satıyorlar, Vergi Yok!"
  4. 08:59 Yargıda Rüşvet Skandalı: HSK Harekete Geçti, Soruşturma Başlatıldı
  5. 08:59 Okul Saatlerinde Sürpriz Değişiklik: Dersler Daha Erken Mi Bitecek?
  6. 02:56 TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!
  7. 02:51 KKTC ve GKRY liderleri New York'ta görüştü
  8. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  9. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  10. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  11. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  12. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  13. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  14. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  15. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  16. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  17. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  18. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  19. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  20. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
Yerel Gündem Haberleri