Bomba Gibi Patlayan Lavabo Açıcılar: Bu Yaygın Hatalara Dikkat Edin

Bomba Gibi Patlayan Lavabo Açıcılar: Bu Yaygın Hatalara Dikkat Edin

Bomba Gibi Patlayan Lavabo Açıcılar: Bu Yayg... Son günlerde, lavabo açıcı ürünlerin tehlikeli bir şekilde patladığına dair haberler artış göstermeye başladı. Bu durum, birçok kullanıcıyı endişelendirdi ve uzmanlar, bu tür kazaların önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken önemli uyarılarda bulundu.

LAVABO AÇICI KULLANIRKEN DIKKAT! PATLAMA SONRASI BÜYÜK FELAKET VE UZMAN UYARILARI

Bahçelievler’de yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Fatih Büyüktosun, mutfak lavabosunda yaşadığı tıkanıklığı gidermeye çalışırken büyük bir kaza yaşadı. Geçtiğimiz ay meydana gelen olayda, mutfak lavabosunun tıkanması üzerine önce lavabo açıcılar kullanarak sorunu çözmeye çalışan Büyüktosun, başarılı olamayınca bir tesisatçı çağırmaya karar verdi. Ancak tesisatçının sabah gelmemesi üzerine, alternatif bir çözüm arayan yaşlı adam, nalburdan aldığı lavabo açıcıyı denedi. Bu süreçte bir patlama meydana geldi ve Büyüktosun’un vücudunun yüzde 40’ında ciddi yanıklar oluştu.

NALBURDAN ALINAN LAVABO AÇICI BÜYÜK BİR FELAKETE YOL AÇTI

Lavabo açıcıyı kullanırken beklenmedik bir patlamaya maruz kalan Mehmet Fatih Büyüktosun, yaşadığı korkunç anları şu sözlerle anlattı: "Akşam mutfak lavabom tıkandı ve hemen tesisatçıyı aradım. Yarın gelir misin dedim, ‘Evet’ dedi. Saat 09.00 oldu, gelmedi. Ben de ticaretle uğraştığım için dükkana gitmek zorundaydım. Başka bir tesisatçıya gitmeye çalıştım ama kapalıydı, numarasını aldım. Dönüşte bir nalbura rastladım. Lavabo açıcı aldım. Ürünün tehlikeli olup olmadığını sordum ve ‘Sadece ellerini, gözlerini, teninle temas ettirmeyeceksin’ dedi. Ürünü kullanarak çözüm aradım ama bir patlama oldu. Şiddetli bir yanma hissettim ve hemen banyoya koştum. Eşim yaşlı ve şeker hastası, mutfağı bırakıp gitmek istemedim. Şimdi bu tür ürünleri kullanmamanızı tavsiye ederim."

YANIK TEDAVİ MERKEZİ’NDE YOĞUN TEDAVİ SÜRECİ BAŞLADI

Patlamanın ardından hastaneye kaldırılan Büyüktosun, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi’ne sevk edildi. Burada vücudunun yaklaşık yüzde 40’ının yandığı belirlenen yaşlı adam, yoğun tedavi sürecine alındı. Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, bu tür ev kazalarının son yıllarda arttığını belirterek vatandaşları uyardı: "Lavabo açmak için nalburdan alınan kimyasal ürünlerin ciddi patlamalara yol açabildiğini görüyoruz. Önceden bu tür malzemeler bu kadar tehlikeli patlamalara neden olmuyordu. Vatandaşların bu tür ürünleri kullanırken çok dikkatli olması gerekiyor. Özellikle granüllü, bilinen markaların tercih edilmesi önemlidir. ‘Profesyonel kullanıma tabidir’ gibi ibarelere sahip ürünlerden kaçınılmalıdır. Kimyasalların hızlı bir şekilde sulandırılması ve ortamdan uzaklaştırılması, ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebilir."

Prof. Dr. Mustafa Turan, yanık tedavi merkezinde yaşanan benzer vakaların artışına dikkat çekerek, kimyasal maddelerin kullanımında büyük bir özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı: "Ev kazaları genellikle masum gibi görünse de, elektrikler, kimyasallar ve sıcak su gibi unsurlar ciddi kazalara yol açabilir. Ev ve iş ortamlarında dikkatli olunmalı ve acil durumlarda hızlı müdahale hayati önem taşır."

 

"Bomba Gibi Patlayan Lavabo Açıcılar: Bu Yaygın Hatalara Dikkat Edin" haberi, 04 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bomba Gibi Patlayan Lavabo Açıcılar: Bu Yaygın Hatalara Dikkat Edin haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bomba Gibi Patlayan Lavabo Açıcılar: Bu Yaygın Hatalara Dikkat Edin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:14 Gedson Fernandes'ten sakatlık açıklaması!: Sakatlık yaşamıştı
  2. 23:12 Müdürlükten müjdeli haber!: Besicilere 15 milyon liralık destek!
  3. 22:45 Malatya’da Korkunç Olay: Silahla Yaralanan Kadın Hastaneye Kaldırıldı
  4. 22:39 Bilal Erdoğan: "Mülteciler Ekonomiye Kazanç Sağlar, Suç Oranları Daha Az
  5. 22:38 Kenarda 300 bin TL'si olanlar konut sahibi olabilecek: 2+1 fırsatı duyuruldu
  6. 22:35 Yagi Tayfunu Myanmar’da Büyük Yıkıma Yol Açtı: Kayıp ve Can Kaybı Rakamları Şoke Edici
  7. 22:34 Alanya'da en sessiz gece! Alanyaspor ve Hatayspor'un galibiyet hasreti devam ediyor
  8. 22:12 Meteoroloji bölge bölge uyarı verdi: Beklenen yağışlar başladı başlayacak
  9. 22:12 Donald Trump'a yeni saldırı girişimi iddiasına yanıt
  10. 22:12 BAĞ-KUR'lulara müjde: Yeni prim gün sayısı belirlendi! O kişilere erken emekli fırsatı
  11. 22:12 Beşiktaş'ı Şenol Güneş durdurmuş oldu!
  12. 22:12 Uzman ikinci el araçlarda saklanan kusuru anlattı: Bir anda 300 bin TL'lik olabilirsiniz
  13. 22:11 Trabzonspor ve Beşiktaş 1-1 Beraber Kaldı: Visca’nın Kırmızı Kartı Maçın Kilit Noktasıydı!
  14. 22:07 BYD herkesi solladı: Rekor üstüne rekor kırıp otomotivde kartları yeniden dağıtıyor!
  15. 22:07 Pazarda yeni dönem başlıyor: Bunları yapanlar dikkat, ceza kesilecek!
  16. 22:07 Belçika Merkez Bankası Başkanı'ndan uyarı: "Faizler düşmeli, enflasyon tehlikesi yakın!"
  17. 22:05 Kocaelispor'a Şok Mağlubiyet! Penaltı Kaçtı, Kartlar Havada Uçuştu!
  18. 22:00 Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları'na toplatma kararı çıktı!
  19. 22:00 Çankırı’da 112 Ekibine Saldırı: Ambulans Şoförü Yaralandı!
  20. 21:59 Ekonomik olarak 2025 senesi 2024'ten daha zor geçecek! Rahatlama ancak o yıl
Gündem Haberleri