Bomba itiraf: 'Hayır' çıkarsa iş koalisyona gider

Bomba itiraf: 'Hayır' çıkarsa iş koalisyona gider

Bomba itiraf: 'Hayır' çıkarsa iş koalisyona ... ABC Haber MerkeziYandaş A Haber'in provakatör sunucusu Erkan Tan'ın bir radyoda yaptığı 'Erkan Tan Vakti' isimli programa katılan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AKP'nin korktuğu tabloyu çok net bir şekilde itiraf etti....

ABC Haber Merkezi

Yandaş A Haber'in provakatör sunucusu Erkan Tan'ın bir radyoda yaptığı 'Erkan Tan Vakti' isimli programa katılan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AKP'nin korktuğu tabloyu çok net bir şekilde itiraf etti. Referandumda 'evet' çıkması halinde 'bölünme' riskinin ortadan kalkacağnı ileri süren Bağış, 'hayır' çıkması halinde AKP'nin içine düşeceği yenilgi durumunu özetledi. Çokça yazılan senaryoyu Bağış, birinci ağızdan doğruladı. Bağış'a göre, 'hayır' çıkarsa, erken seçim yapılır ve AKP tek başına iktidar bile olamaz.

Yandaş kanalda sunduğu 'haber' programında CHP'li Aykut Erdoğdu için "Allahım onu cehennemde cayır cayır yak", Eren Erdem için de "Ver Mehter'i ver Mehteri, tutuklayın Eren Erdem'i" diyebilen Erkan Tan, CRI TÜRK FM’de yayınlanan programına konuk olan eski Başmüzakereci Bağış, başkanlık referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Egemen Bağış referandum sürecinde “evet'' çıkmasının Türkiye için çok önemli bir konu olduğunu söylerken AB ''nin Türkiye’nin iyiliğini istemediğini, onun için bu referandumla özel olarak ilgilendiğini ileri sürdü.

'BUGÜN DE İKTİDAR PROBLEMİ VAR'
Türkiye siyasetinde bir istikrarsızlığın olduğunu vurgulayan Egemen Bağış, bugün de iktidar problemi olduğunu açığa vurdu. Mevcut siyasi sistemin tarih boyunca hep iki başlılık yarattığını savunan Bağış, sistemin Atatürk ile İsmet İnönü’nün de arasını açtığını söyledi:

"Tarihimize baktığınız zaman bu sistem hep fitne yaratmıştır; Atatürk ve İnönü'yü birbirine düşürmüştür. Atatürk'ün ilk kurduğu sistem bizim bu değiştirmeye çalıştığımız sisteme çok benzer bir yapıydı, güçlü bir cumhurbaşkanlığı modeli ortaya koymuştu. Bu çift başlılık, Atatürk ve İnönü'nün arasını açtı. Sonra İnünü'yle Bayar'ın ve Bayar ile Menderes'in arasında da benzer sıkıntılar yaşandı."

DAVUTOĞLU-ERDOĞAN İKİLİĞİ ÜLKEYE ZARAR VERDİ
Daha da yakın tarihe gelen Egemen Bağış, Ahmet Davutoğlu-Tayyip Erdoğan çekişmesini de bu 'ikibaşlılığa' örnek olarak verdi. "Sayın Davutoğlu'nun Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la yaşadığı süreci hatırlarsak o zaman bu çift başlılığın ülkeye ne kadar zarar verdiğini hep beraber görürüz" diyen Bağış, "Bugünkü sistemle; bir babayı Cumhurbaşkanı, öz evladını Başbakan yapsanız en fazla iki yıl sonra birbirlerine düşerler. Sistemin kendisi fitneye ve fesata davetiye çıkaran bir sistem" diye konuştu.

OYUMUZ İÇERİDE YÜZDE 52, DIŞARIDA 70
AKP'nin 'evet' propagandasına izin vermeyen Avrupa ülkelerini eleştiren Bağış, "Yurtdışında özellikle Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye'nin iktidar partisi AK Parti'ye bu kadar fazla teveccüh göstereceklerini beklemiyorlardı. Türkiye'de oyumuz yüzde 52-53'ken Avrupa genelinde 65-70'leri bulmaya başladı. Bu da onları rahatsız etti" diye konuştu.

unnameda-001.jpg

BAĞIŞ'TAN BOMBA İTİRAF
Erkan Tan'la olan röportajı sırasında, Davutoğlu-Erdoğan çekişmesi, bugün de iktidar problemi olduğu gibi itiraflarda bulunan Egemen Bağış, bombayı röportajın sonlarına doğru patlattı. Bağış, AKP kulislerinde konuşulduğu defalarca yazılan ancak hep reddedilen bir iddiayı doğruladı, AKP'nin 'hayır' çıkması durumunda iktidarını kaybedebileceğini söyledi.

"Bu referandumda Evet çıktıktan sonra bölünme riski ortadan kalkacak. Doğu ve Güneydoğu illerimizde Evete çok ciddi bir destek var; çünkü devlet devletliğini hissettirmiş, terör örgütü orada kırılma noktasına gelmiş" diyen Bağış, 'hayır' çıkması halinde AKP'nin bitişinin resmini çizdi. Bağış, 'hayır' çıktığında önce erken seçin kararının alınacağını, sonrada koalisyonun kurulabileceğini söyledi. Egemen Bağış, şöyle konuştu:

"Allah korusun bir Hayır çıkması, bir erken seçim kararının alınması akabinde bir koalisyon hükümetinin kurulması, Türkiye'yi nerelere sürükler, nasıl bir siyasi ve ekonomik kriz yaşanır onu hiçbirimiz bilemeyiz."

Bu iddia gün geçtikçe daha sık dillendirilmeye başladı. Örneğin son olarak, TELE1 TV’de dün akşam Tuncay Mollaveisoğlu’na özel röportaj veren MHP'li muhalif Meral Akşener, 16 Nisan referandumu hazırlıklarına girilirken kurulan Erdoğan-Bahçeli ittifakının nedeninin Bahçeli'nin erken seçim korkusu olduğunu öne sürdü.

O röportaj şöyleydi:

">

"Bomba itiraf: 'Hayır' çıkarsa iş koalisyona gider" haberi, 07 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bomba itiraf: 'Hayır' çıkarsa iş koalisyona gider haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bomba itiraf: 'Hayır' çıkarsa iş koalisyona gider 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  2. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  3. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  4. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  5. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  6. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  7. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  8. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  9. 00:02 Çok popüler bir Türk helva markasının ürünlerinin toplatılması kararı alındı!
  10. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  11. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  12. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  13. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  14. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  15. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  16. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  17. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  18. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  19. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  20. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
Gündem Haberleri