Böyle rezalet ve ayrımcılık yok! AKP Hükümeti 'Namaz kılmayan hayvandır' sözünü kınayamadı.

Böyle rezalet ve ayrımcılık yok! AKP Hükümeti 'Namaz kılmayan hayvandır' sözünü kınayamadı.

Böyle rezalet ve ayrımcılık yok! AKP Hükümet... Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TRT ekranlarında yayınlanan bir programda sarf ettiği, "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır’ sözleriyle...

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TRT ekranlarında yayınlanan bir programda sarf ettiği, "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır’ sözleriyle tepki çeken Prof. Dr. Mustafa Aşkar ile ilgili soruyu cevapladı.

Nurettin Canikli, "Sadece bir haber olarak TRT’deki program kulağımıza geldi. Zaten suç unsuru varsa gerekli işlemler mahkemeler tarafından yapılır. Bakanlar Kurulu olarak bizim bir adım atmamız mümkün değil. Elbette herkesin bir görüşü vardır. Suç olarak telakki ediliyorsa savcılar harekete geçer gereğini yapar. Şahsi görüşümüzün açıklanması farklı yorumlara sebep olabilir" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Canikli'nin açıklamalarının satır başları şöyle:

Almanya’ya yönelik eylem planı gündeme geldi mi? İncirlik Üssü talepleriyle ilgili gelinen son nokta nedir?

Almanya’nın talebi vardır. Ancak verilmiş bir karar söz konusu değildir. Alman parlamentosunda alınan talihsiz kararla ilgili elbette ilgili tüm kuruluşlarımız gereken çalışmaları yapıyorlar.

Bu karara Türkiye’nin kayıtsız kalmaması gerekiyor. Bu kararın ortadan kaldırılması söz konusu olabilir mi? Çalışmalar devam ediyor.

Sayın cumhurbaşkanının diplomasıyla ilgili CHP’nin girişimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? 'TRT ekranlarında yayınlanan 'namaz kılmayan hayvandır' sözleri hakkında görüşünüz nedir? Cezai yaptırım uygulanacak mı?

Sayın cumhurbaşkanımızın diploması sayısız kereler kamuoyuyla paylaşıldı. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil. Kriminal çalışmalar dahil olmak üzere tüm çalışmalar yapıldı. Bütün bu gerçeklere rağmen bu tartışmalar kasıtlıdır ve ahlaki değildir.

Sadece bir haber olarak TRT’deki program kulağımıza geldi. Zaten suç unsuru varsa gerekli işlemler mahkemeler tarafından yapılır. Bakanlar Kurulu olarak bizim bir adım atmamız mümkün değil. Gereken neyse yapılır. Suç ise ona göre de mahkemeler bu konuda gerekli kararı veririler. Elbette herkesein bir görüşü vardır. Suç olarak telakki ediliyorsa savcılar harekete geçer gereğini yapar. Şahsi görüşümüzün açıklanması farklı yorumlara sebep olabilir.

Eşcinsellerin onur yürüyüşüne izin verilecek mi? İzin verilirse ABD’de gerçekleşen Orlando saldırısı sonrasında ek güvenlik tedbiri alınacak mı?

Bu tür izinler verilirken makamların bazı kriterleri var. Böyle bir talep vukuunda bu kriterler açısından karar verilecek.

Fethullah Gülen’in CIA için ajanlık yaptığına ilişkin size bilgi geldi mi?

Bu mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğiz. Türkiye’ye tehdit olmaktan çıkartılacak aşamaya gelene kadar devam edecek.

İzmir’de yakalanan Atalay Filiz’le selfie çeken polisler hakkında soruşturma açıldı. Sizin görüşünüz nedir?

Soruşturma açıldı. Yapılması gereken oydu. Soruşturmanın sonucuna göre gereken yapılacak.

Özel güvenlikle ilgili bir çalışma var mı?

Özel güvenlikle ilgili bir çalışma var. Taslak aşamasında ilgili bakanlıklara gönderildi. Taslakta yer alan hususlar henüz netleşmedi. Ancak tasarı haline geldikten sonra… İlgili kuruluşlardan görüş alındıktan sonra nihai şekli verilerek TBMM’ye sevk edilecek.

Taşeron düzenlemesi değişecek mi?

Teknik çalışmalar devam ediyor. Son derece önemli bir düzenleme. Türkiye’de çok büyük bir problemi çözecek bir düzenleme. Çok uzun süreceğini tahmin etmiyoruz. Verilen sözler var. Sözlere uygun bir şekilde düzenleme yapılacaktır.

"Böyle rezalet ve ayrımcılık yok! AKP Hükümeti 'Namaz kılmayan hayvandır' sözünü kınayamadı." haberi, 13 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Böyle rezalet ve ayrımcılık yok! AKP Hükümeti 'Namaz kılmayan hayvandır' sözünü kınayamadı. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Böyle rezalet ve ayrımcılık yok! AKP Hükümeti 'Namaz kılmayan hayvandır' sözünü kınayamadı. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Politika Haberleri