Boynukalın unutamıyor! Ayasofya Baş İmamlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan Boynukalın AK Parti'li Özlem Zeng

Boynukalın unutamıyor! Ayasofya Baş İmamlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan Boynukalın AK Parti'li Özlem Zeng

Boynukalın unutamıyor! Ayasofya Baş İmamlığı... Mehmet Boynukalın’ın istifasıyla ilgili konuşan AK Parti’li Özlem Zengin “Dahlim yok lakin Ayasofya’nın özgürleştiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, 8 Mart Kadınlar Günü’nde yaptığı paylaşımla tepki çeken eski Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın hakkında açıklamalar yaptı. TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programına konuk olan Zengin, Boynukalın’la yaşadığı tartışma üzerine konuştu.

Zengin “Boynukalın’ın istifasında dahliniz var mı?” sorusuna “Dahlim yok lakin Ayasofya’nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil” yanıtını verdi.

Zengin şunları söyledi: “Adalet Bakanlığımızın çok önemli bir çalışmasıyla beraber artık kadın cinayetleri hukuki bir terim olarak mevzuatın içerisine girmiş oldu. Kadın cinayetleri denilen şey hukuk mevzuatında bir tanımlama. Böyle bir tanımlama varken sizin karşınıza devamlı dini referans göstererek hukukun var kıldığı kavramları reddetmeye çalışan insanlar oluyor. Onu dinleyen insanlar sizi düşman biliyor. Beni dindar görmüyorlar. Benim ne kadar inançlı olduğuma insanlar mı karar verecek?

Burada problem şu, kadınlar için şiddetin konuşulduğu bir gün var, çok önemli bir günden bahsediyoruz ve hukuken de bir terimden bahsediyoruz. Araya dinle ilgili bir referans girdiği zaman siz ne söylerseniz söyleyin onunla rekabet etme şansınız kalmıyor. Oysa ki siz hukuken var olan bir gerçeklikten bahsediyorsunuz. Tezlerimizi savunurken; din ile dini yan yana koymalıyız, hukuk ile hukuku.”

Fena kızmış

Zengin'in bu açıklamalarından sonra Boynukalın arka arkaya tweetlar attı, kendisini haklı çıkarmayı denedi.

Bir hatırlatma: İslam insan hayatının her alanını doğumdan ölüme kadar düzenleyen inanç, ibadet, ahlak ve hukuk kurallarını içerir. "Kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz" (Bakara 85). Allah unutturmasın

İslam inanç, ibadet, ahlak ve hukukuyla hayatımıza sirayet etmediği sürece Ayasofya tam manasıyla özgürlüğüne kavuşamaz.  Ama açılması bu yönde bir adımdır inşallah... Meselemiz şahsi değil. Allah hidayet versin...

İslam'ın hükümleri akla daha yatkındır,  dünyada adaletli ve huzurlu bir düzeni tesis eder, ahirette de insanı ebedi kurtuluşa eriştirir. Müslüman için din ve hukuk ayrı şeyler değildir. "Kim Allah'tan daha güzel hüküm verebilir" (Maide suresi 50). Hayırlı cumalar...

Ne olmuştu?

Boynukalın’ın 8 Mart paylaşımına tepki gösteren Zengin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Kadın-erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.”

İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik açıklamalarıyla da gündeme gelen Boynukalın’ın sözleri tepki toplamış ardından istifa etmişti.

 

"Boynukalın unutamıyor! Ayasofya Baş İmamlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan Boynukalın AK Parti'l." haberi, 12 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Boynukalın unutamıyor! Ayasofya Baş İmamlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan Boynukalın AK Parti'l.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boynukalın unutamıyor! Ayasofya Baş İmamlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan Boynukalın AK Parti'l.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  2. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  3. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  4. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  5. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  6. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  7. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  8. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  9. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  10. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  11. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  12. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  13. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  14. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  15. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  16. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  17. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  18. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  19. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  20. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
Gündem Haberleri