Bozdağ: Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı

Bozdağ: Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı

Bozdağ: Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi ko... Sağlık Bakanı Koca ile Adalet Bakanı Bozdağ, 'Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu'na katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı; ikisi de hayatımızı ve bizi koruyan, kollayan ve değer veren önemli görevleri ifa ediyorlar" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle düzenlenen 'Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu'na katıldı. Bakan Koca, konuşmasında, camialarının iki önemli sorununu çözmek üzere Bakan Bozdağ ile çalıştıklarını söyleyerek, "Sağlıkta şiddet ve malpraktis davalarının suistimali camiamızın en büyük sorunlarıdır. Bu iki sorunun çözüme ulaşması için gösterdikleri samimi çaba için camiamız adına Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ beyefendiye çok teşekkür ederim. Sesimizi duydu, kendisini bizim yerimize koydu, inisiyatif aldı ve büyük gayret gösterdi. Fakat burada esas gücümüz sizler olacaksınız. Yaşadığımız zorluklara sizler inanmazsanız netice almamız mümkün değil. Kanunla sınırlar çiziliyor. Mevzuat buna uygun olarak belirleniyor. Kural haddi tanımlıyor. Haddi aşanın ise cezalandırılmasını işaret ediyor. Bugün konulan kural, haddi aşana haddini bildirmiyor. Yasanın huzuruna giden olayları azaltmak için çalışıyoruz. Fakat yasa koruyucu bir çatı, demir parmaklıklar had bildirir bir gerçek olmadan arkadaşlarımızın imdat çığlıkları, beyaz kod panikleri hiçbirimize huzur vermez. Benim ve camiamın içinde bulunduğu konumun daha iyi anlaşılması için bir örnek vereceğim. 11 Aralık 2021 tarihinde yüce meclisimizde bütçe görüşmeleri sırasında bir cümle kurdum. 'Bizler canına kast edeni bile tedavi etmeye yemin etmiş bir mesleğin mensubuyuz' diye. Bu alelade bir ifade değildir. Savaşta düşman saflarında yer alanı bile hayatta tutmak için yeminimiz var. Ancak bu yeminimizi tutabilmemiz için şartlarımızın, hukukumuzun korunması lazım" dedi.

 

"Diliyorum bu kanlı savaş çabuk biter"

Bakan Bozdağ ise konuşmasının başında Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa değinerek, "Bu savaşta hayatını kaybeden her bir Ukraynalı çocuğun, kadının, yaşlının, hekimin ve insanın hayatını kaybetmesinden elbette saldırıyı yapan Rusya sorumludur lakin bütün bunlara sebebiyet veren ve üzerlerine düşeni yapmayan uluslararası toplum da bu noktada mesuliyetten kurtulamaz. Umuyor ve diliyorum ki bu kanlı savaş çabuk biter. Silahlar susar, ateşkes ilan edilir. Silahların yerini diplomasi alır ve konuşarak bu mesele kısa zamanda çözüme kavuşur" diye konuştu.

"Her türlü desteği sınırsız vermeye hazırız"

Bakan Bozdağ, sağlık personellerinin her daim yanında olduklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek ve oradaki haksızlık ve hukuksuzlara son vermenin çok önemli olduğuna yürekten inanıyorum. Zira hakimler ve savcılar bizim haklarımız ve hürriyetlerimiz hakkında karar tesis ederken, hekimler ve sağlık çalışanları bizim yaşam hakkımız ve daha kaliteli bir yaşama devam etmemiz için büyük görev yapmaktadırlar. Bizim anayasamız ve yasalarımız yaptıkları işler dolayısıyla, aldıkları kararlar nedeniyle hakim ve savcılar için ne tür bir teminat ön görüyorsa hekimler, diş hekimleri ve sağlık çalışanları için de aynı güvenceyi, teminatı ön gören tarihi adımı atmalıyız. Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı; ikisi de hayatımızı ve bizi koruyan, kollayan ve değer veren önemli görevleri ifa ediyorlar. O yüzden de Sağlık Bakanımız bu konuları bize açtığında; 'bizim sorunlarımız var, bunları beraber çözelim' dedi, biz de 'emrin olur' dedik. Zira sağlık çalışanlarının ben bakan olarak da emrindeyim, vatandaş Bekir Bozdağ olarak da emrindeyim. Her türlü desteği sınırsız vermeye hazırız."

Bakan Bozdağ ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstererek, "Ben şunu anlamakta zorlanıyorum. Hastaneye yavrusunu iyi olsun diye götürmüş canı yanan bir adam, çok sevdiği evladına elleriyle şifa dağıtacak ve bunun için 'biraz müsaade et, bir muayene edeyim' diyen hekime, ona yardımcı olan sağlık personeline nasıl öfkelenir, üzerine hücum eder ve ona şiddet tatbik eder. Bunu benim mantığım da almıyor, vicdanım da almıyor. Bu vesileyle 14 Mart Tıp Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalarla onların bayram sevincini artıracağımıza inanıyorum" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AKP'nin hukukçu milletvekilleri arasında bir toplantı yapılmış; bu görüşmede sağlık personeline yönelik şiddet suçuna getirilecek yeni yaptırımlar masaya yatırılmıştı. Kulislerden edinilen bilgide, iki bakanlığın koordinasyonunda hazırlanan yeni taslak ile sağlıkçıya karşı işlenen şiddetin ‘katalog suç’ kapsamına alınacağı öğrenilmişti.

"Bozdağ: Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı" haberi, 10 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bozdağ: Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bozdağ: Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri