BRICS'in altına endeksli para birimi çıkarma planı gerçekleşirse Doların sonunu getirebilir

BRICS'in altına endeksli para birimi çıkarma planı gerçekleşirse Doların sonunu getirebilir

BRICS'in altına endeksli para birimi çıkarma... Ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, ABD dolarının sonun geleceği konusunda uyardı. BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) USD'yi öldürecek altına endeksli bir para birimi başlatmasını bekliyor.

Zengin Baba Yoksul Baba (Rich Dad Poor Dad) yazarı Robert Kiyosaki, önerilen BRICS para birimi ve Amerikan doları üzerindeki olası etkisi hakkında görüşlerini dile getirdi. Rich Dad Poor Dad, Kiyosaki ve Sharon Lechter tarafından ortaklaşa yazılan 1997 tarihli bir kitaptır. Kitap, New York Times En Çok Satanlar Listesi'nde altı yılı aşkın bir süredir yer almaktadır. Kitaptan 51'den fazla dilde 109'dan fazla ülkede 32 milyondan fazla kopya satılmıştır. BRICS ülkeleri, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'yı kapsamaktadır.

Yeni BRICS para birimi etrafında beklenti, Rus haber kaynağı RT tarafından yayımlanan bir raporun ardından artmıştır. Raporda, BRICS ekonomik blokunun altın destekli bir para birimi tanıtmaya hazırlandığı ve resmi bir duyurunun 22-24 Ağustos tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Bununla birlikte, hiçbir BRICS yetkilisi yeni para birimiyle ilgili bir duyuru yapmamış ve altın destekli olacağına dair bir onay bulunmamaktadır.

Salı günü attığı bir tweet'te Kiyosaki, ABD dolarının öleceğini ve trilyonlarca doların geri döneceğini öngörerek, BRICS ülkelerinin Ağustos ayındaki zirvelerinde altın destekli bir para birimi duyuracaklarını beklediğini belirtti. Ünlü yazar, enflasyonun tavan yapacağını vurgulayarak yatırımcıların altın, gümüş ve bitcoin satın alması gerektiğini ekledi - ki bu da onun tipik tavsiyesidir.

Bu, Kiyosaki'nin BRICS ülkelerinin ABD ve doların egemenliğine meydan okuyabileceği konusunda uyarıda bulunduğu ilk kez değildir. Nisan ayında da "katrilyonlarca doların" geri geleceğini ve bunun "olası sonuçlarının hiperenflasyon olabileceğini" söyleyerek uyarıda bulunmuştu.

ALTIN, GÜMÜŞ VE BITCOIN ÖNERİYOR

Kiyosaki uzun yıllardır altın, gümüş ve bitcoin'i önermektedir. Önceki açıklamalarında bu üç yatırımın "istikrarsız zamanlar" için en iyisi olduğunu açıklamıştı. Salı günkü tweet'inde ayrıca bitcoin'in gelecek yıl 120.000 dolara çıkacağını belirtti. Ünlü yazar, Standard Chartered'ın revize edilmiş tahminini alıntı yapmış olabilir. Bankacılık devi Pazartesi günü BTC'nin bu yıl 50.000 dolara ve 2024'te 120.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

"BITCOIN 500.000$ OLACAK"

Ünlü yazar, altın, gümüş ve bitcoin'in gelecekteki fiyatı hakkında kendi tahminlerini de yapmıştır. Şubat ayında BTC'nin 2025 yılında 500.000 dolara, altının 5.000 dolara ve gümüşün 500 dolara ulaşacağını belirtmiştir.

BRICS'İN ÇIKIŞ TARİHİ BEKLENTİSİ

Birçok insan, ortak bir BRICS para biriminin Ağustos 2023 zirvesinde duyurulmasını beklemektedir. Ancak, Yeni Kalkınma Bankası'nın (BRICS Bankası olarak da bilinir) başkan yardımcısı ve baş finans sorumlusu, ABD dolarıyla rekabet edecek bir ortak para birimi oluşturmanın orta ve uzun vadeli bir hedef olduğunu belirtti. "Şu anda kimse BRICS'in alternatif bir para birimi oluşturacağını önermiyor," dedi.

"BRICS'in altına endeksli para birimi çıkarma planı gerçekleşirse Doların sonunu getirebilir" haberi, 12 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Kripto Para kategorisi altında bulunan BRICS'in altına endeksli para birimi çıkarma planı gerçekleşirse Doların sonunu getirebilir haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BRICS'in altına endeksli para birimi çıkarma planı gerçekleşirse Doların sonunu getirebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kripto Para konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Kripto Para Haberleri