Bu da Diyanet'in 'cemaat'i: İlkokul ve Liselere din temsilcisi geliyor...

Bu da Diyanet'in 'cemaat'i: İlkokul ve Liselere din temsilcisi geliyor...

Bu da Diyanet'in 'cemaat'i: İlkokul ve Lisel... Diyanet İşleri Başkanlığı, hazırladığı "Gençlik Çalışmaları Yönergesi" ile okullarda yapılanacak. Yönergeye göre "manevi rehberlik ve din hizmetlerinin, gençlere talep doğrultusunda ve tamamen gönüllülük esasına göre...

Diyanet İşleri Başkanlığı, hazırladığı "Gençlik Çalışmaları Yönergesi" ile okullarda yapılanacak. 

Yönergeye göre "manevi rehberlik ve din hizmetlerinin, gençlere talep doğrultusunda ve tamamen gönüllülük esasına göre sunulacağı" belirtildi.

Program hazırlanırken, "inanç ve ibadetin gençlerin ruh sağlığında oluşturacağı olumlu etkilerin" göz önünde bulundurulacağı ifade edilen yönergede, "hiçbir genç dışarıda bırakılmayacak şekilde hizmet verilmesi" istendi.

'VATAN, EZAN, BAYRAK...'

Yönergeye göre, çalışmalar şöyle yürütülecek:

"Genç kitleler ile iletişimi sağlayacak sistematik ve dinamik bir teşkilat yapısı oluşturulacak; sosyal medya alanlarından faydalanılacak, ortak bir iletişim ağı oluşturulacak.

Gençler için vatan, ezan, bayrak gibi konularda eğitsel materyaller geliştirilecek.

Gençlik çalışmaları, müftülükler tarafından yürütülecek. Diyanet tarafından alana özgü "müfredatlı" çalışma programları hazırlanacak. Yapılan çalışmalar raporlanacak."

'SOHBET TOPLANTILARI DÜZENLENECEK'

"Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri'nde, gençlik sohbetleri, okuma programları, ahlak ve değerler eğitimi, genç girişimcilik ve sosyal sorumluluk faaliyetleri düzenlenecek.

Gençlerle birebir iletişimin hedeflendiği gençlik sohbetleri, gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine göre planlanacak. Sohbetlerin uzun tutulmamasına özen gösterilecek.

Diyanet, üniversite akademi programlarının işleyişini de takip edecek. Öğrenci yurtları ve gençlik merkezlerinde manevi rehberler ile yürütülen hizmetleri koordine edecek.

Mahalle ve köylerde gençlik sorumluları görevlendirilecek. Diyanet, eğitim faaliyetlerinde yalnızca kendisine bağlı personelden değil, "genç gönüllü"lerden de faydalanacak."

'DİYANET GENÇLİK ÇALIŞMA MERKEZLERİ' AÇILACAK

"Okulların yoğun olduğu mahallerde gençler için, "cazibe merkezi" olacak Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri açılacak. Gençlik merkezleri için okul çevresine yakın mekanlar tercih edilecek.

Okullar Diyanet çalışanları tarafından periyodik ziyaret edilecek. Okul ziyaretlerinde sadece konferans tarzı etkinliklerle yetinilmeyecek; düzenli ve sistematik programlar aracılığıyla gençlerle iletişime geçilecek. Okul temsilcileri ve sınıf temsilcileri ile periyodik değerlendirme toplantıları gerçekleştirilecek.

Şehirde yaşadığı halde okul süreçlerinin dışında kalan gençlerle kırsal alanda ikamet eden gençlere yönelik de çalışmalar yapacak Diyanet, müftüler tarafından belirlenecek mahalle/köy gençlik sorumluları ile programlar yürütecek.

Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı devlet yurtları başta olmak üzere öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere dini danışmanlık ve manevi rehberlik yapmak üzere Diyanet tarafından personel görevlendirilecek."

'HER OKULA GÖRE PLANLAMA'

"Diyanet'in genç gönüllüleri arasından üniversite, fakülte, okul ve sınıflarda, okul temsilcileri belirlenecek. Bu temsilciler aracılığı ile Diyanet'in yürüteceği çalışmalar koordine edilecek.

Üniversite, lise ve ortaokul düzeyinde gerçekleştirilecek gençlik çalışmalarında okul idarecileri ve öğretmenler ile etkin işbirliği sağlanacak. Her okula göre planlamalar yapılacak."

"Bu da Diyanet'in 'cemaat'i: İlkokul ve Liselere din temsilcisi geliyor..." haberi, 09 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bu da Diyanet'in 'cemaat'i: İlkokul ve Liselere din temsilcisi geliyor... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu da Diyanet'in 'cemaat'i: İlkokul ve Liselere din temsilcisi geliyor... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  2. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  3. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  4. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  5. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  6. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  7. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  8. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  9. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  10. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  11. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  12. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  13. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  14. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  15. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  16. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  17. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  18. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  19. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  20. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
Gündem Haberleri