Bu sebeple kefiri gece içmeyin!
Bu sebeple kefiri gece içmeyin! Endokrinoloğa göre geceleri temiz su haricinde hiçbir şey yememek veya içmemek daha iyidir. Ve eğer su içmek sizi gece yarısı uyandırıp tuvalete koşamıyorsanız. Ve geceleri kefir içme alışkanlığı yalnız herhangi bir yarar sağlamakla kalmayacak, tam tersine durumu daha da kötüleştirebilecektir.
GECELERİ SU HARİCİNDE HİÇBİR ŞEY TÜKETMEYİN
Endokrinologlar, geceleri temiz su haricinde hiçbir şey yememenin veya içmemenin en iyisi olduğunu belirtmektedir. Geceleri su içmek sizi uyandırıp tuvalete gitmeye zorlamıyorsa, su içmek zararsızdır. Ancak kefir içme alışkanlığı tam tersi etki yapabilir ve durumu daha da kötüleştirebilir.
KEFİRİN YÜKSEK İNSÜLİN İNDEKSİ
Kefir, yüksek insülin indeksine sahip bir içecektir. Geceleri kefir tüketmek, insülin seviyelerinin maksimum olduğu zamanlarda kan şekerinde ani düşüşlere neden olabilir. Bu durum karaciğerin yoğun glikoz üretmesine yol açar ve sabahları yüksek kan şekeri seviyeleriyle uyanmanıza sebep olur. Bu alışkanlık karbonhidrat metabolizmasını bozabilir ve açlık glisemisi sorunlarına yol açabilir.
GECE KEFİR TÜKETİMİNE DİKKAT
Endokrinologlar, kilo vermek isteyenler de dahil olmak üzere, geceleri kefir tüketimini tavsiye etmez. Akşamları laktoz içeren gıdalar fermantasyona neden olabilir ve insülin salınımını artırabilir. Bu durum, özellikle karın bölgesinde yağ birikimini artırabilir.
PROTEİN İÇEREN GIDALAR VE UYKU
Daha iyi uyumak için diyetinize daha fazla protein eklemeniz gerekmektedir. Harvard Tıp Fakültesi'nden bilim insanları, yüksek proteinli diyetlerin, beyinde uyku davranışını düzenleyen CCHa1 peptidinin bağırsakta salınımını artırdığını bulmuşlardır. Protein, hormonlar, vücut hücreleri, enzimler, kemik ve cilt hücreleri, kaslar ve bağışıklık hücrelerinin temelidir. Protein eksikliği stres ve uyku bozukluklarına yol açabilir, bu da yeme bozukluklarını tetikleyebilir.
PROTEİN AÇISINDAN ZENGİN GIDALAR
İşte en çok protein içeren bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdalar:
- Soya Ürünleri: Tofu, edamame fasulyesi, soya sütü, soya kırıntıları, tempeh.
- Baklagiller: Mercimek, fasulye, nohut, bezelye proteini, bezelye sütü.
- Tahıllar: Seitan, kinoa, tam tahıllı un, kavuzlu buğday.
- Diğer Tahıllar: Amarant, karabuğday, kılçıksız buğday, bulgur, pirinç, yulaf ezmesi.
- Fındık ve Tohumlar: Badem, kaju, Brezilya fıstığı, antep fıstığı, chia tohumu, keten tohumu, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği.
- Sebzeler: Patates, tatlı patates, ıspanak, brokoli, kuşkonmaz.
- Yumurta: Yüksek sindirilebilirlik (%98).
- Süt Ürünleri: Peynir altı suyu proteinleri içeren süt, süzme peynir (yavaş emilen kazein proteini), peynir.
- Et ve Balık: Tam protein içeriği açısından zengin ve yüksek sindirilebilirliğe sahip.
- Balık Yumurtası: %100 oranında emilen tam protein.
Bu protein açısından zengin gıdalar, hem uykunuzu düzenlemenize yardımcı olur hem de genel sağlığınızı destekler.
"Bu sebeple kefiri gece içmeyin!" haberi, 21 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Bu sebeple kefiri gece içmeyin! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu sebeple kefiri gece içmeyin! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 03 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.