Bu sefer de sahte Almancı yakalandı

Bu sefer de sahte Almancı yakalandı

Bu sefer de sahte Almancı yakalandı Sahte doktor ve mimar vakalarının ardından Ankara’da ‘sahte Almancı’ yakalandı. Almanya’dan geldiğini söyleyip vatandaşlara sahte euro verip dolandıran S.A, polisin ‘Tokat’ kod adı verilen operasyonuyla yakalanıp, tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen ‘sahte para dolandırıcılığı’ ihbarları üzerine çalışma başlattı.

Farklı noktalarda bulunan güvenlik ve mobese kameralarını inceleyen ekipler, Ankara başta olmak üzere 21 ilde kendisini ‘Almancı’ olarak tanıtan S.A.’yı tespit ederek takibe aldı. Ankara’da plakasız bir otomobildeki kişinin sahte para dağıttığı ihbarı üzerine ekipler, fiziki takip başlattı. Yeri tespit edilen otomobil, trafikte seyir halindeyken düzenlenen ‘Tokat’ adı verilen operasyonla durduruldu. Şüpheli, S.A. gözaltına alındı. S.A.’nın evinde yapılan aramada 50 ve 100 euroluk banknotlar halinde toplam 32 bin 500 euro sahte para ele geçirildi.

‘İhtiyacım olduğu için bu yola başvurdum’

S.A., polise verdiği ifadede, “Cezaevinden yeni çıktım. İşim yok, ihtiyacım olduğundan dolayı bu yola başvurdum. Paraları İstanbul Beyoğlu’ndan alıyorum. İnsanlara kendimi ‘Almancı’ olarak tanıtıyorum. Türkiye’ye yeni geldiğimi ve üzerimde Türk lirasının olmadığını söyleyerek sahte para verip karşılığında gerçek para alıyorum. Bugüne kadar yaklaşık 8 deste verdim. Onları da İstanbul’da verdim. Karşılığında 2 milyon lira para aldım. Vatandaşlar paraların sahte olduklarını anlamıyorlar” dedi. S.A. ayrıca, aldığı tüm tedbirlere rağmen yakalandığına şaşırdığını belirterek, tüm suçlarını itiraf etti.

9 dosyanın faili olduğu belirlendi

9 farklı dosyanın faili olduğu tespit edilen S.A.’nın, 21 ilde 51 olaya karıştığı, 2006’dan bu yana benzer yöntemler kullanarak sahte para ile dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Hayır yapmak istediğini söyleyerek vatandaşların dini duygularını istismar ettiği, cami inşaatlarına yüklü yardım yapma vaadiyle yardım kutularındaki paraları topladığı, euronun yanı sıra Özbekistan somu, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti wonu gibi değeri çok düşük paralarla kandırdığı kişileri dolandırdığı da saptandı. S.A.’nın gittiği her noktada kıyafet değiştirdiği, yakalanmamak için tenha ve kamerasız yerlerde aracının plakalarını söktüğü tespit edildi.

Sahte eurolar

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.A., ‘parada sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Bu sefer de sahte Almancı yakalandı" haberi, 23 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Bu sefer de sahte Almancı yakalandı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu sefer de sahte Almancı yakalandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  2. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  3. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  4. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  5. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  6. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  7. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  8. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  9. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  10. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  11. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  12. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  13. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  14. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  15. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  16. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  17. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  18. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  19. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  20. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
3. Sayfa Haberleri