Bu tarif ile kışın hasta olmayacaksınız!: Canan Karatay tarifi verdi!

Bu tarif ile kışın hasta olmayacaksınız!: Canan Karatay tarifi verdi!

Bu tarif ile kışın hasta olmayacaksınız!: Ca... Canan Karatay'dan çok özel Tarhana çorbası tarifi! Bu çorba ile kış aylarınız çok rahat geçecek. İşte o mucize çorbanın tarifi haberimizin devamında sizlerle...

Mynet'in aktardığı bilgilere göre; Tarhana, ülkemizde olduğu kadar Orta Doğu ve Balkanlar’da da sıklıkla tercih edilen bir çorba çeşididir. Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tarhana, yalnız damak çatlatan bir lezzet sunmakla kalmaz, aynı zamanda içeriğindeki zengin besinler yardımıyla sağlığa da oldukça faydalıdır. Hasta olduğumuzda evimizi saran tarhana kokusu, bu çorbanın sağlık için ne kadar önemli olduğunu gösterir.


Tarhana, özellikle de Canan Karatay’ın tarifiyle hazırlandığında, yararları ve lezzetiyle ön plana çıkar. İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve lifler yardımıyla vücuda enerji verirken, sindirim sistemini de destekler. Ayrıca antioksidan özellikleri yardımıyla bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.

hq720-001.jpg

DOĞAL SİRKE, PEYNİR, TARHANA...

İçinde domates, yeşil biber, kuru soğan, kırmızı biber, yağlı yoğurt, maydanoz, dereotu (bazı yörelerde tarhana otu, süt, tuz, acı ve tatlı kırmızı biber) vardır.

Tarhananın içerisinde A, B ve C vitamini mevcuttur. Özellikle B vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir. Bunun yanı sıra kalsiyum, çinko, demir, iyot, kükürt ve bol miktarda fosfor barındırır.

Tecrübeli Doktor Canan Karatay vücuda dost bakterilerin korunmasına dikkat çekerek 3 besin hakkında önemli uyarılarda bulunmuş oldu. Beslenme mevzusunda tavsiyelerde bulunan Canan Karatay; doğal sirke, peynir ve tarhananın önemini altını çizdi.

CANAN KARATAY’IN TARHANA TARİFİ

Tarhana nasıl yapılır? Kışın hastalıkların ilacı olan tarhana nasıl yapılır? Akit’te yer alan habere göre; Prof. Dr. Canan Karatay'ın Karatay Mutfağı kitabından tarhana tarifini sizler için derledik. İşte Canan Karatay'ın tarhana tarifi...

EV YAPIMI TARHANA TARİFİ

Ev yapımı tarhana için gerekli malzemeler nelerdir?

MALZEMELER

1,5 kilo buğday unu500 gr kuru soğan500 gr kırmızıbiber1 kilo domates1 kilo süzme yoğurt1 demet maydanoz1 demet dereotu1 demet reyhan1 demet fesleğen2 tatlı kaşığı kristal kaya tuzu1 bağ tarhana otu (Ege yöresine ait)

TARİF

Kabuklarını soyup temizlediğiniz soğan, domates ve biberleri doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini dikkatsizlik etmeyin.Maydanoz, reyhan, fesleğen ve dereotunu yıkayın, ayıklayın.Hazırladığınız doğan, biber ve domatesi doğrayıp büyük boy tencerenin içine atın. Dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz.Domatesli karışımın olduğu tencereye tarhana otu da koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakın.Malzemeler kıvamını alınca tarhana otunu içinden çıkarın. Sonrasında geri kalan malzemeyi yoğurma kabına alın.Üzerine un ve süzme yoğurdu ilave edip bir süre yoğurun. Hamuru dinlendirin.Hamurun içine hazırlanan yeşillikleri ekleyin. Bir süre daha yoğurduktan sonra hamurun üzerine bir bez örterek yeniden dinlenmeye bırakın.Hamura 5 gün süresince 1 çay bardağı kadar un ilave edip yeniden yoğurun. Her yoğurma sonrasında hamurun üzerine un serpin.Beşinci günün sonunda hamurun ekşimiş yani mayalanmış olması gerekir. İki gün daha aynı işleme devam edip hamuru tuzla tatlandırdıktan sonra, kurutma işlemine geçin.Serin ve havadar bir yere temiz, beyaz bir çarşaf serin. Hamurlardan küçük parçalar alıp çarşafın üzerine serin. Bu parçaları gün boyu hem devamlı olarak küçültün hem de tersyüz ederek kurutun.Bir iki gün süresince kuruyan hamur, ikinci veya üçüncü gün çekilmeye hazır hale gelir. Kuruyan hamur parçalarını isterseniz mutfak robotunda, isterseniz iki el arasında ovalayarak ya da çok sert bir şekilde kurumasını bekleyip, değirmene vererek, irice çekilmiş kıvama (mısır unu kıvamına) getirin.Ufalanmış olarak da üzerini örtüp, bir iki gün gölgede iyice kurumasını sağlayın. Daha sonra bez torbaya koyup, serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.

"Bu tarif ile kışın hasta olmayacaksınız!: Canan Karatay tarifi verdi!" haberi, 05 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Bu tarif ile kışın hasta olmayacaksınız!: Canan Karatay tarifi verdi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu tarif ile kışın hasta olmayacaksınız!: Canan Karatay tarifi verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Esma Abay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:23 Oyuncu Merve Kayaalp intihar etti
  2. 01:19 "Fazla Seks Kadınlarda Ömrü Uzatıyor, Erkeklerde Kısaltıyor: Bilim Şaşırtan Sonuçları Açıkladı!"
  3. 01:18 BM Genel Kurulu'ndan İsrail’e Çekilme Talebi: Tarihi Karar Filistin’den!
  4. 01:10 Pelin Akil’den Ferit-Diyar Eleştirilerine Cevap!
  5. 01:07 Kızıl Goncalar'ın yayın tarihi belli oldu!
  6. 01:00 Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia: "Sinan Oğan hem normalleşti hem de zenginleşti!"
  7. 00:55 MasterChef'te Dokunulmazlık Mücadelesi! Hangi Takım Kazandı, Kimler Eleme Adayı Oldu?
  8. 00:45 Hız ve görsel zeka testi: 3 tek yengeci 15 saniyede bulabilir misin?
  9. 00:44 Yeni Evli Acun Ilıcalı ve Çağla Altunkaya, Oğulcan Engin'in 5. Yıl Kutlamasında! Balayı Bekliyor
  10. 00:43 Zekanı Kanıtla! Gizli İpuçlarını Bulmak İçin Sadece 5 Saniyen Var! 100 Kişiden Biri Geçebildi!
  11. 00:40 Ümit Özdağ: “Erdoğan’dan gelen parlamenter sistem önerisini muhalefet kabul edebilir”
  12. 00:38 Kansere Yol Açan 4 Enfeksiyon Ortaya Çıktı! Mide ve Rahim Ağzı Kanserleri Risk Altında
  13. 00:37 Gözleri dolduran Seat Leon'un fiyatları güncellendi: Eylül ayında bu fiyatlarla satışta!
  14. 00:33 Final Fantasy XVI ve God of War bu hafta PC platformunda oyuncularla buluşuyor
  15. 00:32 Fatih Erbakan: "Ahlaklı belediyecilik dönemi başlamıştır"
  16. 00:29 Angelina Jolie oğlu için seferber oldu: Dünyanın en iyi plastik cerrahlarıyla görüşüyor
  17. 00:28 Myanmar’da Yagi Tayfunu Felaketi: Ölü Sayısı 268’e Ulaştı
  18. 00:25 Amerika'ya gitmek isteyenlere müjde! Yakında başlayacak, kısa sürede bitecek: Başvurular ücretsiz!
  19. 00:24 Lokantalarda Teknolojik Devrim: Cep Telefonuyla Sipariş Verme Dönemi Başlıyor!
  20. 00:22 Erdoğan 12 ilin valisini görevden aldı!
Yaşam Haberleri