Bu ülke bunu da gördü: Mahkeme kararına erişim engeli

Bu ülke bunu da gördü: Mahkeme kararına erişim engeli

Bu ülke bunu da gördü: Mahkeme kararına eriş... Poyrazköy kumpas davasına ilişkin mahkeme kararına ve kararın yayınlandığı internet blogunun ilgili sayfasına erişim engeli getirildi. Kumpas davasına ...

Poyrazköy kumpas davasına ilişkin mahkeme kararına ve kararın yayınlandığı internet blogunun ilgili sayfasına erişim engeli getirildi. Kumpas davasına ilişkin o karar metninde sayısal delillerle ilgili teknik ve hukuki bilgiler bulunuyordu.

Poyrazköy davasına ilişkin mahkeme kararının yayınlandığı internet blogunun ilgili sayfasına ve karara erişim engeli getirildi. Söz konusu mahkeme karar metni Poyrazköy kumpasının nasıl çöktüğüne ilişkin sayısal delillerle ilgili teknik ve hukuki bilgiler içeriyordu.

Konuya ilişkin olarak kararın yayınlandığı kişisel internet bloğunun yazarı  aynı zamanda Hukuk Bilikişisi Koray Peksayar, 'engel kararını' sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu. Peksayar, "Mahkeme kararına erişim engelleyen ülke biliyor musunuz?" diye sorarak; "Bu 'Poyrazköy davası' denilen kumpasın bozulduğu karar. Başvurucu kimdir, neden erişim engelleme talebinde bulunmuş bilmiyorum, öğreneceğim... Mahkemeden önce bana başvurulsa gereğini yapardım. Çünkü davada yargılananların hepsi artık dostumuz, tanıdığımız." diye yazdı.

Karar metninin  sayısal delillerle ilgili önemli teknik ve hukuki bilgiler içerdiğini kaydeden Peksayar, "Birşeyi unuttum; HTTP yerine HTTPS kullanınca açıyor... Ayrıca benim sitemde yayınladığım raporlar ve benzer malzeme tamamen insanların yararlanması içindir, asla reklam gibi bir amacım yok..."  şeklinde bir de not düştü.

*Peksayar, 2012 yılından beri uzman görüşü talep edilen çeşitli davalar için bilimsel incelemelerde bulunuyordu. Söz konusu davalar arasında, kamuoyunda bilinen adlarıyla, “Balyoz”, “Ergenekon”, “Poyrazköy”, “Kafes Eylem Planı”, “ÇYDD” ve “Askeri Casusluk ve Şantaj” davaları bulunuyordu. Peksayar,  özellikle “Balyoz”, “Poyrazköy” ve “ÇYDD” davalarında dijital delillerde rastlanan çelişkileri, teknik usulsüzlükleri ve el koyma sonrası değişiklik şüphelerini tespit eden ilk uzmanlar arasında bulunuyordu.

İşte Peksayar'ın o paylaşımları:

Mahkeme kararına erişim engelleyen ülke biliyor musunuz? Bu "Poyrazköy davası" denilen kumpasın bozulduğu karar. Başvurucu kimdir, neden erişim engelleme talebinde bulunmuş bilmiyorum, öğreneceğim...

Mahkemeden önce bana başvurulsa gereğini yapardım. Çünkü davada yargılananların hepsi artık dostumuz, tanıdığımız.

Kararı uygulayan "Erişim Sağlayıcıları Birliği" telefonu sürekli meşgul... En azından mesai saatlerini bildiren bir sesli yanıt sistemi kullansalardı?Birşeyi unuttum; HTTP yerine HTTPS kullanınca açıyor... Ama yine de saçma...

Bu metin 101 sayfa. Karar metninin 13. kısmı ve sayısal delillerle ilgili önemli teknik ve hukuki bilgiler içeriyor.

Ayrıca benim sitemde yayınladığım raporlar ve benzer malzeme tamamen insanların yararlanması içindir, asla reklam gibi bir amacım yok... Poyrazköy aydın, eğitimci, asker ve "gayri-Müslim" grupları kapsaması nedeniyle en rezil kumpastı. (Kim engel talep etti ben onu merak ediyorum)

Kumpas davasına ilişkin karar metninde  sayısal delillerle ilgili teknik ve hukuki bilgiler bulunuyordu. 

Erişim engeli kararına Avukat Levent Mazılıgüney ise "Mahkeme kararları ne zamandan beri yasaklanabiliyor. Anlaşılan yasaklama kararları site içeriğine bakılmadan veriliyor." diyerek tepki gösterdi.

"Bu ülke bunu da gördü: Mahkeme kararına erişim engeli" haberi, 14 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bu ülke bunu da gördü: Mahkeme kararına erişim engeli haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu ülke bunu da gördü: Mahkeme kararına erişim engeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
    2. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
    3. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
    4. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
    5. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
    6. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
    7. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
    8. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    9. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
    10. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
    11. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
    12. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
    13. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
    14. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
    15. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
    16. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
    17. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
    18. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
    19. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
    20. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
    Haberleri