Bu yengeci avlamanın cezası 5 bin TL

Bu yengeci avlamanın cezası 5 bin TL

Bu yengeci avlamanın cezası 5 bin TL Antalya'nın Demre ilçesi Beymelek Dalyanı'nda, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan mavi yengeçlerin avlanması yasaklandı.

 

Anavatanı Amerika kıtası olan ve Türkiye'de sadece Antalya'nın Demre ilçesi Beymelek lagün gölü ile Muğla Dalyan ve Adana'da Akyatan lagün gölünde bulunan mavi yengeçlerin Demre'de avlanması yasaklandı. Demre'de son yıllarda aşırı av nedeniyle nesli tehlike altına giren mavi yengeçlerin popülasyonunun artırılması için ise Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü'ne tahsisli koruma altındaki Beymelek Lagünü'nde, üretim çalışmalarına başlandı. TÜRKİYE'DE ÜÇ BÖLGEDE Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Durali Eraslan, adını makaslı ve yürüme ayaklarındaki koyu mavi renkten alan mavi yengeçlerin popülasyonunun yeniden artırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mavi yengeçlerin anavatanının aslında Amerika kıtası olduğunu belirten Ersaslan, Akdeniz havzasında Dalyan, Demre ve Akyatan lagünlerinde görüldüğü söyledi. POPÜLASYONU AZALDI Mavi yengeçlerin, özellikle turistler ve bölge halkı tarafından tüketildiğini dile getiren Eraslan, “Bunların protein oranı çok yüksek, onun için de lezzetli. Özellikle arayıp, yiyenler var. Son dönemde popülasyonlarında azalma olduğunu tespit ettik. Biz de bu kapsamda bir çalışma başlattık. Mavi yengeç üretimi yaparak hem doğal stoklara destek olmasını umuyoruz hem de ihracat veya iç piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Mavi yengeçte protein oranının yüksekliği nedeniyle balık yemlerinin hazırlanmasında da yoğun olarak kullanılabiliyor" dedi. YAVRULAR ÜÇ GÜN YAŞATILDI Bu sene başlatılan üretim deneme çalışmalarında, doğal ortamda mavi yengeçlerden elde edilen larvaları 3 güne kadar beslemeyi başardıklarını anlatan Eraslan, “İleri çalışmalar devam ediyor. Buradaki kuzuluk sisteminde yengeçler yakalanıyor. Anaç vasfı taşıyanları alıyoruz ve üretim tesisine götürüyoruz. Orada erkekler spermlerini, dişiler yumurtalarını ve döllenme sonrasında ortaya çıkan yavrulara bir müddet bakılıyor. Şu anda biz bu aşamadayız, yumurtayı aldık, yumurtadan çıktıktan sonra üç gün kadar yavruları yaşadı, sonra öldü. Hedefimiz bundan sonrasını çözebilmek. Üretimini başardıktan sonra sektöre kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. DEMRE'DE AVCILIĞI TAMAMEN YASAK Mavi yengeç avcılığının Adana ve Muğla'da yapılabildiğini, Demre'de ise tamamen yasaklandığını belirten Eraslan, şöyle konuştu: "Bu bölgede kaçak avcılık yapan var ama biz de mümkün olduğu kadar bunu engellemeye çalışıyoruz. Daha çok bu bölgedeki lokantalarda, bizim de çabalarımızla diğer bölgelerden gelen mavi yengeçler satılmaya başladı. Aldığımız tedbirlerle buradaki popülasyonu muhafaza etmeye çalışıyoruz. Mavi yengeç avcılığının cezası 900 TL'den başlıyor, 5 bin TL'ye kadar gidiyor. Hangi av aracıyla avladığına göre değişen cezaları var. Su ürünleri il müdürlüğü ekipleri veya jandarma vasıtasıyla yakalanan kişilere gerekli idari yaptırımlar uygulanıyor. Şu anda bu dalyan koruma altında."

"Bu yengeci avlamanın cezası 5 bin TL" haberi, 27 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Bu yengeci avlamanın cezası 5 bin TL haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu yengeci avlamanın cezası 5 bin TL 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  2. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  4. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  5. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  6. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  7. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  8. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  9. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  10. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  11. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  12. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  13. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  14. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  15. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  16. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  17. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  18. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  19. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  20. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
Yaşam Haberleri