Buldan'dan 'müjde' yorumu: Bütün umutlarını yerin 7 kat dibine bağlamışlar

Buldan'dan 'müjde' yorumu: Bütün umutlarını yerin 7 kat dibine bağlamışlar

Buldan'dan 'müjde' yorumu: Bütün umutlarını ... HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Her an karşımıza bir erken seçim tarihiyle çıkabilirler. Ama HDP buna hazırdır." dedi. Karadeniz’de gazı müjdeleyen Erdoğan için Buldan, “Bütün umutlarının yerin 7 kat dibine bağlamışlar" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Her an karşımıza bir erken seçim tarihiyle çıkabilirler. Ama HDP buna hazırdır. HDP tüm il ve ilçe örgütleriyle yapılacak bir erken ve ya baskın seçime hazırdır" dedi. Erdoğan’ın siyaseten yaşadığı çöküş nedeniyle her gün yeni yeni müjdeler verdiğini, Ayasofya’nın Camiye çevrilmesinden sonra Karadeniz’de gazı müjdelediğini vurgulayan Buldan, “Bütün umutlarının yerin 7 kat dibine bağlamışlar" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 1 Haziran’da başlattıkları “Demokratik Mücadele Programı’nın” 3’üncü aşaması kapsamında Bursa’da düzenlenen halk buluşmasının ardından dün akşam Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen buluşmaya katıldı. Yenimahalle Düğün Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya, HDP Grup Başkanvekili Saluhan Oluç, HDP Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, çok sayıda HDP milletvekili, HDP PM ve MYK üyeleri, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABF) Onursal Başkanı ve HDP eski Milletvekili Turgut Öker, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, HDP il ve ilçe eşbaşkan ve yöneticileri ile bini aşkın yurttaş katıldı. HDP bayrakları ile süslenen alana “Kadınlar örgütleniyor mücadele büyüyor”, “Vekilime, irademe dokunma”, “Örgütlenelim faşizmi yenelim”, “Hep birlikte irademize sahip çıkıyoruz” pankartları asıldı.

‘BARIŞI BİZ GETİRECEĞİZ’

“Türkiye’nin toplumsal bir barışa, adalete, demokrasiye, insan haklarına susamış olduğunu biliyoruz” diyen Buldan, konuşmasının devamında şunları belirtti: “AKP’nin 18 yıllık iktidarında insan haklarının, demokrasinin ayaklar altına alındığını gördük. Bu ülkeye barışı biz getireceğiz, demokrasiyi, insan haklarını biz getireceğiz. Bu sorun sadece HDP’yi ilgilendiren bir sorun değildir. Kürt sorunun yaratığı krizden tüm Türkiye halkları olumsuz etkilendi. İnsanlar işinden aşından oldu, evlerde tencereler kaynamıyor, esnaf kapısına kilit vurmak zorunda kalıyor, gençler iş bulamıyor. Bütün bunların sebebi AKP’nin iktidarını ayakta tutmak adına gerçekleştirdiği uygulamalardır.”

‘HDP ERKEN SEÇİME HAZIRDIR’

AKP’nin iktidarı boyunca yandaşları dışında kimseye iş ve istihdam sağlamadığının altını çizen Buldan, “Bu anlayışa karşı biz barışı ve demokrasiyi getirmek zorundayız. Ama bunun başında öncelikle AKP’yi iktidardan düşürmek zorundayız. Önümüze konan ilk sandıkta kaybedeceklerini biliyorlar. Bütün Türkiye toplumu AKP’nin gerçek yüzünü görmüştür. Bütün anketlerde çöküş yaşayan bir AKP’ye rastlıyoruz. İşte bunun için güçlü bir ittifaka ihtiyacımız var. Bu ittifak demokrasi ittifakı olacaktır. Kadınların ve gençlerin ittifakı olacaktır. Şiddete karşı birleşenlerin ittifakı olacaktır. Şimdiden bunların hazırlıklarını yapıyoruz. Hep birlikte AKP’den kurtulacağımız bir mücadele yürüteceğiz. Bunun için çalışıyoruz. Her an karşımıza bir erken seçim tarihiyle çıkabilirler. Ama HDP buna hazırdır. HDP tüm il ve ilçe örgütleriyle yapılacak bir erken ve ya baskın seçime hazırdır” ifadelerini kullandı.

‘UMUTLARINI 7 KAT YERİN DİBİNE BAĞLAMIŞLAR’

Erdoğan’ın siyaseten yaşadığı çöküş nedeniyle her gün yeni yeni müjdeler verdiğini, Ayasofya’nın Camiye çevrilmesinden sonra Karadeniz’de gazı müjdelediğini vurgulayan Buldan, “Bütün umutlarının yerin 7 kat dibine bağlamışlar. Çünkü Türkiye halklarından bekledikleri ilgiyi göremeyecekler. Doğalgaz meselesi tam bir fiyasko. İktidara geldiklerinden beri buldukları 30’uncu doğalgaz. Hiçbiri faaliyete geçmemiş. Yandaş şirketler buradan para kazanacak, ama o doğalgaz rezervinin tüm masrafını Türkiye halklarına yükleyecek. Sizin Türkiye halklarına vereceğiniz en büyük müjde bir an önce iktidarı bırakmanızdır. İktidarda durmak için yeni yeni yalanlar uydurmaktan vazgeçmiyorlar” dedi.

TİMTİK VE ÜNSAL İÇİN ÇAĞRI

“Adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumlarının her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çeken Budan, “Tahliyeleri gerçekleşmezse yaşamlarını yitirecekler. Tek talepleri adil yargılanmak. Bu ülkede adil yargılanma yok. Bu ülkede yazarlar, demokrasiyi isteyenler, kadınları, gençler cezaevinde. Türkiye aslında yarı açık bir cezaevine dönüştü. Kimse kendini güvende hissetmiyor. Bu devran böyle devam etmez. Adalet bir gün size de lazım olacak. Her biri ayrı ayrı işledikleri suçlarından mutlaka yargılanacaklar. Bağımsız ve adil mahkemelerde yargılanacaklar. Mücadelemiz bunu içindir. Bize her türlü zulmü ve baskıyı uygulayanlara şunu söylemek istiyorum. Bizi yargılattığınız hakimler, savcılar bir gün sizi de yargılayacak. Onun için diyoruz ki, adalet için adım atın” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

"Buldan'dan 'müjde' yorumu: Bütün umutlarını yerin 7 kat dibine bağlamışlar" haberi, 25 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Buldan'dan 'müjde' yorumu: Bütün umutlarını yerin 7 kat dibine bağlamışlar haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Buldan'dan 'müjde' yorumu: Bütün umutlarını yerin 7 kat dibine bağlamışlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  2. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  3. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  4. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  5. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  6. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  7. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  8. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  9. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  10. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  11. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  12. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  13. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  14. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  15. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  16. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  17. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  18. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  19. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  20. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
Politika Haberleri