Bülent Arınç: Dindar insanların bile tersine döndüğünü göreceksiniz; çünkü herkes cebine giren ve cebinden çık

Bülent Arınç: Dindar insanların bile tersine... Arınç, Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili, "İkinci defa atandığına göre o da bu tür konuşmalar yapmanın uzağında kalacaktır diye tahmin ediyorum" yorumunu yaptı

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan ve 2020’nin Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç, hayat pahalılığından söz ederken, "Bizim dindar insanlarımızın bile tamamen tersine döneceğini bir gün göreceksiniz. Çünkü onlar dini böyle hamaset kokulu konuşmaların yanında cebine giren ve cebinden çıkan paraya bakar. Eğer onda bir eksilme görüyorsa, din, iman, vatan, millet, bunlar bir kenarda durur, onlara saygısını eksik etmez, lakin değer yargıları tamamen değişebilir" dedi. 

AKP'nin kurucularından da olan Bülent Arınç, TV5’te yayınlanan 4. Güç programında Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz’in sorularını yanıtladı.

Son dönemde laiklik üzerine yaptığı açıklamalarla gündem olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eski Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili Resul Tosun ile ilgili de konuşan Arınç, "Sayın Diyanet İşleri Başkanı da bir süredir bir tartışmanın içerisinde. İkinci defa atandığına göre o da bu tür konuşmalar yapmanın uzağında kalacaktır diye tahmin ediyorum.” dedi.

Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalardan öne çıkan sözler şu şekilde:

"Bu kimseye yaramaz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Adalet ve Kalkınma Partisi eski Milletvekili Resul Tosun’un laiklik üzerine tepki çeken sözleri hakkında "Bu kimseye yaramaz. Ne bu tartışmayı başlatanlara yarar ne bunların temsil ettikleri kurumlara yarar. Sadece mevcut kamplaşmaların karşı karşıya gelişlerin ayrışmacı bir siyaset takip etmenin daha da keskinleşmesine yarar. Kaldı ki bu bireysel bir iki konuşmayı, böyle bir tartışmanın büyütülmesi için de çok önemli görmüyorum. Resul Tosun Bey'i de çok yakından tanırım. Eski bir yazardır, Yörünge dergisini çıkartmıştır, Meclis'te bir dönem birlikte bulunduğumuz bir arkadaşımızdır. O günkü konuşma çerçevesinde inanın ne söylediğine de bakmadım, gazetelerde yazılanlara dikkat ettim. Sayın Diyanet İşleri Başkanı da bir süredir bir tartışmanın içerisinde. İkinci defa atandığına göre o da bu tür konuşmalar yapmanın uzağında kalacaktır diye tahmin ediyorum.” diye konuştu.

"Bizim dindar insanlarımızın bile tamamen tersine döneceğini bir gün göreceksiniz"

Arınç, ekonomideki problemlerden ve hayat pahalılığından söz ederken şu ifadeleri kullandı:

“Halkımızın en hassa olduğu konulardan biri ekonomi. Çocuğu üniversiteye gitmişse ona yurt bulmak ister. Bunlar yetersiz ise tedbirleri alınabilir. Çarşı pazardaki enflasyon hepimizin gözleminde. Bizde alış verişi eşim yapıyor. Son 5-6 aydan beri ısrar bana şunu söylüyor. Eskiden 60-70 liraya dolan file şu an 200 liranın üstünde doluyor. Peynirin, etin yanına yaklaşılmıyor.

Bakın siyasetten kalan bir tecrübemi söyleyeyim. Bizim dindar insanlarımızın bile tamamen tersine döneceğini bir gün göreceksiniz. Çünkü onlar dini böyle hamaset kokulu konuşmaların yanında cebine giren ve cebinden çıkan paraya bakar. Eğer onda bir eksilme görüyorsa, din, iman, vatan, millet, bunlar bir kenarda durur, onlara saygısını eksik etmez, lakin değer yargıları tamamen değişebilir.

88 yılında ilk defa hacca gidiyordum. Bütün kafilemiz havalimanına geldi. Dediler ki ‘Vizelerin bir kısmı yetişmedi sizi bir gün veya en fazla iki gün İstanbul’da misafir edeceğiz.’ Ben eşimle beraber anlayışla karşıladım lakin kafiledeki insanlar o kadar büyük tepki gösterdiler ki ağızlarından küfürler çıkmaya başladı. ‘Siz ne yapıyorsunuz’ dedim. ‘Ben anlamam nasıl vizeler gelmemiş, neden ertelenmiş, bizi mi kandırdılar?’ dediler...

"Eyvah, dindarların gazabından korkmak lazım"

"Ondan sonra korktum ve dedim ki ‘Eyvah, dindarların gazabından korkmak lazım’ işlerine gelmeyen bir şeyle karşılaştıkları zaman ne aslandı ne kaplandı hiç birisini dinlemez bu insanlar. 

Biz 2002’de iktidara geldiğimiz zaman siyaset bu durumdaydı. Millet siyasetin dip yaptığını görüyor siyasetçiden kaçıyordu. Öyle bir ortam bizim işimize yaradı. Aslan gibi bir ekip, pırıl pırıl bir ekip... Bu insanlara güvendi millet. 2002 tüm varlığımızı ortaya koyduğumuz ve milletin bizi kabullendiği bir dönemdi ki 20 yıldır devam ediyor. 20 yıldır bunu tekrarlamak matematik olarak elbette mümkün lakin şu an içinde bulunduğumuz sıkıntılar bizi 2002 şartlarından gittikçe uzaklaştırıyor."

 

"Bülent Arınç: Dindar insanların bile tersine döndüğünü göreceksiniz; çünkü herkes cebine giren ve ." haberi, 21 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bülent Arınç: Dindar insanların bile tersine döndüğünü göreceksiniz; çünkü herkes cebine giren ve .. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bülent Arınç: Dindar insanların bile tersine döndüğünü göreceksiniz; çünkü herkes cebine giren ve .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  3. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  4. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  5. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  6. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  7. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  8. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  9. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  10. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  11. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  12. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  13. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  14. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  15. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  16. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  17. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  18. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  19. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  20. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
Politika Haberleri