Bülent Eczacıbaşı'ndan ilk açıklama

Bülent Eczacıbaşı'ndan ilk açıklama

Bülent Eczacıbaşı'ndan ilk açıklama İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü... Helikopterde 2 pilot, 4 Rus müşteri ve 1 şirket yöneticisi bulunuyordu. Kaza saatlerinde bölgede yoğun sis olduğu öğrenildi. Feci kazada şu ana kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği...

İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü... Helikopterde 2 pilot, 4 Rus müşteri ve 1 şirket yöneticisi bulunuyordu. Kaza saatlerinde bölgede yoğun sis olduğu öğrenildi. Feci kazada şu ana kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı kaza bölgesinde açıklamalarda bulundu.

İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, saat 11.16’da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndan kalktı. Kaptan Pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, 4 yabancı, bir Türk yolcu ile iki pilot bulunuyordu. Dört yabancı yolcunun Rus olduğu, Eczacıbaşı Grubu ile görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Helikopter, Bozüyük’teki Eczacıbaşı Fabrikası’na gidiyordu.Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21’de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken televizyon kulesine çarparak düştü. Helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı’nın yakınlarına düştü. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.

BİRİNCİ VE İKİNCİ KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün düşen helikopterle ilgili, “İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1'inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük'' dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de düşen helikopterin enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde kontrol etti. Yaşanan kazayla ilgili açıklama yapan Başkan Akgün, “11.30'da hemen Büyükçekmece merkezde esnaf ziyaretini yaparken bir helikopter veya uçağın düştüğünü söylediler. D100 Karayolunun Büyükçekmece televizyon kulesinin 300 metre, Büyükçekmece istikametinde D100 istikametine giden noktasına düştüğünü söylediler. İntikal ettiğimizde yanmakta olan hurdaları vardı, bir şeyler yanıyordu. İtfaiye onları söndürüyordu. Diğer gelen zabıta polis ve diğer görevli arkadaşlarımız herkes görevini yapmaya başladı. Yangın söndürüldükten sonra cesetlerin tespitlerine girişildi. 5 ceset görüldü. Bunun 7 olduğu söylendi tekrar araştırmaya başlandı. Sanki 6 gibi şuanda söyleyebiliyoruz. 5 kesin, 6 da olabilir 7 de olabilir. Helikopterin Eczacıbaşı ailesine ait olduğu teyit edildi. İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1'inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük. 2 kaptan artı beş yolcu mu? 2 kaptan artı 3 yolcu mu birazdan belli olacak. Kuleye mi çarptı yoksa başka bir şey mi ilgili arkadaşlar araştırmayı yapacaklar'' şeklinde konuştu.
BÜLENT ECZACIBAŞI OLAY YERİNE GELDİ

Beylikdüzü'nde helikopterin düştüğü yere geler Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı. Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi. Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya'daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.

HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. Bozüyük’teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00’da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul’dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi. Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri’nde büyük üzüntüyle karşılandı.

Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve  Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga isimli 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

"Bülent Eczacıbaşı'ndan ilk açıklama" haberi, 10 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bülent Eczacıbaşı'ndan ilk açıklama haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bülent Eczacıbaşı'ndan ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  2. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  3. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  4. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  5. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  6. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  7. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  8. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  9. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  10. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  11. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  12. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  13. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  14. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  15. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  16. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  17. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  18. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  19. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  20. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
Gündem Haberleri