Bunlara yatırım yapanlar köşeyi dönecek! Rekor seviyeyi görecek!

Bunlara yatırım yapanlar köşeyi dönecek! Rekor seviyeyi görecek!

Bunlara yatırım yapanlar köşeyi dönecek! Rek... Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde altın ve borsa rekor seviyeler gördü. Önümüzdeki dönemde bu trendin devam ederek altın ve borsanın daha da yüksek seviyelere çıkması bekleniyor. Bu durum, bu varlıklara yatırım yapanların önemli kazançlar elde etmesini sağlayabilir.

Son işlem gününde borsa ve gram altın rekor seviyelere ulaşarak yatırımcılarına önemli kazançlar sağladı. BIST 100 endeksi, 11 bin 113 puanın üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Aynı gün gram altın da 2570 lira seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı. Bu sert yükselişlerin arkasındaki nedenler merak konusu olarak öne çıkıyor.

borsa99.jpg

Yurt dışı basınında, geçtiğimiz hafta ABD'de yaşanan siyasi gelişmeler büyük ilgi çekiyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump, bir seçim mitingi sırasında silahlı saldırıya maruz kaldı. Saldırgan güvenlik ekipleri tarafından etkisiz hale getirilirken, Trump hafif bir yara aldı. Bu olayın piyasalara etkisi ise merak konusu olarak öne çıkıyor.

Ekonomist Hikmet Baydar konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş oldu.

Gerek ABD’de duyurulan enflasyonun beklentilerin altında gelmesi gerekse Suriye ile barış görüşmelerinin yapılacağına dair haberler borsaya ivme kazandırdığını belirten Baydar, borsanın 11 bin 113 puan seviyelerini aşarak tüm zamanların rekorunu kırdığını söyledi.

BORSA İÇİN KRİTİK SEVİYE: ‘DENEME İHTİMALİMİZ YÜKSEK’

Baydar, borsanın dolar bazında yatay bir seyir izlediğini belirtirken, borsanın dolar bazında zirveyi test etmek için 11 bin 352 puan civarına gelmesi gerektiğini ve bu nedenle bu seviyenin test edilme olasılığının yüksek olduğunu vurguladı. Hafta içinde bu seviyenin test edilebileceğini söyledi.

Orta vadeli olarak borsada yukarı yönlü sinyallerin devam ettiğini dile getiren Baydar, risk göstergelerinin henüz ciddi bir kar realizasyonu sinyali vermediğini belirtti. Önümüzdeki günlerde borsada yabancı ilgisinin devam edebileceğini öngördü.

borsa2.jpg

Baydar, dolar bazında güçlü bir direncin 359 seviyelerinde olduğunu ve bu seviyenin Türk Lirası karşısında 11 bin 847 puan olarak ifade edildiğini belirtti. Buna göre, borsada gerçek kar satışlarının gelebileceği seviyenin yaklaşık olarak 11 bin 847 puan civarında olduğunu açıkladı.

BORSADA HAREKETLİLİK DEVAM EDECEK

Baydar, ilerleyen süreçte not artırımı beklentilerinin ve Suriye ile barış görüşmelerinin bölgedeki riskleri azaltmasıyla birlikte borsanın yukarı yönlü trendini sürdüreceğini düşündüğünü belirtti. Ayrıca, 11 bin 847 direncine kadar bir hareketin olabileceğini ifade etti.

GRAM ALTINDAKİ REKORUN NEDENİ BELLİ OLDU!

Baydar, ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla birlikte Fed'in eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığının arttığını belirtti. Bu durumun ons altının 2411 dolar seviyelerine çıkmasına yol açtığını ve bunun da gram altını yukarı yönlü desteklediğini ifade etti. Ayrıca Baydar, Dolar/TL'nin 33'lü seviyelere yükselmesinin, ons altının 2370'lerden 2411 dolarlara çıkmasının ve bu gelişmelerin gram altını da yukarı yönlü etkilediğini vurguladı.

altin2.jpg

YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Baydar, "Dolar/TL'de aşağı yönlü hareket olmadığı sürece ons altındaki yukarı yönlü sinyallere paralel olarak gram altında da bir yukarı hareketin devam etmesini beklemek çok da yanlış olmayacaktır" dedi.

Gram altının 2600 lira seviyesini deneme olasılığının yüksek olduğunu belirten Baydar, "Altında hala yukarı yönlü bir trend var. Faiz indirimleri devam ettikçe bu trendin devam etmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Bunlara yatırım yapanlar köşeyi dönecek! Rekor seviyeyi görecek!" haberi, 16 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bunlara yatırım yapanlar köşeyi dönecek! Rekor seviyeyi görecek! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bunlara yatırım yapanlar köşeyi dönecek! Rekor seviyeyi görecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:15 Hamilelik Beyni Küçültüp Güçlendiriyor: Yeni Araştırma Şaşırtıyor!
  2. 18:11 Hizbullah Lideri Nasrallah’tan Canlı Yayında Sarsıcı Açıklamalar
  3. 18:06 'Kılıçdaroğlu, Dervişoğlu'nu Ziyaret Etti: "Nezaket Borcumu Ödedim
  4. 18:00 FED Faiz İndirimi Sonrası Borsa Coştu! Teknoloji Hisselerinde Rekor Artışlar
  5. 17:48 Kuzey Kore’nin Yeni Füze Testleri Güney Kore’yi Endişelendirdi
  6. 17:43 Maden ocağında feci ölüm: Vagonların arasında sıkışarak can verdi
  7. 17:32 Demet Akalın'ın sitem ettiği Müge Anlı neden Narin olayını işlemediğini açıkladı
  8. 17:30 Donald Trump: "Başkan olmak boğaya binmekten daha tehlikeli"
  9. 17:23 San Halkının Kaya Sanatında bulunan Dişli Hayvan, Dinozorlardan Önceki Bir Türle İlişkilendirildi
  10. 17:20 Kılıçdaroğlu’ndan Tüzük Kurultayı Açıklamaları: “Şaşkınlıkla İzledim”
  11. 17:16 Lübnan'daki Telsiz Patlamalarına dair Icom Olayın Gerçeklerini Araştırıyor
  12. 17:11 İmamoğlu törende konuştu: "Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım değildir"
  13. 17:11 Denizdeki korsan gemisileri arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 14 saniyede buluyor!
  14. 17:09 Polonez işçilerine müftüden 'böyle hak aranmaz' müdahalesi
  15. 17:06 Kamuda Birden Fazla Maaş Alanlar İçin Düzenleme: AYM Karar Verecek
  16. 17:06 Meclis'te fenalaşan Emine Şenyaşar hastaneye kaldırıldı
  17. 17:05 Altının kilogram fiyatı azaldı
  18. 17:05 Müge Anlı, 18 yıl önce kaybolan Hatice Musaoğlu'nu tekrar gündeme getirdi
  19. 16:58 Bahçeli’den Yapıcıoğlu’na ‘4. madde’ yanıtı: ”Şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir”
  20. 16:54 Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret
Gündem Haberleri