Bupar Araştırma Sonuçları: Diyanet’e Güvenenlerin Oranı %11’e Düştü

Bupar Araştırma Sonuçları: Diyanet’e Güvenenlerin Oranı %11’e Düştü

Bupar Araştırma Şirketi’nin anketine göre, Diyanet’e güven yüzde 11,1’e geriledi. CHP’li Hasan Öztürkmen, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a istifa çağrısı yaparak, “Milleti dinden soğuttu” dedi.

Bupar Araştırma Şirketi’nin gerçekleştirdiği ankette Diyanet’e olan güven yüzde 11’e düştü. Ankette, "Diyanet’e güveniyor musunuz?" sorusuna yüzde 83,3 oranında "Güvenmiyorum" yanıtı verildi. Yüzde 11,1 güven belirtenlerin yanında yüzde 5,6 ise fikir beyan etmedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yüksek bütçe, lüks araç kullanımı, villa tartışmaları ve yurt dışı gezileriyle eleştiri oklarının hedefinde olması, güvenin azalmasında etkili oldu.

CHP’Lİ ÖZTÜRKMEN: "MİLLETİ DİNDEN SOĞUTTU"

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, ankette ortaya çıkan sonuçların ardından Ali Erbaş’a sert eleştiriler yöneltti. Öztürkmen, "Bu neticelerden utanmıyor mu? Ali Erbaş, milleti dinden ve diyanetten soğuttu. Diyanet’i en güvenilmez kurum haline getiren kişi olarak bir an önce istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır" dedi.

BÜTÇE VE LÜKS TEPKİLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 130 milyar liralık dev bütçesi, üst düzey yöneticilerin kullandığı lüks araçlar, 5 yıldızlı otellerdeki toplantılar ve milyonluk yurt dışı gezileri uzun süredir kamuoyunda tartışılıyor. Diyanet’in bu harcamaları halkın güvenini sarsarken, eleştirilerin de artmasına neden oldu.

GEÇMİŞTEKİ GÜVENİN TERSİNE BİR DURUM

Diyanet’e güvenin yüksek olduğu eski başkanlardan Ali Bardakoğlu döneminde, bu oran yüzde 80’in üzerine çıkmıştı. Ancak, son yıllarda kamuoyunda yapılan harcamalar ve yönetim anlayışı nedeniyle güven oranlarının çarpıcı bir şekilde düştüğü ifade ediliyor.

"Bupar Araştırma Sonuçları: Diyanet’e Güvenenlerin Oranı %11’e Düştü" haberi, 22 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bupar Araştırma Sonuçları: Diyanet’e Güvenenlerin Oranı %11’e Düştü haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bupar Araştırma Sonuçları: Diyanet’e Güvenenlerin Oranı %11’e Düştü 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.