Burak Yılmaz'ın 'Mesut Özil' yorumu futbol camiasını ikiye böldü

Burak Yılmaz'ın 'Mesut Özil' yorumu futbol camiasını ikiye böldü

Burak Yılmaz'ın 'Mesut Özil' yorumu futbol c... Burak Yılmaz'ın Mesut Özil hakkında sarf ettiği sözler futbol camiasında tartışma yarattı. Birçok isim Yılmaz'ın sözleri hakkında yorumda bulundu.

Futbolcu Burak Yılmaz, geçtiğimiz gün Fanatik Gazetesi’nin Instagram hesabında bir canlı yayına katıldı. Kendisine Fenerbahçe’nin Mesut Özil transferi sorulan Yılmaz, “Mesut Özil'e başarılar dilerim ama benimle birlikte A Milli Takım forması altında savaşmış, mücadele etmiş arkadaşlarımla ilgili sorun varsa onları cevaplamak isterim" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine futbol camiasından Yılmaz’a art arda yanıtlar geldi. Kimi isimler Yılmaz’ın kötü niyetli olmadığını söylerkeni, kimi isimler ise Yılmaz’ı hamaset yapmakla itham etti.

İşte futbol camiasından isimlerin Burak Yılmaz’ın sözlerine yorumları:

Uğur Meleke: Burak dilediği oyuncu hakkında konuşma/konuşmama hakkına sahiptir elbette. Ancak Mesut’u milli takım seçimi üzerinden itibarsızlaştırmak doğru değil. Mesut, bir dönem Almanya’da üçüncü nesil işçi çocuklarının adaptasyon hikayesini sembolize etmiş önemli bir figürdür. Mesut, Almanya’da kendini yalnız hisseden Türk gencine rol model olmuş, hayata eşit katılımlarında yüreklendirici vasfı görmüştür. Resmin bütününe bakmadan Mesut’u sadece giydiği milli forma üzerinden eleştirmek, akıldan da, mantıktan da, sosyolojik gerçeklerden de tümüyle vazgeçip, hamasete hapsolmak olur bence.

Yılmaz Vural: Gereksiz bir demeç olmuş. Bana göre en iyi transferdir Mesut Özil. Dünya ekonomisi çökmüşken, dev kulüpler bile bankalardan kredi alırken, Fenerbahçe dünya çapında bir yıldızı Türkiye’ye getirdi. Gerçekten çok önemli bir iş yaptı Fenerbahçe. Bir hata varsa o da Mesut Özil’i o günkü Türk Milli Takımı seçicilerinin kabul etmemesidir.

Giray Bulak: Burak Yılmaz’a laf demem ama bizim çocukların başka ülke milli takımlarında oynayıp bizim bayrağımızla koşması önemli. Mesut Özil dünya şampiyonu oldu, Türk bayrağı ile koştu. Onu Alman Milli Takımı’nda oynarken Brezilya’ya karşı Türk bayrağı ile koşarken alkışlıyordum. Nuri Şahin’in de dediği gibi; “Almanya’da akşama kadar Alman gibi yaşıyordum, eve geldiğimde Türk’üm.” Bu mantaliteye sahip olmak önemli.

Cemil Turan: Mesut Özil’in Türkiye’ye olan sevdası, yaptıkları ve sevgisi asla tartışılmaz. İngiltere’de İspanya’da hatta dünya şampiyonu olduğu Almanya Milli Takımında Türk bayrağını dalgalandırırken tüm dünyanın hayranlıkla izlediği çok önemli bir futbolcu. Burak Yılmaz belki de Mesut Özil için duygusal anlamda konuşmuş. O dönemde Türk Milli Takımı’nı tercih etmeyenler konuşmalı.

Zafer Tüzün: Burak Yılmaz maneviyata dayalı duygusal bir açıklama yapmış. Mesut Özil’in futbol kariyerine bir şey dememiş. Manevi açıdan kırgınlığını belirtmiş. Bizler profesyonellikten öte duygusallıkla yaşayan bir ülkeyiz.

İbrahim Toraman: Burak Yılmaz orada başka bir şey düşündü sanırım. Çünkü Mesut Özil, bu zamana kadar forma giydiği tüm takımlarda Türkiye’yi en  iyi şekilde temsil etti. Burak Yılmaz, Mesut Özil’e başarı dilemiş. Olumsuz bir anlamda söylediğini düşünmüyorum. Aksine milli takımdaki diğer arkadaşları hakkında da soru sorulmasını istemiş.

Hikmet Karaman: Burak, ‘Mesut iyi futbolcu’ diyor. Bu bir kültür, buna cevap verilmez. Trabzonspor Berat’ı, Galatasaray Halil’i aldı. Herkes Onyekuru diyor ben Halil diyorum. Mesut’u eleştirmek son derece yanlış. Mesut, dünya şampiyonu olmuş Alman Milli Takımı’nda yer almış. Almanya’da uzun süre kalan biri olarak neler yaşadıklarını biliyorum. Belki biz erken davransaydık bize gelecekti. Maçlardan önce dua etmesi kadar ekmeği alıp kenara koymasıyla da değerlerimizi en iyi şekilde temsil eden oyunculardan biri oldu. Bu açıdan bakmak çok önemli.

"Burak Yılmaz'ın 'Mesut Özil' yorumu futbol camiasını ikiye böldü" haberi, 24 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Burak Yılmaz'ın 'Mesut Özil' yorumu futbol camiasını ikiye böldü haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burak Yılmaz'ın 'Mesut Özil' yorumu futbol camiasını ikiye böldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  2. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  3. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  4. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  5. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  6. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  7. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  8. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  9. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  10. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  11. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  12. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  13. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  14. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  15. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  16. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  17. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  18. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  19. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  20. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
Spor Haberleri