Burak Zihni "Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor"

Burak Zihni

Burak Zihni "Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor" Süper Lig'de bir sezon daha geride kalmak üzere.

Aslında bunu yazarken söz konusu tarihin olduğunu düşünürsek telaffuz etmek neredeyse imkansız. Bu sezon Trabzonspor birçok rekoru kırıp önemli eşikleri de aşarak artık son düzlüğe geldi. Hafta sonunda oynanacak Beşiktaş karşılaşmasından da 3 puan alabilirse kupanın resmiyet anlamında da sahibi olur diye düşünüyorum.

Bu zamana kadar geçen süre sadece ağustos ayından değil, Ahmet Ağaoğlu'nun döneminin ilk gününden itibaren ele alınmalı. Gelinen süreçte birçok hata da yapıldı. Bunu söylememek olmaz. Oyuncu tercihleri, teknik direktör ayrılıkları ve seçimlerinde kulübün aslında pek de hayrına yaşanmayan gelişmeler vardı. Ama kaptanın görevi gemiyi limana yanaştırmaktır ve Ağaoğlu, yönetimiyle birlikte bunu başardı. 4 sezonda bir ikincilik elde etti. Şimdi ise şampiyonluğun en büyük adayı. Kendi döneminin ilk senesinde de dördüncülük almıştı. Ki o kadro maliyet açısından rakiplere karşı düşük olmasının yanı sıra birkaç ne vereceği belirsiz oyuncularla gerçekleştirilen transferlerle yola çıkılan bir dönemdi. Aradaki puan farkı da sadece 6'ydı.


Bir tek geçen sezon Eddie Newton ile başlayan yolculukta yalpalanmalar yaşandı. Bir ara küme düşme hattındaki takım, Abdullah Avcı'nın dokunuşu ile Avrupa potasında kendine yer buldu. Dört sezon içerisinde sadece birinde kısmi başarısızlık kabul edilebilir. Bu tablo Ahmet Ağaoğlu'nun ve ekibinin de ne denli sağlam iş çıkardığının da göstergesi. Bunca zaman üst sıraları zorlamakta zorlanan Trabzonspor'a yeniden kimlik kazandırıldı.


Artık yepyeni bir kulüp çehresi var. Aslında yönetimi doğru yaptığınızda ve hamleleri zamanında gerçekleştirdiğinizde bu aşamalara aşmak çok da hayal değil. Hem Ağaoğlu hem de yönetimindekiler bunu bizlere gösterdi. Çok zor ve meşakkatli dönemden geçildi. Taraftar bazen umutsuzluğa dahi düştü ama ellerini taşın altına koymaktan vazgeçmediler. Bugün arada 15 puan fark ve bitime 8 hafta kala en büyük favori olmasaydı yine aynı şeyleri yazabilirdim. Bu takımın en önemli olayı şampiyonluk mücadelesinde yer almaktır. 30 hafta en az içinde olmalıdır. Kazanır veya kaybeder orası ayrı. Ama bu mücadeleci ruhu ve iddialı yapıyı korumak zorunda. Şu ana kadar gerçekleşen tüm dinamiklerde bunu gördük. O zaman başarısızlık da nispeten tolere edilebiliyor.

Sadece yeşil sahada değil maddi anlamda da önemli reformlar yapıldı. Kulüp tüzüğüne eklenen borçlanma yetkisi maddesi belki de ilk oldu. Ayrıca Trabzonspor'un kendi mali fair playini oluşturduğunu gösterdi. Bugün borçlardan bahsediliyor. Getirilen limitler var ve bu takımların birçoğu yapıları gereği borsaya açık konumda. Yapılan harcamalar çok şeffaf bir şekilde milyonlara duyuruluyor. Faiz ve döviz dezavantajları yaşansa da yarışmacı bir ekip ortaya çıkarma işinde en iyisi yapıldı.

 

Ekonominin yanında sosyal açıdan da değerli işlere imza atıldı. Bugün belki de takıma küsen insanlar dahi artık ellerinde bayraklarıyla Trabzon veya dünyanın birçok yerinde ellerinde, evlerinde bayraklarla bu heyecanı yaşıyor. Sosyal medyada hazırlanan klipler insanları gerçekten motive ediyor. Ben buna inanıyorum. Kulübe bağlılık açısından gerçekten çok önemli bir yeri var bu donelerin.


Abdullah Avcı'nın yaptığı iş de öyle birkaç kelime ya da yazı ile anlatılacak bir mevzu değil. Küme hattında aldığı takımı zirveye taşıdı. Bugüne kadar mutlu sona çok yaklaştığı dönemler oldu ancak kupayı kaldıramamıştı. Trabzonspor ile bu olumsuz durumu da lehine çevirecek. Beşiktaş aslında hocaya çok şey kattı. Orada elde ettiği tecrübe belki bir tokat gibi yüzüne vuruldu ve tekrarını burada yaşamamak adına her şeyi ilk günden ortaya koydu. Aldırdığı oyuncular, kazandırdığı değerler ve camia ile olan etkileşimi de her geçen an kredisini artırıyor.


Takım gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için ön elemeler oynayacak. O güne kadar hazır olması ve bu maçlarda başarılı sonuçlar alması gerekiyor. Abdullah Avcı'nın bu işi de kotaracağına inanıyorum. Kadro da büyük oranda korunabilir. Dokunuşlar elbet olacaktır. Hocaya herkesin güveni sonsuz. Ayrıca alt yapı adına da gelişmeler yaşanacak.


Bizler gazeteciyiz. Eleştirilerimiz olumlu da olabilir olumsuz da. İçerisinde küfür ve hakaret yer almadıkça her şeyi yazabiliriz. Ahmet Ağaoğlu'nu bugüne kadar pek çok kez eleştirdim ama tablonun geneline bakıldığında alkışlanacak bir yönetim ortaya koyduğunu da söylemem gerekiyor. Diğer yandan eğer çok önemli hatalar yaşanmazsa kendisinin o koltukta oturmaya devam etmesi gerektiğine inanıyorum. İstikrar kelimesinin anlamının dahi unutulduğu futbol ortamında Trabzonspor en güzel işleri yapmayı sürdürüyor. Böyle devam ederse de yolu açık.

Trabzon şehrine ve Trabzonspor taraftarına daha nice kupalar yakışır.

 

Burak Zihni
https://twitter.com/burakzihni61

"Burak Zihni "Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor"" haberi, 28 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Burak Zihni "Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor" haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burak Zihni "Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Yaşam Haberleri