Burger King İmamı" Türkiye Gündeminde: Açılışta Dua, Sonrasında Tepki Yağmuru

Burger King İmamı

Burger King İmamı" Türkiye Gündeminde: Açılı... Rize'deki bir Burger King açılışı sonrası yaşanan kriz büyüyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer'in basın toplantısında okuduğu şiirle tartışmalar alevlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Katmer’e “Bilmediğin şiire niye girdin?” dediği öğrenildi.

Rize'de 4 Ekim’de yapılan Burger King şubesi açılışı, beklenmedik bir şekilde büyük bir siyasi krize dönüştü. Açılışta, AK Partili belediye başkanlarının yer alması, sosyal medyada geniş tepki topladı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in açılışın sorun yaratabileceğine dair önceden uyarıda bulunmasına rağmen, açılışın gerçekleşmesiyle olaylar büyüdü. Katılanlar arasında, Rize'nin önde gelen siyasetçileri ve işadamları da vardı.

"BURGER KING İMAMI" OLAYI

Tören sırasında dua okuyan emekli imam Abdulkadir Kara, açılışa katılan önemli isimler nedeniyle duayı uzattı. Ancak açılışın bir Burger King şubesi için yapıldığını bilmediğini söylemesi de tepkileri dindirmedi. Şehirde "Burger King imamı" olarak anılmaya başlayan Kara, açılışın ardından sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

PROTESTO VE ŞİDDET

Açılışı protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim üyesi Kemal Sağlam, "Kahrolsun İsrail!" diye bağırarak eylem yaptı. Bu eylemin ardından çıkan kargaşa sırasında Sağlam, şiddetli bir şekilde dövüldü. Bu olay, açılışı ülke gündemine taşıyan en önemli etkenlerden biri oldu. Protestocuya yönelik saldırı, İslamcı kesimlerde büyük tepki doğurdu.

AK PARTİ'DE DİSİPLİN KARARI

Burger King açılışıyla ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, açılışa katılan partilileri savunmaya çalıştı. Basın toplantısında Mevlana ve Mehmet Akif’ten şiirler okuyarak tepki veren Katmer’in, şiirleri yanlış okuması ise durumu daha da kötüleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Katmer'e "Bilmediğin şiire niye girdin" dediği öğrenildi. Yaşanan bu olayın ardından, AK Parti üç belediye başkanını ve iki meclis üyesini disipline sevk etti.

PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR

AK Parti içinde yaşanan bu tartışmalar, disiplin süreciyle sınırlı kalmadı. Bazı yetkililer açılışın partiyi rahatsız ettiğini dile getirirken, olayın cezasız kalmayacağını vurguladılar. Ancak partiden ihracın düşünülmediği belirtiliyor. İl Başkanı Yılmaz Katmer ise açılışa katılan isimleri savundu ve açılışla ilgili olarak, "Bizlere Yahudi uşağı diyenlere karşı kibarca cevap vermek istedik, fakat beceremedik" açıklamasını yaptı. Katmer’in şiir okuması sırasında yaşadığı aksaklıklar da kamuoyunda alay konusu oldu.

İSRAİL PROTESTOLARI VE AK PARTİ

AK Parti'nin geçmişte Starbucks ve Burger King gibi markalar üzerinden yaptığı İsrail protestoları, şimdi kendi başına dert açtı. Özellikle Rize’deki olaylar, partinin bu tarz protestolarla karşı karşıya kalmasına neden oldu. İl başkanlığı tarafından organize edilmemiş olmasına rağmen, açılışın ardından AK Partililere yönelik ağır eleştiriler yapıldı.

"CHP YAPSAYDI NE OLURDU?"

Burger King’in AK Partili bir isim tarafından açılması, parti içinde tartışmaları artırdı. Muhalif kesimler ise "Bu açılışı CHP yapsaydı, kapısına kilit vurulurdu" şeklinde eleştirilerde bulundu. Olayların büyümesi ve açılışa katılanların disipline sevk edilmesi, AK Parti’nin İsrail’e yönelik protestolarının geri tepmesine neden oldu.

"Burger King İmamı" Türkiye Gündeminde: Açılışta Dua, Sonrasında Tepki Yağmuru" haberi, 15 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Burger King İmamı" Türkiye Gündeminde: Açılışta Dua, Sonrasında Tepki Yağmuru haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burger King İmamı" Türkiye Gündeminde: Açılışta Dua, Sonrasında Tepki Yağmuru 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 07:56 Kamuda Nepotizm Tartışması: Demirtaş’tan Sert Eleştiri!
  2. 06:16 Burger King İmamı" Türkiye Gündeminde: Açılışta Dua, Sonrasında Tepki Yağmuru
  3. 06:12 Karadeniz'den Bir Bağış Daha: Hamide Tuncel’in Organları Hayat Kurtardı!
  4. 06:04 AKP'ye Geçti, 12 Akrabasını İşe Aldı! Horasan Belediyesi'nde Skandal Patladı!
  5. 05:55 Adaletsiz Vergi Düzenlemesi: Yoksulu Eziyor, Zengini Koruyor!
  6. 02:15 BM'den acil ateşkes çağrısı!
  7. 02:13 AB'den Putin'i kızdıracak karar: Milyarlarca Euro Ukrayna'ya verilecek!
  8. 02:08 Örümcek Adam'dan Gazze'ye destek!
  9. 02:02 Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer fırsatlarını artırmak'
  10. 02:00 Türkiye Eskrim Federasyonunun yeni başkanı Abdurrahman Karataş oldu!
  11. 01:56 İbrahim Hatipoğlu: 'Son iki senenin tüm pozisyonları incelensin'
  12. 01:54 Alman sözcü Fischer: 'Gazze'de soykırım yapıldığına dair emare görmüyoruz'
  13. 01:51 Denizde mahsur kalan göçmenleri Türk kaptan kurtardı!
  14. 01:48 Pençe-Kilit bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi!
  15. 01:45 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'Bütün enerjimizi kullanmak üzere koşuyoruz'
  16. 01:42 Kenan Yıldız cezalı duruma düştü!
  17. 01:39 Rochemback 43 yaşında sahalara döndü!
  18. 01:33 İzlanda teknik direktörü Age Hareide: 'Bunlar basit penaltılar'
  19. 01:30 Vikingler dönemine ait ortalama 50 çok iyi korunmuş iskelet bulunmuş oldu
  20. 01:25 Ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor!
Gündem Haberleri