Burhan Kuzu, Zindaşti’yi ‘kendisiyle tanıştıran’ AKP’linin ismini açıkladı

Burhan Kuzu, Zindaşti’yi ‘kendisiyle tanıştıran’ AKP’linin ismini açıkladı

Burhan Kuzu, Zindaşti’yi ‘kendisiyle t... Eski AKP İstanbul milletvekili Burhan Kuzu hâkim ve savcılara kurduğu baskısı sonucu tahliye edildiği belirtilen İran asıllı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yi kendisiyle tanıştıran'ın AKP Beşiktaş İlçe Teşkilatı üyesi Aliye Uzun olduğunu açıkladı.

 

Firari savcı Zekeriya Öz'ün Ergenekon davası tanığı eski AKP İstanbul milletvekili Burhan Kuzu, hâkim ve savcılara kurduğu baskısı sonucu tahliye edildiği belirtilen İran asıllı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yi kendisiyle tanıştıranın AKP Beşiktaş İlçe Teşkilatı üyesi Aliye Uzun olduğunu açıkladı. Zindaşti ise ifadesinde, kendisine Türk vatandaşlığı alması karşılığında Uzun'un işlemleri başlatmak için 150 bin TL, ayrıca 500 bin TL daha istediğini söylemişti.

Burhan Kuzu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını şöyle yanıtladı: "Zindaşti'yi bana 'Naci Şerifi' diye getirdiler. Sonradan anladık, Zindaşti olduğunu. Aliye (Uzun) Hanım getirdi. (AK Parti) Beşiktaş Teşkilatı'ndan. İşadamı diye getirdi. Nusret'te oturuyorlarmış. Ben de vardım. Bir çay içtik. Hem de Nusret'in en görünen yerinde. 'Ne istiyorsun benden?' dedim. 'İranlıyım. Annem Hakkarili. Yarı Türküm. Mali durumum iyi, Türkiye'ye yatırım yapacağım. Vatandaş olunca daha kolay oluyor' dedi. 'Hay hay, sen yap müracaatını' dedim. Ben milletvekiliyim o zaman. Bizim işimiz, yatırımcıya destek olmak. Neyse, yaptı müracaatını, aradım Vatandaşlık Genel Müdürünü. Müdür bir ay sonra döndü. 'Hocam, İranlının dosyası sıkıntılı, ne diyorsun?' dedi. 'Aman, kalsın verme' dedim. Onu söyleyen benim. 'Sakın verme!' dedim. Sen 'Devlet vermedi' diye yazmışsın. Engelleyen benim. Israr etmedim üstelik. Tam aksine, 'Vermeyin' diye ısrarla söyledim. 'Sakın' kelimesini kullandım. Hâlâ da alamadı. Dolayısıyla, gördüğünüz fotoğraf, işte o fotoğraf.

"ZİNDAŞTİ TUTUKLANINCA HAKİMLERİ NEDEN ARADINIZ?"

Kuzu, "Zindaşti tutuklanınca hâkimleri neden aradınız?" sorusuna, "Zindaşti ile görüşerek aramadım. Avukat geldi, İlker Dağlı. İlker benim öğrencimdir hukuk fakültesinden. Zindaşti ile alakalı olarak 'Dokuz aydır tutuklu, dava da açılmıyor' dedi. Hakimi aradım, 'Ne olacak, böyle bir durum var' dedim. 'Hocam, bakıyoruz' dedi. Ben Naci Şerifi diye biliyordum. Ne zaman ki çıktı kaçtı, o zaman gazetelerden öğrendik, baronluk bilmem ne…" yanıtını verdi.

"BEN BASKI ALTINA ALMADIM"

Kendisini tarafından baskı altına alındığını ileri süren hâkimin rüşvetten yargılandığını söyleyen Kuzu, "Kocaman adamlar baskı altına alınır mı yani? Mahkeme neye karar verirse bakacağız. Ben baskı altına almadım. Ben ne konuşacağımı bilirim" ifadesini kullandı. "Benim bilerek içinde olduğum, tercih ettiğim bir ilişki değil bu" diyen Kuzu, "Neticede siyaset öyle bir zor ki, başka şeye benzemez. Akşama kadar yüzlerce insanla fotoğraf çektirirsin, adam elini omzuna atar, 'Çek' diyemezsin. Ne yapacaksın? Siyasetin faturası diyelim" diye konuştu. 

"Burhan Kuzu, Zindaşti’yi ‘kendisiyle tanıştıran’ AKP’linin ismini açıkladı" haberi, 07 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Burhan Kuzu, Zindaşti’yi ‘kendisiyle tanıştıran’ AKP’linin ismini açıkladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burhan Kuzu, Zindaşti’yi ‘kendisiyle tanıştıran’ AKP’linin ismini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri