Burhan Kuzu’nun, Orhan Ünğan'ın avukatıyla yaptığı WhatsApp yazışmalarının ortaya çıktığı iddia edildi

Burhan Kuzu’nun, Orhan Ünğan'ın avukatıyla yaptığı WhatsApp yazışmalarının ortaya çıktığı iddia edildi

Burhan Kuzu’nun, Orhan Ünğan'ın avukatıyla y... Uyuşturucu baronu Naci Zindaşti’nin tahliyesinde rol oynadığı öne sürülen Burhan Kuzu’nun, kendisine dava açan Zindaşti’nin hasmı Orhan Ünğan’la iletişime geçebilmek için avukatlarıyla görüştüğü iddia edildi.

Sedat Peker, geçen yıl koronavirüsten yaşamını yitirdiği açıklanan Prof. Burhan Kuzu’nun suç örgütü lideriyle ilişkilerini yeniden gündeme getirdi. Peker’in Burhan Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin hasmı olan Orhan Ünğan’ın hakkında açtığı davayı geri çekmesi için kendisiyle iletişime geçtiğini ileri sürmesinin ardından Cumhuriyet, taraf avukatlarının WhatsApp yazışmalarına ulaştı. Yazışmalarda, Burhan Kuzu’nun ısrarla Orhan Ünğan ile bağlantı kurmak istediği belirtilirken “Kuzu, görüşmek için resmen yalvarıyor. ‘Naci bana kumpas kurdu, kandırıldım’ diyor. ‘Beni günah keçisi olarak seçtiler. Rüşvet aldılar’ diyor. Bakırköy’deki dosyada masumum diyor” ifadeleri yer aldı.

İstanbul Küçükçekmece’de 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti, beş adamıyla “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” ve “FETÖ üyeliği” suçlarından tutuklandı. Altı ay tutuklu kalan Zindaşti ve üç adamı 19 Ekim 2018 günü 5. sulh ceza hâkimi Cevdet Özcan’ın gece yarısı kararıyla tahliye edildi. Soruşturma savcısının itirazı üzerine üst mahkeme tekrar tutuklama kararı çıkardı. Ancak Zindaşti ve adamları, üç saat gibi kısa sürede cezaevinden çıkarak izlerini kaybettirdi.

Dönemin Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu’nun, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yaptığı iddia edildi. Kuzu, Zindaşti’yle ilişkilerini reddederken Cumhuriyet, 4 Mart 2019 günü yayımlanan manşetinde Kuzu’nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğraflarını “Zindaşti bombası” manşetiyle duyurdu.

‘KARDEŞİM ÖLDÜRÜLECEK’

Bu gelişmeler yaşanırken 26 Eylül 2014’te Zindaşti’ye ait aracın taranarak kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç’un öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Orhan Ünğan, tahliyesinin bazı üst düzey devlet görevlileri tarafından engellendiğini ve Zindaşti’nin kardeşini öldürmek için plan yaptığını öne sürdü. Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan, 8 Nisan 2019 günü Kadıköy Bağdat Caddesi’nde vurularak öldürüldü. Ünğan’ın avukatları yargıya baskı yaparak Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği ve Orhan Ünğan’ın tahliyesini engellediği iddiasıyla Burhan Kuzu hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında “nüfuz ticareti” suçundan beş yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Burhan Kuzu, yargı süreci devam ederken 1 Kasım 2020’de yaşamını yitirdi.

‘GÖRÜŞMEK İÇİN YALVARIYOR’

Burhan Kuzu’nun suç örgütü lideriyle ilişkilerini yeniden gündeme getiren Sedat Peker, Kuzu’nun Orhan Ünğan’ın kendisine zarar vermemesi ve şikâyetini geri çekmesi için kendisine başvurduğunu, adamlarını göndererek Orhan Ünğün’a ilettiğini açıkladı. Peker, Orhan Ünğan’ın kendisiyle irtibata geçen Burhan Kuzu’yu kullanmaya başladığını, Kuzu’nun uyuşturucu davasından 12 yıl hapsi bulunan Ünğan hakkındaki yargı kararını değiştirmek için Bolu Adliyesi’ne gittiğini ve İlhan Ünğan’ın öldürülmesi olayında azemettirici olarak aranan avukat İlker Dağlı hakkında kırmızı bülten çıkarılması için devre girdiğini öne sürdü.

Peker’in iddialarının ardından taraf avukatların yazışmalarına ulaşıldı. Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre; Yazışmalarda, Kuzu’nun ısrarla Ünğan ile bağlantı kurmaya çalıştığı görülüyor. “Kuzu görüşmek için resmen yalvarıyor, Avukatı ulaştı neler neler. Bu dosyayı takipsizlikle kapatmanın derdindeydiler. Ses kaydı aldık, mesajlar da var” ifadeleri kullanan avukat şöyle devam ediyor: “Avukat resmen ikrar ediyor bazı şeyleri ve psikolojisi bozuk, sürekli ağlıyor diyor avukatı. Kalabalık ortamlarda bile defalarca ağlamış ‘ben masumum’ diye. Çağlayan konusunda ‘masumum demiyor’, ‘Naci bana kumpas kurdu, kandırıldım’ diyor. ‘Beni günah keçisi olarak seçtiler. Rüşvet aldılar’ diyor. Bakırköy’deki dosyada ‘masumum’ diyor. Ama bilmiyor ki Bakırköy’deki herkes onun aradığını müfettişlere anlattı zaten. Kuzu, Orhan Ünğan ile yüz yüze görüşme teklifini iletiyor.”

‘FİŞİNİ ÇEKTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, eski Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile ilgili açıklamaları üzerine Kuzu’nun eski danışmanı Sinan Çiftçi, dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Bizim TV’deki yayına katılan Çiftçi, devletin üst kademesindeki isimlerin Kuzu ile kirli ilişkiler kurduğunu öne sürerek “Burhan Kuzu ciddi paralara iş takibi yapardı. En çok Berat Albayrak’ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop’a da çok iş çözdürdü” dedi. Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuzu’nun ölümüne ilişkin de “Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Çiftçi, ayrıca Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’den 100 milyon dolara yakın bir para aldığını iddia etti.

"Burhan Kuzu’nun, Orhan Ünğan'ın avukatıyla yaptığı WhatsApp yazışmalarının ortaya çıktığı iddia ed." haberi, 10 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Burhan Kuzu’nun, Orhan Ünğan'ın avukatıyla yaptığı WhatsApp yazışmalarının ortaya çıktığı iddia ed.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burhan Kuzu’nun, Orhan Ünğan'ın avukatıyla yaptığı WhatsApp yazışmalarının ortaya çıktığı iddia ed.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  2. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  3. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  4. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  5. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  6. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  7. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  8. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  9. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  10. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  11. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  12. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  13. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  14. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  15. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  16. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  17. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  18. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  19. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  20. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
Gündem Haberleri