Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran'dan Yeni Vergi Paketi Önerisi: "KOBİ'lerin Yükü Hafifletilmeli"

Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran'dan Yeni Vergi Paketi Önerisi:

Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran'dan Yeni Ve... Bursa AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlker Duran, Meclis'e sunulması planlanan yeni vergi paketinin, Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ'lerin yükünü hafifletmesi gerektiğini belirtti.

Yeni vergi paketine dair önerilerde bulunan Bursa AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlker Duran, "Meclis'e sunulmaya hazırlanan yeni vergi paketi, Türkiye ekonomisinin can damarını oluşturan KOBİ'lerimizin yükünü hafifletmeli ve adil bir biçimde şekillenmelidir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan yeni vergi paketinin içeriği, özellikle iş dünyası tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Hazırlıkları devam eden düzenlemeyle ilgili Bursa Afyonkarahisarlı Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BURSA AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlker Duran önemli bir çağrıda bulundu. Yeni vergi paketinin KOBİ'lerin yükünü hafifletmesi gerektiğini belirten Başkan İlker Duran, konunun tüm tarafların da görüşlerinin alınması gerektiğinin altını çizdi. Duran yaptığı açıklamada, "Ekonomide Orta Vadeli Plan kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Meclis'e sunulmak üzere planlanan yeni vergi paketinin içeriği henüz açıklanmadan bazı endişeleri de beraberinde getırdi. Henüz hazırlık aşamasında olan yeni vergi paketi, mutlaka KOBİ'lerin yükünü hafifletecek müjdeler içermeli" ifadelerini kullandı.

Yeni vergi paketine dair açıklamalarını sürdüren Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran, vergi gelirlerinin arttırılması amacıyla hazırlanan düzenleme kapsamında, ülke ekonomisinin menfaati için KOBİ'lere ek bir yük daha getırilmemesi, aksine müjdeler sunulması gerektiğini söyledi. Başkan Duran, "Açıklanan rakamlara göre ülkemizdeki tüm işletmelerin yüzde 99.8'i KOBİ'lerden oluşmaktadır. Ayrıca KOBİ'ler toplam istihdamın da yüzde 76.7'sini karşılamaktadır. Bu rakamlar doğrultusunda konuya bakacak olursak; Meclis'e sunulmaya hazırlanan yeni vergi paketi, Türkiye ekonomisinin can damarını oluşturan KOBİ'lerimizin yükünü hafifletmeli ve adil bir biçimde şekillenmelidir. Korkutan değil sevdiren, cezalandıran değil ödüllendiren, şeffaf, sade ve sürdürülebilir olmalıdır. Ayrıca şu dönemde üreticinin fazlasıyla ihtiyaç duyduğu; moral ve motivasyonu artırıcı müjdeler içermelidir. Yeni vergi paketi hazırlanırken mutlaka KOBİ'lerin, STK'ların ve tüm tarafların görüşleri alınmalıdır. Atılacak bu adımlar sayesinde üretim ve istihdam daha da artacak, dolayısıyla tüm çevrelerin kazancına olacak yeni bir vergi paketi ortaya çıkacaktır. Ekonomik zorluklar ve artan maliyetler sonrası sıkıntılı bir süreçten geçen KOBİ'ler mutlaka ayakta tutulmalıdır. Unutulmamalı ki ülkemizin yükselişi üretimden geçiyor. Dolayısıyla Bakanlığımızdan, iş dünyasının bu önerilerine kulak vermesini ve gerekli adımları atmasını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran'dan Yeni Vergi Paketi Önerisi: "KOBİ'lerin Yükü Hafifletilmeli"" haberi, 28 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran'dan Yeni Vergi Paketi Önerisi: "KOBİ'lerin Yükü Hafifletilmeli" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran'dan Yeni Vergi Paketi Önerisi: "KOBİ'lerin Yükü Hafifletilmeli" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 30 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:55 Anthony Nwakaeme Trabzonspor'da: İmza töreni düzenlenmiş oldu
  2. 22:53 Trabzonspor yeni transferi KAP'a bildirmiş oldu
  3. 22:45 Abdülkerim Bardakcı ve Samet Akaydin’dan takım sohbeti ve itiraf geldi
  4. 22:41 Mevsim Geçişlerinin İntihar Vakalarındaki Rolü: Uzmanlar Uyarıyor
  5. 22:38 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Güvenlik Skandalı: Dortmund Arena'da Kar Maskeli Adam
  6. 22:37 Fransa Erken Genel Seçimlerinde Aşırı Sağcı Ulusal Birlik İlk Turda Önde
  7. 22:37 Sivasspor’un prensipte anlaştığı Alex Pritchard İstanbul’a gelmiş oldu
  8. 22:35 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Arnavutköy Karaburun Limanı'nda Coşkuyla Kutlandı
  9. 22:34 Kanal D'nin Yeni Dizisi 'Annem Ankara' Detayları Belli Oldu
  10. 22:32 Zeki Çelik: "Avusturya Maçını Kazanmak Zorundayız"
  11. 22:22 Kahramanmaraş’ta anız ve örtü yangını çıktı
  12. 22:14 Halil Umut Meler mucizesi. İngiltere Slovakya maçında sürprizi yaptı
  13. 21:38 Bursa'daki anız yangını üniversite kampüsüne sıçradı. Öğrenci yurdu boşaltılmış oldu
  14. 19:15 Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!
  15. 19:11 Suudi Arabistan’dan Mauro Icardi’ye 50 Milyon Euro’luk Teklif!
  16. 19:08 Çin'in Uçak Gemisi Güney Çin Denizi'nde Gerilimi Artırıyor
  17. 19:03 İsrail'in Yakıt Engelini Aşamayan Gazze Hastaneleri Krizle Karşı Karşıya
  18. 18:52 Illinois’de Futbol Sahasında 30 Metre Çapında Dev Obruk Meydana Geldi
  19. 18:42 Fenerbahçe, Cenk Tosun’u EURO 2024 Sonrasında Kadrosuna Katmayı Planlıyor!
  20. 18:37 Russell, Avusturya Grand Prix'sini Kazandı!
Ekonomi Haberleri