Bursalı sanayi şirketi konkordato sürecini aşamayarak iflas etti
Ekonomik kriz nedeniyle yaşanan iflaslara bir yenisi daha eklendi. Bursa Körfez Cam Alüminyum Otomotiv İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, üç ay önce mali kriz nedeniyle mahkemeye başvurmuştu. Şirkete tanınan konkordato süresi ise sona erdi.
Ekonomik kriz nedeniyle yaşanan iflaslara bir yenisi daha eklendi. Bursa Körfez Cam Alüminyum Otomotiv İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, üç ay önce mali kriz nedeniyle mahkemeye başvurmuştu. Şirkete tanınan konkordato süresi ise sona erdi.
İFLASINA KARAR VERİLDİ
Bursa Hakimiyet'ten İsmail Karaduman'ın haberine göre, konkordato süresinin uzatılması için Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket, olumsuz bir yanıt aldı. Mahkeme, şirketin borç batağına saplandığını belirterek yapılan talebi reddetti ve iflas kararı verdi.
Mahkemeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Davacı Bursa Ticaret Siciline kayıtlı 114290 Sicil Numarasında kayıtlı Bursa Körfez Cam Alüminyum Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin borca batık olduğu anlaşıldığından 4/12/2024 tarih ve saat 14:33 itibariyle iflasına ( tasfiye usulünün basit tasfiye olarak belirlenmesine) iflasın gecikmeksizin Bursa İflas Müdürlüğüne bildirilmesine, konkordato ko miseri Nesrin Beşe'nin görevinin sonlandırılmasına,
mahkememizce konulan tüm tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiştir."
"Bursalı sanayi şirketi konkordato sürecini aşamayarak iflas etti" haberi, 07 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bursalı sanayi şirketi konkordato sürecini aşamayarak iflas etti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bursalı sanayi şirketi konkordato sürecini aşamayarak iflas etti 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 23 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.