Burun Estetiği ile İlgili Merak Edilenler - Dr. Şerif Yavuz

Burun Estetiği ile İlgili Merak Edilenler - Dr. Şerif Yavuz

Burun Estetiği ile İlgili Merak Edilenler -... Son yıllarda burun estetiği yapan kişilerin sayısı günden güne artış göstermektedir.

Bu nedenle burun estetiği fiyatları burun estetiği nasıl yapılır çok fazla ağrısı olur mu ne kadar sürede iyileşir gibi merak edilen konulardır. Burun estetiği yapmak isteyenler için merak edilen bütün bilgileri vermeye çalışacağız. 

 

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir? 

Burnun dış görünümünden memnun olmayanlar veya bir kaza sonucu burnun darbe alması sonucunda burun yapısının değişmesi ya da burun fonksiyonlarında bir bozukluk olduğu zaman burun estetiği ameliyatı yaptırmak gerekiyor.

Burun estetiği yapmak isteklerin en çok çekindiği konulardan biri burun estetiği ve burun estetiğinde çok ağrı olur mu? Fakat burun estetiği önemli bir ameliyat olduğu kadar sanıldığı gibi ağrılı değildir. Diğer konu başlıkları altında bu konuyu daha da ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Burun estetiği burundaki fonksiyonel bozukluğu gidermek için ve ya dış görünüşünü düzeltmek için yapılan ameliyattır. Burun estetiği ameliyatı kapalı şekilde olup tüm dikişler iç kısımda kalacak şekilde yapılır. Yapılacak ameliyat türüne göre değişkenlik gösterebilir.

Gerektiğinde burnun kıkırdak kısmı kırılır tekrardan şekillendirilir. Ve ya burnun dış şeklinde bazı değişiklikler yapılarak burun alabilecek uygun şekle getirilir. 

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır? 

İsteyen herkes burun estetiği yapabilir. Fakat belirli bir yaş sınırlaması vardır. Erkeklerin 18 yaş kadınların ise 17 yaşında olmaları gerekmektedir. 

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli? 

Burun estetiği sonrasında uzun bir süre birçok şeye dikkat etmek gerekir. Bunlardan en önemlisi burnunuzu darbelere karşı korumak olacaktır. Ameliyat olduktan sonra 2 gün boyunca başımızı fazla yaslamadan yastıklardan destek alarak başımızı dik tutacak şekilde uyumak gerekir.

Duş alırken tepeden su akacak şekilde duş alınmalıdır. Burun estetiği sonrası güneşe çıkmamaya dikkat etmek gerekir. Çıkarken de de mutlaka 50 faktör güneş kremi kullanılmalı. Spor yapıyorsak iki hafta spora ara verilmeli. Başladıktan sonra ise sizi zorlayacak egzersizlerden kaçınmanız gerekir. Burundaki tamponları çıkartırken dikkatli olmakta fayda var. Hafif bir kanama olabilir bu normaldir. 

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur? 

Burun estetiği sonrasında iyileşme hızla gerçekleşir. Bir kaç gün içerisinde günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Fakat yine de dikkatli olunmalıdır. Yüzümüzde şişlikler olabilir. Bu şişlikler iki hafta boyunca devam eder. Aynı zamanda göz çevresinde morluklar oluşabilir. Bu morluklarda iki hafta da geçer daha hızlı bir şekilde morlukların ve şişkinliği geçmesi için 24 saat boyunca gözlerinize buz uygulamamızda fayda burnunuz iyileşme gösterdiğinde doktorunuzun da söylediği günde burnunuzdaki tamponları çıkartabilirsiniz. Ama burundaki bandajlar bir kaç hafta boyunca kalabiliyor. 

İstanbul da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım? 

Burun estetiği ameliyatı için İstanbul'a Avrupa'dan bile birçok kişi gelip estetik ameliyatını gerçekleştiriyor. Çünkü alanında başarılı birçok doktor çeşitli hastanelerde hizmet vermektedir. Bunun için burun estetiği yapacaklar bir kaç günlüğüne İstanbul’a gelirler. Burun estetiği ameliyatı öncesi bazı tetkikler yapıldığından iki üç gün önceden gelmekte fayda var. 

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur? 

Burun estetiği ameliyatı sonrasında genellikle hasta 6 8 saat sonra taburcu olabilir. Doktorunuz gerek görmediği takdirde aynı gün içerisinde taburcu olunur. 

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu?  

Burun estetiği ameliyatı tabii ki basit bir ameliyat değildir. Elbette ağırılar olur fakat genellikle ağrı kesicilerle ağrı giderilir. Sadece burunda bir yanma hissi ve baskı hissedilebilir. 

Morluk ya da Şişkinlik Olur Mu? 

Ameliyattan sonra bir süreliğine göz çevresinde morluklar ve yüzünüzde şişkinlik olur. Fakat bu morluk ve şişlikler bir kaç hafta sonra geçecektir. 

Burun Estetiği Fiyatları 

Burun estetiği fiyatları yapılacak ameliyat türüne göre değişmektedir. Kullanılacak malzeme ve ameliyat türüne göre doktorunuzun belirleyeceği fiyata göre ameliyat yapılır. Net bir fiyat söylemek mümkün değildir. Burun estetiği fiyatları için en doğru bilgileri doktorunuzdan alabilirsiniz. 

https://serifyavuz.com/burun-estetigi-rinoplasti/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

 

"Burun Estetiği ile İlgili Merak Edilenler - Dr. Şerif Yavuz" haberi, 18 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Burun Estetiği ile İlgili Merak Edilenler - Dr. Şerif Yavuz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burun Estetiği ile İlgili Merak Edilenler - Dr. Şerif Yavuz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLGİLİ HABERLER
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
Yaşam Haberleri