Büyükşehir belediye başkanları WhatsApp grubu kurdu

Büyükşehir belediye başkanları WhatsApp grubu kurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında 30 büyükşehir belediye başkanıyla yapılan

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında 30 büyükşehir belediye başkanıyla yapılan toplantıda alınan Whatsapp grubu kurma kararının hayata geçtiğini açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 11 Eylül'de ilk kez yapılan büyükşehir belediye başkanları toplantısında alınan kararların ilki hayata geçirildi. 30 büyükşehir belediye başkanının yer aldığı ortak "WhatsApp" grubu kuruldu. Haberi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın başkent oluşunun 96'ncı yıldönümü resepsiyonunda açıkladı.

EN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Erdoğan bu kapsamda 11 Eylül 2019’da 30 Büyükşehir Belediye Başkanı ile Beştepe’de yaklaşık 3,5 saat süren toplantı yaptı. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanı dışındaki tüm bakanlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da bulunduğu isimlerin katıldığı toplantıda, Yerel Yönetimler Yasası’nda yapılacak değişiklikler konusunda büyükşehir belediye başkanlarının görüş ve önerilerinden yararlanmak için ortak komisyon kurulması, belediye başkanları arasında iletişim ve koordinasyonun sağlanması için de ortak WhatsApp grubu kurulması kararlaştırılmıştı. Grubu kurmakla da “en genç belediye başkanı” sıfatıyla AKP’li Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz görevlendirilmişti.

KOMİSYON TOPLANMADI AMA WHATSAPP GRUBU KURULDU

Aradan yaklaşık bir ay geçmesine karşın, ortak komisyon hala toplanamadı. WhatsApp grubunun kurulduğunu ise Yavaş, Ankara’nın başkent oluşunun 96’ncı yıldönümü nedeniyle verdiği resepsiyonda gazetecilerle sohbet ederken açıkladı. İlk kez belediye başkanı olarak resepsiyona ev sahipliği yapan Yavaş, belediye başkanları toplantısında alınan komisyon kurma kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan toplantı daveti olup olmadığı yönündeki soru üzerine “Whatsapp grubu kuruldu, bir süre sonra da toplantı yapılacaktır” dedi. Edinilen bilgiye göre gruptan paylaşılan ilk mesajlar ise “hayırlı olsun” oldu.

MANSUR YAVAŞ RAPORUNU HAZIRLAYIP YOLLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, komisyon toplantısı için Ankara, İstanbul, Eskişehir, Malatya, Kayseri ve Gaziantep Belediye başkanlarından oluşan komisyon toplantısı için henüz bir çağrı yapmadı. Ancak Oktay, komisyon üyesi belediye başkanlarına, büyükşehir belediye başkanları olarak yaşadıkları sorunlarını yazılı olarak iletmelerini istedi. Yavaş’ın, çok uzun olmayan bir metinle sorun ve önerilerini ilettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Yavaş, genel sekreter atamasında İçişleri Bakanlığı, borçlanma konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iznine tabii olunmasını eleştirerek, bu uygulamaların, Türkiye’nin de imza koyduğu Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti. Yavaş ayrıca, belediyelerin idari ve mali özerkliğini sağlayacak düzenlemelerin bir an öne yapılmasını da talep etti.

"Büyükşehir belediye başkanları WhatsApp grubu kurdu" haberi, 14 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Büyükşehir belediye başkanları WhatsApp grubu kurdu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Büyükşehir belediye başkanları WhatsApp grubu kurdu 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 12 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:38 UEFA Avrupa Ligi'nde play-off heyecanı! İşte maç programı
  2. 14:34 TEPAV; 2024'te son 20 yılın en düşük vergi performansı kaydedildi
  3. 14:30 Ali Erbaş, sigarayı 'haram' ilan etti
  4. 14:28 TÜİK açıkladı; Aralık ayı dış ticaret endeksleri belli oldu
  5. 14:23 Galatasaray'ın ara transfer raporu: 27 milyon euroluk harcama
  6. 14:20 Pelin Akil ile Anıl Altan boşanıyor mu? Manidar paylaşım kafaları karıştırdı!
  7. 14:17 Müsavat Dervişoğlu: "Erdoğan, Ölene Kadar Seçilmeyi Planlıyor"
  8. 14:13 Özel, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ı ziyaret etti
  9. 14:07 Coca Cola'da Trump etkisi: Plastik kullanımı yaygınlaşacak
  10. 14:05 Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'ndan 'Gezi Parkı' ifadesi!
  11. 14:00 BİSAM; Açlık sınırı 22 bin lirayı, yoksulluk sınırı 76 bin lirayı geçti
  12. 12:56 MHP CHP'ye yeni suçlamada bulundu! Barış çubuğu çabuk söndü
  13. 12:53 Dervişoğlu'dan AKP'ye teşhis: "Bunlar OHAL bağımlısı!"
  14. 12:44 Yeni Metro Hatları İçin Yerli ve Milli Dönem Başlıyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Müjdeyi Verdi
  15. 12:44 Hamas: Ateşkesi sürdürüyoruz, ancak gecikmenin sorumlusu İsrail
  16. 12:44 Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Subianto’ya Togg hediye verdi!
  17. 12:44 Alışverişlerde telefon numaranızı paylaşmadan önce bunu bilin!
  18. 12:44 Elon Musk, ABD’nin Mali Çöküşe Sürüklenebileceğini Açıkladı ve Nedenlerini Sıraladı!
  19. 12:44 69 Yıllık dev şirket iflas bayrağını çekti: 100'den fazla çalışan kapı dışarı edilecek!
  20. 11:01 Bakanlık’tan Şok Rapor! O Ayakkabılarda Domuz Derisi Kullanıldığı Ortaya Çıktı