Büyükşehir kent orkestrası üyelerinin müzikleri ailelere neşe kattı

Büyükşehir kent orkestrası üyelerinin müzikleri ailelere neşe kattı

Büyükşehir kent orkestrası üyelerinin müzikl... Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Engelliler Haftası” ve “Anneler Günü” dolayısıyla özel gereksinimli çocuklarına şefkatle bakan anneleri unutmadı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila ve ilgili...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Engelliler Haftası” ve “Anneler Günü” dolayısıyla özel gereksinimli çocuklarına şefkatle bakan anneleri unutmadı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila ve ilgili personeli, Koronavirüs sebebiyle çocuklarıyla evde kalan aileleri ziyaret ederek annelere çiçek, çocuklara da özel eğitimlerini destekleyici materyaller içeren bir paket hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası solisti Ebru Özkan ve gitarist Emin Ulaş, annelerin ve çocukların mutluluğuna şarkılarla eşlik etti.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni uygulanmaya başlanan “Görüntülü Destek Hattı” hizmeti sayesinde özel bireylerin evde aktif bir biçimde vakit geçirebilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Koronavirüs sürecinde Büyükşehir’e bağlı Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nin eğitimlere ara vermesi nedeniyle çocuklarını kurslara götüremeyen anneler, destek almak istediklerinde öğretmenlerle bu hat üzerinden görüşebiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” ve “Anneler Günü” dolayısıyla özel gereksinimli çocuklarına şefkatle bakan anneleri unutmadı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila ve ilgili ekipler, Koronavirüs sebebiyle çocuklarıyla evde kalan aileleri ziyaret ederek annelere çiçek, çocuklara da özel eğitimlerini destekleyici materyaller içeren bir paket hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası solisti Ebru Özkan ve gitarist Emin Ulaş annelerin ve çocukların mutluluğuna şarkılarla eşlik etti.

Ekipler, ellerinde çiçekler ve şarkılar eşliğinde özel bireylerin ailelerinin kapısını çaldı

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinin yurttaşlar üzerinde yarattığı sıkıntıyı hafifletmek için birbirinden önemli çalışmalar yürütüyor. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” ile “Anneler Günü”nü fırsat bilen Büyükşehir ekipleri, özel çocukların en büyük destekçisi olan annelerin kapısını çaldı. Ekipler, ellerindeki çiçeklerle anneleri sevindirirken, çocuklara da aktivitelerini destekleyici materyaller içeren hediyeler sundu. Salgına karşı alınan önlemler dolayısıyla ev kapısının önünde gerçekleşen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nda performanslarını sergileyen solist Ebru Özkan ve gitarist Emin Ulaş şarkılarıyla eşlik etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgın boyunca özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin yanında oldu. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni uygulanmaya başlanan “Görüntülü Destek Hattı” hizmeti sayesinde özel bireylerin evde aktif vakit geçirebilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Koronavirüs sürecinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nin eğitimlere ara vermesi nedeniyle çocuklarını kurslara götüremeyen anneler, çocuklarının eğitimleriyle ilgili destek almak istediklerinde öğretmenlerle bire bir bu hat üzerinden görüşebiliyor.

“Görüntülü Destek Hattı” hizmeti ile Büyükşehir bünyesinde görev yapan özel eğitim öğretmenleri, fizyoterapist ve beden eğitimi öğretmenleri, özel gereksinimli birey ve aileleri ile ihtiyaç duyulduğunda görüntülü görüşme yaparak eğitimi destekleyici aktivite tavsiyeleri verirken video paylaşımları da yapıyor.

Dr. Atila: “Pandemi dönemi boyunca özel çocuklarımızı, özel vatandaşlarımızı unutmadık”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, pandemi dönemi boyunca özel gereksinimli çocuklara ve vatandaşlara verilen desteğin sürdüğünü dile getirerek, “Görüntülü Destek Hattımız’la birlikte öğretmenlerimiz özel çocuklarımızla birebir ilgilenme şansını yakalıyorlar. Onlara ilgilerini göstermiş oluyorlar. Aynı zamanda bu çocuklarımızdan emeklerini eksik etmeyen, onların yanında olan, onları sarıp sarmalayan annelerimizi de unutmadık. Onları ziyarete geldik” ifadelerine yer verdi.

Aileler Büyükşehir’in desteği ile kendilerini yalnız hissetmiyor

Akdeniz İlçesi Gündoğdu Mahallesi’nde ikamet eden Mercan Irmak, Koronavirüs sebebiyle dışarı çıkamadıkları için down sendromlu oğluyla evde vakit geçiriyor. Ekiplerin ziyaretiyle çok mutlu olan Irmak, “Down sendromlu bir çocuğum var. Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim görüyor. Spor yapıyor. Şimdi virüsten dolayı gidemiyoruz. Başkanım bizi yalnız bırakmadı. Öğretmenler bize Görüntülü Destek Hattı ile yardımcı oluyor. Çok teşekkür ediyorum Başkanıma, sağ olsun” dedi.

Büyükşehir’in ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Fadile Kendir ise “Koronavirüs döneminde sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Görüntülü Destek Hattı’ndan da destek alıyorum. Bütün öğretmenlerimiz bize her konuda yardımcı oluyorlar, destek veriyorlar. Evimizi ziyaret ettiler. Çiçekler gönderdiler” diye konuştu.

"Büyükşehir kent orkestrası üyelerinin müzikleri ailelere neşe kattı" haberi, 11 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Büyükşehir kent orkestrası üyelerinin müzikleri ailelere neşe kattı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Büyükşehir kent orkestrası üyelerinin müzikleri ailelere neşe kattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Yerel Gündem Haberleri