Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mağdurlardan faks yağdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mağdurlardan faks yağdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mağdu... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayetler ve haksızlıkları anlatan pek çok sayıda faks geldi. İnsanlar mağduriyetleri anlatmaya ve ifade etmeye çalıştılar. İşte bunlardan bazıları;Sayın Bakanım;Cumhurbaşkanımız...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayetler ve haksızlıkları anlatan pek çok sayıda faks geldi. İnsanlar mağduriyetleri anlatmaya ve ifade etmeye çalıştılar. İşte bunlardan bazıları;

Sayın Bakanım;

Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN’ın 4 Aralık 2017 günü; “Yine kamuda 4/C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4/B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz'' şeklindeki açıklamaları bizlerin umutlanmasına neden olmuştu.24 Aralık 2017 tarihinde sizin de  Anadolu Ajansı’na vermiş olduğunuz röportajda “657 içerisinde farklı bir alan düzenlenecek dediler. Hiçbirini yapmadık. Daha önceki yıllarda kadro nasıl verildiyse, aynı şekilde daha da esnek ve basitleştirilmiş bir şekilde, kurallar olmadan bir sistemi dizayn ettik" ifadelerinin yanı sıra “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenlenmiş kimlerin kamuda çalışacağıyla ilgili. Bunun dışında bir düzenlememiz söz konusu değil. Daha önceki kadroya geçiş süreçlerinde uygulanan prosedür neyse aynen geçerli olacak. Yeni bir şey koymadık'' açıklamanızla umudumuz perçinlenmişti.

Sayın Bakanim ;

Bu açıklamalarınizin ardından 24 Aralık 2017 tarihinde 696 KHK ile yapılan düzenleme 26 Mart 2018 Bakanlar Kurulu Kararı’nın 30 Mart Cuma günü açıklanmasıyla adeta şok etkisi yaratmış, Karar ile mevcut 4/B kadrosu içerisinde 4/C’liler için ayrıştırılmış 4/B kadrosu oluşturulmuştur.
Yapilan düzenlemeyle;
Mevcut 4B’nin 4 sayılı cetvelinde belirtilen unvanlar yok sayılmiş 2 yeni unvan oluşturularak  öğrenim durumlarımız , mesleki yeterliliklerimiz hiçe sayılmış,
Lise ve altı tüm personel yaptıkları işe bakılmaksızın “İdari Destek Personeli'' üniversite mezunu tüm personel de “İdari Büro Personeli'' yapılarak sadece statümüzün ismi 4/B olmuştur.

- Mevcut 4B’lilerin ek ödeme oranları %70-85 iken , 4C’den geçirilenlerin oranı %20 ve ek ödemeleri 206,45 TL olarak belirlenmiştir.

- Mevcut 4B’liler 65 yaşına kadar çalışabilirken, Bızler SGK kapsamında emekliliği hak ettikleri an zorunlu olarak emekliliğe sevk edilmekteyiz.

- 4/C de çalıştığımız süreler 4/B ye aktarılırken 696 Sayılı KHK nin 18.Maddesinde," Bu madde kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlere iş sonu tazminatı ödenmez. Bu personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, yeni pozisyonlarında iş sonu tazminatına esas toplam hizmet süresi ile ücret ve izin sürelerinin hesabında dikkate alınır." Hükmüne rağmen uygulamada 4/C de geçirdiğimiz sureler 4/B ücretimizin belirlenmesinde dikkate alınmamış yok sayılmıştır.

faks-foto.jpg

Sayın Bakanım ;

TRT HABER'de ,4/C den 4/B ye geçen bizler icin 4/B sözleşmeli Personel statüsünün mevcut uygulamasında var olan peşin maaş ödeme sisteminin uygulanacağı ve bunu bakanlar kuruluna gonderdirdiginize dair aciklamalariniz yukarıda belirttiğimiz sorunların da giderilecegine dair umutlarımızı arttırmıştır.
Saygılarımızla.. 

4/B ye tam olarak geçemeyen 4/C'liler

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mağdurlardan faks yağdı" haberi, 05 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mağdurlardan faks yağdı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mağdurlardan faks yağdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri