Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Bilal Erdoğan’a hakaret davası’nda, yine aynı karar çıktı!

Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Bilal Erdoğan’a hakaret davası’nda, yine aynı karar çıktı!

Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Bilal Erdoğan’a... Canan Kaftancıoğlu hakkında Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan...

Canan Kaftancıoğlu hakkında Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kaftancıoğlu hakkında aynı soruşturma kapsamında daha önce de takipsizlik verilmiş ancak Erdoğan'ın avukatının itirazı sonrası soruşturma yeniden açılmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 2018 yılında İbrahim Eren’in TRT Genel Müdürü olduğuna yönelik, “Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı TRT Genel Müdürü oldu” başlıklı haberi twitter hesabından paylaşarak, “Çalıntı sorularla da olsa bir sınav yapılıyordu. Şimdi ona bile gerek duyulmuyor” yazmıştı.

Kaftancıoğlu’nun bu paylaşımı sonrası Bilal Erdoğan avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, “hakaret” suçlamasıyla şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturma sonrasında savcılık Canan Kaftancıoğlu hakkında dava açılmasına yer olmadığına karar vererek takipsizlik kararı verdi.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ, ERDOĞAN İTİRAZ ETTİ

Verilen takipsizlik kararına Erdoğan’ın avukatları, Canan Kaftancıoğlu’nun ifadesinin alınmamasını gerekçe göstererek itiraz etti. Yeniden başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan Canan Kaftancıoğlu, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek ifade verdi.

HAKARET YOK, DURUM TESPİTİ VAR

Kaftancıoğlu ifadesinde, paylaşımının hakaret içermediğini, hakaret kastıyla yapılmadığını ve paylaşımında kimseyi de kastettmediğini söyleyerek, “Bu paylaşımda herhangi bir hakaret yoktur. Durum tespiti vardır” demişti.

SÖZLERİ HAKARET DEĞİL ELEŞTİRİ

İfadenin ardından soruşturmayı tamamlayan savcılık, Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının gerekçesi olarak ise hakaret suçunun oluşabilmesi için kişinin onur, şeref ve saygınlığına saldırılması gerektiği belirtilerek, “Kamu görevlileri ve sivil vatandaşlara yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövme fiilini oluşturması gerektiği” ifade edildi.

SUÇUN YASAL UNSURLARI OLUŞMADI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu bağlamda verdiği kararlara da atıf yapılan takipsizlik kararında “Suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

"Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Bilal Erdoğan’a hakaret davası’nda, yine aynı karar çıktı!" haberi, 05 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Bilal Erdoğan’a hakaret davası’nda, yine aynı karar çıktı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Bilal Erdoğan’a hakaret davası’nda, yine aynı karar çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Haberleri