Candan Kardeşlerin Davasında Şok Detaylar: Telefon Mesajları Ortaya Çıktı

Candan Kardeşlerin Davasında Şok Detaylar: Telefon Mesajları Ortaya Çıktı

Candan Kardeşlerin Davasında Şok Detaylar: T... Orhan Apaydın'ın sahte kimlik kullanarak sazan sarmalı kurduğu ve birçok kişiyi dolandırdığı iddialarıyla gündeme gelen davada, Apaydın'ın eski sevgilisi Nihal Candan'ın telefon konuşmalarına dair bilirkişi raporu tamamlandı.

ORHAN APAYDIN'IN SAZAN SARMALI DAVASINDA NIHAL CANDAN'IN TELEFON KONUŞMALARI İNCELENDI

Orhan Apaydın'ın sahte kimlik kullanarak sazan sarmalı kurduğu ve birçok kişiyi dolandırdığı iddialarıyla gündeme gelen davada, Apaydın'ın eski sevgilisi Nihal Candan'ın telefon konuşmalarına dair bilirkişi raporu tamamlandı. Gazeteci Timur Soykan, yaptığı detaylı incelemede Candan kardeşlerin sazan sarmalına dahil olduğuna dair somut bir kanıt bulunmadığını belirtti. Soykan, Candan kardeşlerin sazan sarmalı düzenlenirken lüks restoranlarda sadece vitrin görevi gördüğünü ifade etti. Anne Umut Candan ile yaptığı konuşmaya ise "Anne Umut Candan, kızlarının suçsuz olduğunu ve Instagram’da takipçi toplamak için ‘soytarılık’ yapmaktan başka bir suçları olmadığını söyledi" şeklinde yer verdi.

SOYKAN'IN İNCELEMESI VE CANDAN KARDEŞLERIN ROLÜ

Timur Soykan'ın "Soygun düzenindeki sazan sarmalı" başlıklı yazısında, çetenin lideri eski polis Orhan Apaydın’ın, 'Kaan Hamzaoğlu' adı altında düzmece kimlik kullandığı belirtildi. Apaydın, hakkında arama kararı olmasına rağmen İstanbul'un lüks mekanlarında serbestçe gezebiliyordu. Yeni bir sazan sarmalı kurarak TMSF tarafından el konulan araçları piyasanın yüzde 30 altında sattığını öne sürerek birçok kişiyi dolandırmıştı. Araçları teslim ettikten sonra paraları toplayarak kaybolmayı planlıyordu. İstanbul’a çağırdığı kişileri Bebek ve Etiler'deki lüks mekanlarda ağırlarken, Bahar ve Nihal Candan kardeşler de bu süreçte masalarda bulunuyordu. Bu sayede sazan sarmalına çekilenlere güven verilmişti.

CANDAN KARDEŞLERIN SAVUNMASI

Candan kardeşler, Orhan Apaydın’ı 'Kaan' olarak tanıdıklarını ve sazan sarmalı vurgunuyla herhangi bir ilgilerinin bulunmadığını savundu. Nihal Candan, 'Kaan' olarak tanıdığı Apaydın’ın eski sevgilisi olduğunu belirterek, bu yüzden kardeşiyle birlikte lokantalardaki yiyeceklere katıldıklarını ifade etti. Cezaevinde kilo kaybı yaşayan Nihal Candan'ın tahliye edilirken, Bahar Candan’ın ise hala tutuklu olduğu bildirildi. Son duruşmada, Nihal Candan'ın kardeşine "Sen de çıkacaksın" dediği belirtildi.

BILIRKIŞI RAPORU VE MESAJLAR

Duruşmalar devam ederken Nihal Candan (gerçek adıyla Gülnihal Çiçek) ve Onur Apaydın’ın cep telefonlarındaki mesajlar bilirkişi raporu olarak mahkemeye sunuldu. Raporda, Candan’ın annesi Umut Candan ile yazışmaları kanıt olarak yer aldı. Nihal Candan’ın, annesi Umut Candan’a Prada marka çanta, ayakkabı, pırlanta küpe ve cep telefonu kılıfının fotoğraflarını gönderdiği yazışmaların yanı sıra, Umut Candan’ın Onur Apaydın’dan özel bir araç talep ettiği ve bu aracın gönderildiği de raporda yer aldı.

 

"Candan Kardeşlerin Davasında Şok Detaylar: Telefon Mesajları Ortaya Çıktı" haberi, 11 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Candan Kardeşlerin Davasında Şok Detaylar: Telefon Mesajları Ortaya Çıktı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Candan Kardeşlerin Davasında Şok Detaylar: Telefon Mesajları Ortaya Çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:03 'Güzel Aşklar Diyarı' 23 Eylül’de Başlıyor!
  2. 17:00 Beren Saat’in Yeni Dizisi Belli Oldu!
  3. 16:59 Altının kilogram fiyatında yükseliş gözlemlendi
  4. 16:48 FED 4 yılın sonunda hangi karara imza atacak
  5. 16:47 Sıla Bebek Olayında Teyze'nin Talebi: 'Kardeşim Dahil Herkes En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı!'
  6. 16:46 CoinTR yeni dönemi adım attı
  7. 16:42 Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye Kritik Çağrı: "Türk Futbolunda Yeni Dönem Başlıyor!"
  8. 16:26 Türkiye’ye Yeni Yerli Otomobil: HABAŞ’tan 1 Milyar Euro’luk Dev Yatırım
  9. 16:15 Galatasaray – Gaziantep FK: Muhtemel 11'ler
  10. 16:06 Aile ve Gençlik Fonu'na hangi il dahil Edildi
  11. 15:56 Kara Kara Düşüneceğimiz Zamanlar Geliyor: Kömür, Odun ve Soba Fiyatlarına Yapılan Zam Cep Yakacak!
  12. 15:52 Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. Eleme Turu Kura Sonuçları: Hangi Takımlar Bir Üst Tura Çıkacak?
  13. 15:42 Zekasına Güvenenler Burada mı? Sadece Yüksek IQ'su Olanlar Gizli Dondurmayı 13 Saniyede Bulabiliyor
  14. 15:42 AKP'li Belediye Başkan Yardımcısı Darp İddiasıyla Gündemde: Kamuoyundan Özür Diledi
  15. 15:38 Kripto para Fed'in kararını bekliyor: Potansiyel yükseliş yaşanabilir
  16. 15:38 Alman fermuar devi, Türk firma tarafından satın alındı; fabrikanın yeri belirlendi!
  17. 15:38 İstanbul'a üç yeni metro hattı: Üç ilçeyi birbirine bağlayacak!
  18. 15:34 Çağatay Ulusoy’un yeni dizisinde kazandığı rekor ücret dudak uçuklatıyor!
  19. 15:32 Netflix’te İstediğiniz Tarz Film/Dizi Bulmak Böyle Daha Kolay: İşte O Özel Kodlar
  20. 15:31 Uçuş Güvenliği Alarmı! THY ve SunExpress Uçakları İçin İnceleme Başlatıldı
Gündem Haberleri