Çavuşoğlu, ''Her an girebiliriz’ demişti: Tüm planları alt üst edebilir

Çavuşoğlu, ''Her an girebiliriz’ demişti: Tüm planları alt üst edebilir

Çavuşoğlu, ''Her an girebiliriz’ demişti: Tü... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu YPG’nin kontrolünde olan Afrin bölgesinden Türkiye’ye yönelik tacizler yapıldığını iddia ederek, “O bölgeden bize tacizler geliyor, istediğimiz zaman müdahale ederiz, ansızın gireriz''...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu YPG’nin kontrolünde olan Afrin bölgesinden Türkiye’ye yönelik tacizler yapıldığını iddia ederek, “O bölgeden bize tacizler geliyor, istediğimiz zaman müdahale ederiz, ansızın gireriz'' dedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, bunun Türkiye açısından ciddi riskler barındırdığını ifade etti.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Ayhan Bilgen, seçim barajının düşürülmesi ve seçim ittifakı tartışmalarından Afrin’e operasyon hazırlığına, partisinin kongresinden belediyelere kadar gündemdeki pek çok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AFRİN OPERASYONU
TSK’nin Afrin’e yönelik operasyon hazırlığında olduğu iddialarını değerlendiren HDP’li Bilgen, bunun Türkiye açısından ciddi riskler barındırdığını ifade ederek, Afrin operasyonunun Türkiye’yi yeniden darbe pratiğinin içerisine sokabileceğini dile getirdi. Bilgen, “Birileri Erdoğan’a bunu dayatıyorsa 15 Temmuz’un bir benzerini amaçlıyordur. Afrin operasyonu, Ankara’nın tüm planlarını alt üst edebilir. Afrin de bunun için önlerine uzatılmış bir havuç olabilir'' dedi.

''ESKİYE DÖNECEK TEK ŞEY TÜRBE’
Suriye iç savaşına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bilgen, Suriye’de eski haline dönecek tek şeyin bir önceki yerine taşınması gündemde olan Süleyman Şah Türbesi olduğunu vurguladı. Hangi ülke egemenlik sağlamaya çalışırsa çalışsın Suriye’de karar verici merciin halk olacağını dile getiren Bilgen, iç savaştan çıkışın tek yolunun merkezi yönetimde tüm dinamiklerin temsil edileceği bir sistemle mümkün olabileceğini söyledi.

''SEÇİLMİŞ VALİDEN ATANMIŞ BELEDİYE BAŞKANINA’
DBP’li 96 belediyeye kayyum atanması ile CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasını da eleştiren Bilgen, “AKP, iktidara ilk geldiğinde seçilmiş valileri gündeme getirirken şimdi atanmış belediye başkanları ile yönetmeye başladı. El konulmuş belediyelerin nüfusuna baktığımız zaman çok ciddi bir seçmen kitlesinin yok sayıldığını görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

SEÇİM İTTİFAKI TARTIŞMALARI
Bilgen, Bahçeli’nin CHP ve HDP’nin ittifak yapması halinde AKP ile seçim ittifakı yapabileceklerine ilişkin açıklamalarını da değerlendirdi. Bahçeli’nin kendi çıkmazına bahane aradığını anlatan Bilgen, MHP genel başkanının yurttaşların hassasiyetleri üzerinden bir söylem geliştirmeye çalıştığını ifade etti. Kendi gündemlerinde ittifak değil “OHAL’den nasıl kurtuluruz'' olduğunu dile getiren Bilgen, seçim barajı tartışmalarında Devlet Bahçeli’ye katıldıklarını, seçim barajının tamamen ortadan kalkması gerektiğini ifade etti.

''ERDOĞAN UCUZA KAPATMAK İSTİYOR’
AKP’nin seçim sisteminde “dar bölge'' ve “daraltılmış bölge'' uygulamalarını gündeme getirmesine de değinen Bilgen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle referandumda birlikte hareket edenleri “ucuza kapatmak'' istediğini söyledi. Bilgen, “Erdoğan, kendisi ne veriyorsa karşısındakini ona razı etmek istiyor. Lütfedeceği vekil sayısı, Türkiye siyasal sisteminde hiç bir şey ifade etmeyebilir'' dedi.

DEĞİŞİM MESAJI
HDP’nin Üçüncü Olağan Kongre’sini şubat ayının ilk yarısında toplayacağını açıklayan Bilgen, Edirne Cezaevi’ndeki Selahattin Demirtaş’ın görevine devam etmesi için önünde bir engel olmadığını, kendisinin de fikrinin alınacağını ancak göreve devam etmesini beklediklerini ve parti içi değişimin olabileceğinin de işaretlerini verdi. Bilgen, “Türkiye, HDP’nin kurulduğu süreçteki Türkiye değil. Ülke, şu anda başka bir süreç yaşıyor. Bütün bu süreçleri ve değişim konularını tartışarak süreci işleteceğiz'' şeklinde konuştu.

"Çavuşoğlu, ''Her an girebiliriz’ demişti: Tüm planları alt üst edebilir" haberi, 13 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Çavuşoğlu, ''Her an girebiliriz’ demişti: Tüm planları alt üst edebilir haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çavuşoğlu, ''Her an girebiliriz’ demişti: Tüm planları alt üst edebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  2. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  3. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  4. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  5. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  6. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  7. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  8. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  9. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  10. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  11. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  12. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  13. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  14. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  15. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  16. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  17. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  18. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  19. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  20. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
Politika Haberleri