Çavuşoğlu: Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı

Çavuşoğlu: Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı

Çavuşoğlu: Türkiye'de göçmen merkezi iddiala... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularına cevap veren Çavuşoğlu, "mülteci üssü" meselesi hakkında açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında Çavuşoğlu gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Türkiye'nin gündemine oturan, İngiltere Savunma Bakanı'nın söylediği iddia edilen 'mülteci üssü' planları hakkında açıklama yaptı.

BBC Türkçe'nin İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın Afganistan'dan çıkarılmaya çalışılan Afgan mültecilerle ilgili bir makalesini çevirirken yaptığı atıf hatasına ilişkin, "Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı, BBC hatasını anladı ve özür de diledi, bu bir erdemdir" dedi.

Çavuşoğlu, "İngiltere ile ilgili haberde Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları. BBC tweet attı, bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberde bahsedilen sözler söylenmemiş sözlerdir. BBC hatasını anladı ve özür de diledi. Bu bir erdemdir. Böyle bir köklü kuruluşa yakışmadı" diye konuştu.

Çavuşoğlu, "Muhalefet hemen bu haberlerin üzerine atladı. Muhalefet bu duruma düşmemeli. Buna çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe yaptığı açıklamada Afgan mülteciler için geçici işlem merkezleri kurulması amacıyla Türkiye ve Pakistan'ın düşünüldüğü ifadelerinin Bakan Wallace tarafından söylenmediğini, Mail'in bunu başka bir kaynağa dayandırdığını ve kendilerinin de atıf hatası yaptığını belirtmişti.

BBC Türkçe Editörü: Ya yaptığımız açıklama yanlış anlaşıldı, ya da anlamak istemeyenler var

BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu, pazartesi akşamı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Yaptığımız bu açıklama bazı çevreler tarafından 'BBC Türkçe yaptığı yalan haberden dolayı özür diledi' şeklinde yorumlanmakta. Ya yaptığımız açıklama yanlış anlaşıldı, ya da anlamak istemeyenler var." dedi.

Nişancıoğlu'nun açıklamalarının devamı şöyle:

"BBC Türkçe yaptığı açıklamada atfa ilişkin bir hata yaptığını söylemiş ve bundan dolayı özür dilemiştir.

 

...yoksa, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Mail on Sunday gazetesindeki makalesinde, Afganistan'dan İngiltere'ye nakletmek istedikleri mülteciler için çevre ülkelerde geçici işlem kampları oluşturmak istediklerini yazmıştır. Bu bir gerçektir.

 

Mail on Sunday ve Guardian gazetesi bu konuya ilişkin ayrı haberlerinde İngiltere Savunma Bakanlığı kaynaklarından edindikleri bilgilere dayanarak bu çevre ülkeler arasında Türkiye ve Pakistan'ın düşünüldüğünü yazmışlardır.

 

Bu haberler de iki gün geçmesine rağmen İngiltere yetkilileri tarafından yalanlanmamıştır ve her iki gazete de bu konudaki haberlerini korumaktadır

 

BBC Türkçe'nin hatası Savunma Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiyi sanki savunma bakanının kendisinin söylediği şeklinde aktarmasıdır. Dilediğimiz özür, gazetecilik açısından yaptığımız ve BBC Türkçe'ye yakışmayan bu atıf hatasıdır.

 

Yaptığımız bu hata haberin iki unsurunun, yani Savunma Bakanı'nın makalesinde dile getirdiklerinin ve Savunma Bakanlığı kaynaklarının Türkiye ve Pakistan'a ilişkin verdikleri bilginin hala ortada olduğu gerçeğini değiştirmez.

 

Bunlar anlaşılması o kadar da zor şeyler olmasa gerekir"

"Çavuşoğlu: Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı" haberi, 24 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çavuşoğlu: Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çavuşoğlu: Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri