Çavuşoğlu’ndan ‘Patriot’ açıklaması

Çavuşoğlu’ndan ‘Patriot’ açıklaması

Çavuşoğlu’ndan ‘Patriot’ açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber özel yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, “(ABD’nin) Sadece Libya ve Suriye meselesinde değil Akdeniz’den Karadeniz’e ve Kafkasya’ya kadar birçok alanda bizimle işbirliği yapma arzusunda olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye olarak tabi sayın Cumhurbaşkanımızın Biden ile görüşmesi ön planda lakin bu zirvenin kendisi de çok önemli. Önemli konular var. ABD’nin yeni başkanını müttefiklerle tanıştırma konseyi. Cumhurbaşkanımızın çok fazla ikili görüşmesi olacak. Macron, Merkel ve Johnson ile görüşmeler olacak,” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“ABD ile yeni dönemde hangi adımlar atılacak. Sorunlar var. Demokratların işin başında olduğunda başlayan problemler Trump döneminde de devam etti. Biden’ın 24 Nisan ile ilgili söylediği sözler var. S400 meselesi halen devam ediyor. ABD yönetiminin birçok stratejik alanda Türkiye ile çalışma arzusunun olduğunu görüyoruz. Biden’ın kendisinde de var. Bir taraftan bu sorunları nasıl çözeceğiz, bir taraftan ilişkileri güçlendirebilecek miyiz? Ekonomik alanda da ilişkilerimiz var. Hedeflere ulaşmak için neler yapmamız gerekiyor? Var olan sorunların çözülmesi için bir bilgi kağıdı kendilerine verdik.

Bizim de beklentilerimizin karşılanması gerekiyor. Sorunlar durduğu sürece samimi bir şekilde birçok alanda iş birliği yapmamız da kolay olmuyor. Bütün alanlarda karşılıklı adımlar atmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın görüşmesi önemli bir görüşme olacak. Görüşmeden iyi neticeler çıkacağını umuyoruz.

Suriye konusunda ABD bizimle daha iyi çalışmak istiyor. Libya ile daha yakından ilgileniyorlar. Bir önceki yönetimin bizim bölgemize yönelik ilgisi azdı. Yeni yönetimin var.

Sadece Libya ve Suriye meselesinde değil Akdeniz’den Karadeniz’e ve Kafkasya’ya kadar birçok alanda bizimle işbirliği yapma arzusunda olduğunu görüyoruz

Bir taraftan ABD içinde FETÖ ile ilişkili soruşturma açan FBI var, bir yandan da beklentilerimizi karşılamayan ve bize destek vermeyen bir ABD yönetimi var. ABD içinde farklı eyaletlerde açılmış soruşturmalar var. Okulların kapatıldığı soruşturmalar var. Kendi iç güvenliği için önlem alıyor lakin müttefikinin güvenliğini düşünmüyor.

FBI’nın bize söylediği karanlık yüzlerini gördüklerini söylediler.

S-400 GERİLİMİ

Batı medyasında bu konuda çarpıtma haberler var. Cumhurbaşkanımız da söyledi siz garanti verin. Sizden de alalım. Bir tarafın dayatmasıyla bu iş çözülmez. Siyasi olarak arkadaşlarımız bir araya gelsin o zaman bu sorunu nasıl çözebiliriz diye konuşsunlar.

Macron bizi arayarak bir hava savunma sistemini bize göndereceklerini söylediler. Daha sonra ilişkilerimizde gerginlik olunca bu kararından vazgeçtiler. ABD bize patriot konusunda bize garanti vermiyorsa diğer ülkelerden de alabiliriz.

Macron ile Cumhurbaşkanımızın son görüşmesi gayet müspetti. Bir iki konuda görüş ayrılığımız var lakin bu konuda da istişareleri başlattık. Libya konusunda da görüş ayrılığımız var lakin Libya’daki yeni yönetimle o ayrılık azaldı. Fransa bizimle Afrika konusunda da istişare yapmak istiyor.

Afrika’ya Fransa ile rekabet için gitmedik. Türkiye’nin orada güçlü bir aktör olarak görülmesi önemli. Ekonomik ilişkilerimizi de güçlendirmek istiyoruz. Tüm dünyadan ekonomik iş birlikleri konusunda çok fazla ilgi görüyoruz.

Şu anda Fransa ile olumlu bir hava var. Önümüzdeki süreçte temaslarımızı artıracağız.”

"Çavuşoğlu’ndan ‘Patriot’ açıklaması" haberi, 09 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Çavuşoğlu’ndan ‘Patriot’ açıklaması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çavuşoğlu’ndan ‘Patriot’ açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Dünya Haberleri