ÇEDES etkinliği: Çocuklar yıl sonu etkinliği için okul yerine camiye çağrıldı

ÇEDES etkinliği: Çocuklar yıl sonu etkinliği için okul yerine camiye çağrıldı

ÇEDES etkinliği: Çocuklar yıl sonu etkinliğ... Okullarda tarikatların yaptığı ve ÇEDES kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonu gelmiyor. Bursa’da ÇEDES kapsamında çocuklar camiye götürülecek. Eskişehir’de ise bir ilkokulda Siyer-i Nebi ödül töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi kapsamında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bursa’da Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca okullara gönderilen yazıda ÇEDES kapsamında ‘yılsonu etkinliği’ adı altında öğrencilerin camiye götürüleceği ortaya çıktı. Etkinlik, oğlan çocukları için 12 Haziran’da Fetih Camisi’nde, kız çocukları için ise 13 Haziran’da Ensar Camisi’nde düzenlenecek.

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre; Müdürlük tarafınca 31 Mayıs’ta okullara gönderilen yazıda, etkinliğin Gürsu İlçe Müftülüğü tarafınca düzenlenmek istendiği de vurgulandı. Yazıda, "… ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek ve eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde, denetimleri ilgili okul müdürlükleri tarafınca gerçekleştirilmek üzere öğrencilerin katılımı Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir" denildi.

"ÇOCUĞUN YERİ OKULDUR"

Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafınca yapılan açıklamada etkinliğin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce verilen izinle İlçe Müftülüğü tarafınca düzenleneceği hatırlatıldı. İlçedeki tüm okullara yazının gönderildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Tarikat ve cemaatlerin etkin olduğu bu projede siyasal iktidar siyasal ve ideolojik olarak kendi insan tipolojisini yaratmanın peşindedir. Derslerin, eğitimin, evrensel kabul görmüş değerlerin küçüklere verilebileceği, bu mevzuda rehberlik edileceği yer okullar ve öğretmenlerdir. Çocukların mezuniyet balosunu bile ‘sakıncalı’ gören Bakanlık; laikliğe aykırı, pedagojik anlamda sıkıntılı bu proje ile çocukları camilere yönlendirerek laik cumhuriyeti taşımak istediği noktayı açıkça işaret etmektedir" denildi.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Öğrencilerimizin iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda okul içinde ve haricinde meydana gelen etkinliklere katılım üstünden istismar edilmesine sessiz ve tepkisiz kalmayacağımız, velilerimizle birlikte öğrencilerimize yönelik bu tür adımları yakından takip etmeyi sürdüreceğimiz bilinmelidir."

"KABUL EDİLEMEZ"

MEB’in sivil toplum kuruluşu adı altında tarikat ve cemaatlerle imzaladığı protokoller sonucu okullarda düzenlenen etkinlikler ise sürüyor. Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan İstiklal İlkokulu’nda 29 Mayıs’ta "Siyer-i Nebi" ödül töreni düzenlendi. Okulda düzenlenen törende, Kuran-ı Kerim Tilaveti, ney dinletisi, öğrenci gösterileri ve Muhammed Peygamberin sözlerinin okunduğu gösteriler düzenlendi. 88 öğrenciye ise toplamda 13 bin TL ödül verildi.

Okulda düzenlenen törene tepki gösteren Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, "Okullarda Bakan Yusuf Tekin’in ifadesiyle ‘sivil toplum kuruluşu’ adı altında etkinlik yürüten dini dernek ve vakıflar okullarda dini içerikli yarışmalar yapmakta, vakıf görevlileri ‘dini değerler eğitimi’ dersleri vermektedir. MEB’in dini içerikli derslere ağırlık vereceği ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adını verdiği müfredat çalışması da eğitim sistemine kendi ideolojilerini yerleştirmenin son halkası olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

Durdu son olarak şunları aktardı:

"Eskişehir İstiklal İlkokulu’nda iktidar yanlısı bir derneğin düzenlediği ‘Siyer-i Nebi’ adlı yarışma tespitlerimizi doğrulamaktadır. Okullar bilim yuvalarıdır ve herhangi bir dini dernek ve cemaatin bu tür etkinliklerine yer verilmemelidir. Eğitim Sen olarak sürecin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

"ÇEDES etkinliği: Çocuklar yıl sonu etkinliği için okul yerine camiye çağrıldı" haberi, 06 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan ÇEDES etkinliği: Çocuklar yıl sonu etkinliği için okul yerine camiye çağrıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ÇEDES etkinliği: Çocuklar yıl sonu etkinliği için okul yerine camiye çağrıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:10 TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hastaneye kaldırıldı
  2. 09:07 “Ben bu Beren’i yerim” videosu tepki çekmişti! İddiaların odağındaki muhabir ayrıntıları paylaştı
  3. 08:56 Ali Yerlikaya duyurdu: İspanya'da uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi
  4. 08:52 Masaj salonu çalışanı kıza dehşeti yaşattılar: Bayıltıp istismar ettiler
  5. 08:47 Volkswagen modellerine ChatGPT desteği geldi: İşte güncelleme alan otomobiller
  6. 08:42 Teoman'dan Erdoğan'a övgü: Öyle bir karizmatik gücü var ki
  7. 08:37 Barış Arduç: Ailemin de yanımda olduğu enteresan bir deneyim olacak
  8. 08:32 Bingöl'de deprem
  9. 08:29 Erdoğan’dan kurmaylarına sokak köpeği talimatı: Bu işi bir an önce neticelendirin
  10. 08:24 Erdoğan'dan muhalefete: Kendimize yeni ortak aramıyoruz
  11. 08:16 Mesajlar ortaya çıktı: İhraç edilen hakim, büyücüden yardım istemiş
  12. 08:12 Timur Soykan: Mafyaya kredi skandalında ikinci perde
  13. 08:06 Sözcü yazarı Rahmi Turan: Ortak aklı bir yana bıraktık, her şeyi tek adam’a bağladık
  14. 08:01 Meteoroloji’den 5 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak şiddetli geliyor
  15. 02:11 Hasan Arat'tan müjdeli haber! Trabzonspor'un o efsane yıldızı Beşiktaş'a imza atıyor!
  16. 02:06 Google'dan yeni özellik geliyor: Yalnızlığa çare olabilir!
  17. 00:49 Beşiktaş'ın yeni iç saha forması, ilk kez Rafa Silva'nın üzerinde tanıtıldı!
  18. 00:43 Las Vegas’ta silahlı saldırı: 5 ölü, 1 yaralı var
  19. 00:40 Türkiye’de Yakalanan Çete Liderlerinin 20,5 Metrelik Listesi Mecliste Açıldı!
  20. 00:38 Tartıştığı oğlunu tüfekle öldürmüş oldu
Eğitim Haberleri