Çekmeköy''de düşen helikopterle ilgili sabotaj iddiası!

Çekmeköy''de düşen helikopterle ilgili sabotaj iddiası!

Çekmeköy''de düşen helikopterle ilgili sabot... İstanbul Çekmeköy''de, bir site yakınlarına düşen UH-1 tipi bir askeri helikopterle ilgili Yeniçağ yazarı Ahmet Takan kahreden şüpheyi köşesine taşıdı. Takan, Genelkurmay ve Kara Havacılık Komutanlığı kaynakları ile gerçekleştirdiği görüşmede "sabotaj" ihtimalinden bahsedildiğini ifade etti.

İstanbul Çekmeköy'de, düşen UH-1 tipi bir askeri helikopterle ilgili Yeniçağ yazarı Ahmet Takan kahreden şüpheyi köşesine taşıdı. Takan, "sabotaj" ihtimalinden bahsedildiğini belirtti.

İşte o yazı;

İstanbul’da bir kaç ay arayla peş peşe düşen UH-1 tipi askerî helikopterler… “Teknik hata”dan bahsediliyor. Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi’ndeki alana düşen ve 4 yiğidimizin şehit olmasıyla sonuçlanan kaza ile ilgili de “motor testlerinin ardından tecrübe uçuşuna çıkmıştı” dendi. Envanterde şu anda “126 adet UH-1” helikopter bulunduğu biliniyor. Söz konusu helikopterlerin geleceği tartışma konusu…

Bildiğim net bir gerçek var; TSK’da helikopterlerin bakım işleri rastlantılara bırakılmaz. Hele ağır bakım işi kelimenin tam manasıyla dört dörtlük yapılır. En ufak bir vida bile elden geçirilir. Azrail ile şaka yapılmayacak kadar ciddiye alınır bu bakım işleri. Bakım ve testlerden başarı ile geçen helikopterin uçuşuna öyle izin verilir. Kaza kırım raporları açıklanırsa helikopterlerimizin düşme sebeplerini resmî olarak öğrenebileceğiz. Ancak, ifade etmeliyim ki, askerî kaynaklarda derin bir kaygı var. Görüştüğüm gerek Genelkurmay kaynakları gerekse Kara Havacılık Komutanlığı kaynakları açıktan ifade edemeseler de “sabotaj” ihtimalinden bahsediyorlar, bu acı kaygıyı yaşıyorlar. UH-1 tipi askerî helikopterlerin uzun yıllardır uçuş yaptığı gerçeğinin yanı sıra, peş peşe gelen kazalarda “sabotaj” ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Suriye sınırında, TSK’nın büyük temizlik için emir beklediğini de göz önünde bulundurursak gerçekten bu kaygı yabana atılamaz.

Emekli Hava Korgeneral, TESUD Başkanı Erdoğan Karakuş’a son acı kazayla ilgili düşünce ve değerlendirmelerini sorduk. Karakuş, yaptığı açıklamada, “15 Temmuz nedeniyle bir defa pilotlar açısından çok büyük bir zarara uğradık, bu yüzde 100 kesin bir şey. Türkiye’de en uzun süreli eğitim, muharip pilotlarla ilgili. Diğer helikopter pilotları, ulaştırma, tanker, elektronik harp uçaklarımızın, radar uçaklarımızın, havadan erken ihbar uçaklarımızın hepsinin de pilotlarının yetiştirilmesi bu şekilde. 15 Temmuz çok büyük darbe vurdu. Eğitecek pilotlar açısından sorun oldu. Üniversitenin üçünü, dördüncü sınıfındaki gençleri Harp Okullarının aynı sınıflarına yerleştirildi. Subay çıktı uçuşa başladı. Hem yetiştirecekler, hem de yetiştirilecekler açısından sorun devam ediyor. Havacılıkta bir aksama olduğu takdirde uç noktaları, sonuçları olur” dedi.

TERSİNE MÜHENDİSLİĞİN ÖNEMİ

Lojistik açıdan çıkan sorunlara da değinen Karakuş şunları söyledi;

“Lojistik komutanlığım esnasında 2 bin 700 mühendisim, 3 fabrikam, 8 bin 500 mühendislerle beraber teknisyenim vardı. Bakın, şimdi helikopterle ilgili motor sorunu deniyor. Muhakkak fabrika ayarı yapılmıştır. Bu ayar yapıldıktan sonra uçuyordur. Bu kadar teknik personelle bu işi yürütüyorduk. Kanun Hükmünde Kararname ile hava, deniz, kara kuvvetlerinin bütün fabrikaları birleştirilip Fabrikalar Genel Müdürlüğü diye Millî Savunma Bakanlığı’na bağlandı.

Arızaları pilotlar tespit eder, bu çok önemli. Pilotlar, arızaları düzgün tespit ederlerse bakımcı, ikmalci de en güzel şekilde onu bir yerde değerlendirip, arızayı giderir. Pilot açısından, eğitici açısından sorunlarınız varsa, bir de bunu lojistik kısma aktardığınızda bakımcılarınız, fabrikalarınız arasında sorun varsa, sorunlar büyür gider. Hava Kuvvetlerinde bütün fabrikalarında özellikle komuta makamı ve altındaki arkadaşımız pilottur. Bunlar can taşıyan kişiler ve devletin malına en az zarar veren kişiler. Zaten kendisi can taşıyor. Bunun bakımının en iyi olması için en büyük gayreti gösterecek kişiler. Şimdiye kadar devamlı suretle Hava Kuvvetlerinde kazanın az olmasının nedeni budur. 3 fabrikanın başında uçucu Tümgeneralimiz olurdu, lojistik komutanlığında yine aynı 4 General mevcuttu. Altında da bakımcı, ikmalci pilottu. Daire başkanı, şube müdürü şeklinde 100’e yakın pilot vardı. Şimdi bu kadar fabrikayı bir genel müdürlüğe bağlarsanız, fabrikaların başına da oradan kendi içinden görevlendirdiler ama fabrika müdürü yaparsanız ne derece başarılı olur bilmemem. Bu konu düzelmediği takdirde sorun yaşanır. Şimdi kimseyi itham edemeyiz. Bu olay şu nedenle, bu nedenle oldu demek mümkün değil. Ama bunların etkisinin olmayacağını söyleyebilen kişi bu konuları bilmiyordur.”

"Çekmeköy''de düşen helikopterle ilgili sabotaj iddiası!" haberi, 14 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çekmeköy''de düşen helikopterle ilgili sabotaj iddiası! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çekmeköy''de düşen helikopterle ilgili sabotaj iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri