Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusuf Tekin’e tepki: "1,5 sene sonra başkası gelecek"

Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusuf Tekin’e tepki:

Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusu... Celal Şengör, eğitim politikalarını eleştirerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in din dersleriyle müfredatı doldurduğunu ve bilimsel konuları ayıkladığını vurguladı. İlber Ortaylı, seçim sonrası değişim olacağını öngördü.

Celal Şengör, eğitim politikaları üzerine yaptığı eleştirilerle gündeme gelerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. Şengör, "Liseye kadar din dersleriyle doldu. Evrimi ve fizik derslerini ayıklıyor, bu durumu yeterince anlatamıyoruz," diyerek mevcut müfredatın bilimsel ve akademik içerikten uzaklaştığını ifade etti. Şengör, eğitim sisteminin, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı ve özellikle evrim teorisinin eğitimden çıkarılmasının ciddi bir kayıp olduğunu belirtti.

Tarihçi İlber Ortaylı da Şengör’ün konuşmasına müdahale ederek, "Anlatmana gerek yok, 1,5 seneyi bulmayacak, seçimden sonra başkası gelecek," şeklinde yorum yaptı. Ortaylı, mevcut yönetimin değişeceğine dair inancını dile getirerek, bu süreçte başka yöneticilere de fırsat sunulması gerektiğini savundu. Eğitimdeki köklü değişimlerin kaçınılmaz olduğunu belirten Ortaylı, toplumun eğitim konusundaki taleplerinin daha fazla göz önüne alınması gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, bir okul açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde fiziki altyapının tamamlandığını ve artık müfredatın içeriği ile eğitimin niteliğine odaklanacaklarını açıkladı. Tekin, eğitimde daha önceki dönemlerde yaşanan aşırı bilgi yükünün öğrencilere olumsuz etkiler yarattığını belirterek, "Müfredatımızı %35 oranında sadeleştirdik. Artık aşırı bilgi yüküyle eğitim vermek yerine, bilgiyi beceriye dönüştüren bir eğitim anlayışını benimsiyoruz," dedi.

Bakan Tekin’in hedefi, öğrencilerin vatanseverlikten merhamete kadar birçok önemli değeri kazanmaları. Ancak bu açıklamalar, eğitimin içeriği üzerindeki tartışmaları daha da alevlendirmiş durumda. Eğitim uzmanları ve akademisyenler, müfredatın sadeleştirilmesi gerektiğini kabul etse de, hangi derslerin öncelik kazanacağı ve bilimsel temellerin korunup korunmayacağı konusunda endişelerini dile getiriyorlar. Türkiye’nin eğitim sistemindeki bu tartışmalar, gelecekteki yönelimler ve genç neslin eğitimi için kritik bir öneme sahip. 

Şengör ve Ortaylı'nın görüşleri, eğitim alanında köklü değişim taleplerini yeniden gündeme getirirken, Bakan Tekin’in açıklamaları, mevcut eğitimin niteliğini artırmaya yönelik umutları beraberinde getiriyor. Ancak toplumun eğitim konusundaki taleplerinin nasıl karşılanacağı ve gelecekteki politikaların nasıl şekilleneceği, dikkatle izlenmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor.

"Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusuf Tekin’e tepki: "1,5 sene sonra başkası gelecek"" haberi, 01 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusuf Tekin’e tepki: "1,5 sene sonra başkası gelecek" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusuf Tekin’e tepki: "1,5 sene sonra başkası gelecek" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:02 Konsere geç kalan Ajda Pekkan’a seyircilerden protesto!
  2. 02:01 Hüseyin Yücel'den Okan Buruk'a gönderme!
  3. 01:57 İrem Derici'nin Brad Pitt açıklaması gündem oldu
  4. 01:52 Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusuf Tekin’e tepki: "1,5 sene sonra başkası gelecek"
  5. 01:46 Serhat Akın’dan ‘kumar borcu’ iddialarına yanıt!
  6. 01:43 İstanbul'da 20 metrekarelik daireye 23 bin lira kira!
  7. 01:33 Müsavat Dervişoğlu: "Çoklu masalara oturmam"
  8. 01:33 Jose Mourinho'nun beğendiği hakem Mehmet Türkmen konuştu
  9. 01:26 Van Bronckhorst: "Herkes üzerine düşeni yaptı"
  10. 01:21 İsrail, "boşaltın" uyarısının hemen ardından Beyrut'u vurmaya başladı
  11. 01:07 Alex de Souza'dan teşekkür mesajı
  12. 01:01 TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 20 bin, yoksulluk sınırı 65 bin liraya dayandı
  13. 00:53 AKP'nin mangal partisi tepki çekmişti: Yurttaş akıllarına sonradan geldi!
  14. 00:51 Sinan Akçıl'a icra şoku: 10 yıl sonra haberi oldu
  15. 00:44 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suudi şirket Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istiyor
  16. 00:39 Özgür Özel: "Adalet Yalnızca Tetikçilere Ceza Vermekle Sağlanamaz"
  17. 00:30 70 Liralık Bamyayı Cips Yapıp, Fiyatını 41 Dolara Yükseltti!
  18. 00:29 Burak Özçivit, Koç Holding'in Bangladeş'teki markası Singer'in reklamlarında oynuyor
  19. 00:23 Ertuğrul Sağlam: "Bugün futbol adına kara bir gündü"
  20. 00:20 Okan Buruk'a Sert Eleştiri: Biz Çıkıp Ağlamıyoruz!
Gündem Haberleri