Celal Ülgen’den Yanardağ’ın tutukluluğuna ret kararına sert eleştiri: Türkiye’de itiraz etmenin hiç bir anlamı

Celal Ülgen’den Yanardağ’ın tutukluluğuna re... TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın tutukluluğuna itiraz reddedildi. Ret kararı hakkında konuşan Avukat Celal Ülgen, “Türkiye’de itiraz etmenin asla bir anlamı kalmamıştır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Yanardağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Ret kararını eleştiren Avukat Celal Ülgen, “Talebin kabul edilmeyeceğini reddedileceğini konuşmuştuk. Tutukluluğa itiraz sürecinde dosayı inceleyen makam tutuklama kararını sulh ceza verdiği için itiraza asli ceza mahkemesi baktı. Bu mahkemeler her ne kadar birbirlerinin astı üstü gibi görünseler de birbirlerinin verdiği kararlara saygı gösteren mahkemeler oldular. Aslında itiraz müessesesi kişilerin zarara uğramaması için kurulan müesseseler olmasına rağmen Türkiye’de itiraz etmenin hiç bir anlamı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Kararın hukuka aykırı olduğunu belirten Ülgen, “Bu açılardan baktığımızda asli ceza mahkemesinin tutukluluğun itirazını kabul etmemesi aslında tutukluluk koşullarının var olduğunu göstermiyor. Tutuklama özellikle Merdan Yanardağ oldukça mümkün olmayan ve baş vurulması asla istenmeyen bir yaptırımdı. Bu nedenle bunun bir an önce kaldırılması gerekirdi. Tutuklamaya itirazın reddi kararı da en az tutuklama kararının gereksizliği gibi asliye ceza mahkemesinin verdiği ret kararı da hukuka aykırıdır” dedi.

 

"Celal Ülgen’den Yanardağ’ın tutukluluğuna ret kararına sert eleştiri: Türkiye’de itiraz etmenin hi." haberi, 05 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Celal Ülgen’den Yanardağ’ın tutukluluğuna ret kararına sert eleştiri: Türkiye’de itiraz etmenin hi.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Celal Ülgen’den Yanardağ’ın tutukluluğuna ret kararına sert eleştiri: Türkiye’de itiraz etmenin hi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
  2. 00:35 Ünlü Otel Zinciri İflas Bayrağını Çekti, Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı!
  3. 00:27 Alex de Souza Türkiye'ye Geri Dönüyor, Yeni Takımı Şaşırttı!
  4. 00:24 'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
  5. 00:13 Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
  6. 00:06 Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
  7. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  8. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  9. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  10. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  11. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  12. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  13. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  14. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  15. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  16. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  17. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
  18. 22:37 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun açıklamalar yaptı!
  19. 22:35 Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
  20. 22:31 Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
Yargı Haberleri