Cem Karaca, Mahsuni Şerif ve Neşet Ertaş''ın şarkı sözleri sakıncalı görüldü!

Cem Karaca, Mahsuni Şerif ve Neşet Ertaş''ın şarkı sözleri sakıncalı görüldü!

Cem Karaca, Mahsuni Şerif ve Neşet Ertaş''ın... Grup Yorum son süreçte yaşanan baskı, gözaltı ve tutuklamalara yönelik açıklama yayımlayarak 21-22 Ocak tarihlerinde görülecek olan duruşmalara çağrı yaptı.

Türkiye ve dünyanın en büyük protest müzik gruplarından biri olan Grup Yorum, son süreçte yaşananlara dair bir açıklama yayımladı. Geçtiğimiz hafta üyelerinin yargılandıkları duruşmalarda  Bergün Varan ve Eren Erdem tahliye edilmiş; Fırat Kıl ve Dilan Ekin’in tutukluluk hallerinin ise devamına karar verilerek mahkemeleri Mart ayı ertelenmişti.

Grup Yorum, 21-22 Ocak’ta İstanbul Adliyesi (Çağlayan) 35. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 09:30’da Sultan Gökçek, Helin Bölek, Bahar Kurt ve Betül Varan’ın duruşmaları için de sahiplenme ve katılım çağrısı yaptı.

Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi’nin iki kere basıldığı, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve 5’inin tutuklandığı, kültür merkezinin dış kapısının söküldüğü, tüm kitapların yerlere atılarak çiğnendiği, bağlama ve giysilerin el konulduğunu hatırlatıldı. Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Levent Üzümcü gibi çok sayıda sanatçı gözaltına alındığı, oyunları ve konserlerinin yasaklandığı belirtildi.

‘AYDINLARI ASALIM DİYEN MAFYALARA SORUŞTURMA BİLE AÇILMAZKEN BİZ BERAAT EDECEĞİMİZ DOSYALARDAN BİLE CEZA ALIYORUZ’

Açıklamada tuttuku üyelere yönelik hak ihlallerine de yer verildi. Çeşitli bahanelerle üyeler görüş yasakları alırken, mektuplar da ya engelleniyor ya da karalanıyor:

“Boş nota sayfalarına el konuyor, yaptıkları bestelerin yazılı olduğu nota kağıtlarının dışarıya ulaşması engelleniyor. Cem Karaca, Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş gibi ustaların şarkı sözleri sakıncalı olarak görülüp arkadaşlarımıza verilmiyor. Mahkemelerde üyelerimize keyfi cezalar veriliyor. SEGBİS dayatması nedeniyle gidemedikleri, savunma yapamadıkları mahkemelerde bile hakim karşısına çıkarılmadan ceza alıyorlar. Kendileri gibi yalancı, iftiracı gizli veya açık tanıklar buluyorlar ve aynı yalanları papağan gibi tekrarlatıyorlar. Ve bu yalanlar; mahkeme diye çıkardıkları ucubelikte delil olarak kabul ediliyor, üyelerimizin tahliye edilmeme gerekçesi oluyor. ‘Aydınların kanları ile duş yapacağız’ diyen mafyacılar, ‘Gezicileri asalım’ çağrısı yapan gazeteci müsveddeleri hakkında soruşturma bile açılmaz ve yaptıkları ifade özgürlüğü diye sahiplenilirken biz beraat edeceğimiz davalardan bile cezalar alır duruma getiriliyoruz.”

‘YAVUZ BİNGÖL GİBİ OLSAYDIK AKP BİZE SALDIRMAZDI’

Açıklamada ‘Peki bizden ne istiyorlar’ konu başlığı altında iktidarın Yorum’dan isteklerine yer verildi:

“İstedikleri çok basit. Popçu olalım; Yavuz Bingöl gibi değerlerini üç kuruşa satan bir dönek olalım. Bir taraftan, yandaş Sabah gazetesinin Pazar söyleşilerinde kendimize yer açıp kan ve can bedeli, ilmek ilmek yarattığımız değerlerimize küfredelim, ‘AKP’nin şurasını burasını çok beğeniyorum’ diyelim; diğer taraftan da kaçak sarayın etkinliklerine katılıp ejder meyveli kokteyllerimizi yudumlayalım… Evet; böyle ‘sanatçılar’ olursak AKP bize saldırmaz, yani böyle olmak, böyle yaşamak ta mümkün. Peki biz böyle bir sanat anlayışını kabul edebilir miyiz? HAYIR, BİN KERE HAYIR!”

21-22 Ocak tarihlerinde ise Çağlayan’daki 35. ACM’de grubun diğer tutuklu üyeleri Sultan Gökçek, Helin Bölek, Bahar Kurt ve Betül Varan’ın duruşmaları görülecek.

"Cem Karaca, Mahsuni Şerif ve Neşet Ertaş''ın şarkı sözleri sakıncalı görüldü!" haberi, 18 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Cem Karaca, Mahsuni Şerif ve Neşet Ertaş''ın şarkı sözleri sakıncalı görüldü! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cem Karaca, Mahsuni Şerif ve Neşet Ertaş''ın şarkı sözleri sakıncalı görüldü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  2. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  3. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  4. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  5. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  6. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  7. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  8. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  9. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  10. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  11. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  12. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  13. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  14. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  15. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  16. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  17. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  18. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  19. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  20. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
Kültür Sanat Haberleri