Cemaat ve tarikatlar böyle sevindi

Cemaat ve tarikatlar böyle sevindi

Cemaat ve tarikatlar böyle sevindi Cemaat ve tarikatlar, İstanbul Sözleşmesinin feshini sevinçle karşıladı. Cübbeli, DEVA ve Gelecek partilerini alenen tehdit etti.

 ABC Gazetesi Haber Merkezi

Gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, 2011 yılında imzaladığı İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Bunun ardından kamuoyunda bir kesim tepki gösterirken, bir kesim ise kararı sevinçle karşıladı.

Cübbeli 'kafir' dedi

Sevinçle karşılayanlar arasında tarikat ve cemaatlerin de olduğu görüldü. İsmailağa Cemaati'nin ekran yüzü olan ve kamuoyunda 'Cübbeli' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Kararı'nın görselini paylaşarak karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ünlü paylaşımında, "Rabbimize ne kadar hamdetsek azdır. Bu mübarek Şaban ayında Allâh’ımızın dînine muhâlif cinsel sapıklıklara meydan veren ve neslimizin heder olması için kâfirler tarafından bize dayatılmış olan İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından feshedilmiştir. Dış güçlerin Fetö vasıtasıyla sinsice kurdukları tertiplerden biri daha bozulmuştur. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

DEVA ve Gelecek partisine tehdit: Zamanı gelince gerekeni yaparız

Cübbeli Ahmet, bunun ardından bir tweet dizisi daha yaptı. Bu dizide, "Kimlere teşekkür kimlere sitem etmeliyiz" diyen Cübbeli şu ifadeleri kullandı:

Evvelce muhâfazakâr kesimde bulunup sonra parti kurduklarında takındıkları tavırlara akıl erdiremediğimiz ve bizi hayal kırıklığına uğratan siyâsîlerden İstanbul Sözleşmesine destek çıkan Deva ve Gelecek Partisi yöneticilerine teessüflerimizi ve zamânı geldiğinde gerekeni yapacağımızı bildirir, bu sözleşmenin feshi için çok gayret gösteren AK Parti içerisinde ekseriyeti teşkil eden Numan Kurtulmuş Beyfendi'nin başını çektiği hamiyetperver kişilere, hükümet hâricinden olup bu konuda mücâdele veren Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi yöneticilerine ziyâde şükranlarımızı arz ederiz.

cubbeli.png

Ayasofya imamı da sevindi

Ayasofya'nın cami statüsünde ibadete açılmasının ardından baş imam olarak atanan Mehmet Boynukalın da sözleşmenin feshine dair sevincini sosyal medyadan paylaşanlar arasındaydı. Bir süredir Anayasadan laikliğin kaldırılmasını istediğini sosyal medyadan dile getiren Boynukalın, geçtiğimiz günlerde de erkeğin, ailenin yöneticisi olduğunu ve insanın fıtratının bu olduğu yönündeki fikrini dile getirmişti. Bugün ise İstanbul Sözleşmesinden çekilinmesinin ardından ise Boynukalın, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye." dedi.

İhsan Şenocak: Dağılan aileler yenden fatihler yetiştirecek ocaklara dönsün

Yine İsmailağa Cemaati'nden İhsan Şenocak da İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesini sevinçle karşılayanlar arasındaydı. Daha önce kadınlara karşı ayrımcı açıklamalarıyla gündeme gelen Şenocak, sözleşmenin feshinin ardından "Elhamdulillah... Cinsiyet Eşitliği terkibiyle ahlaksızlığın her çeşidini onaylayan İstanbul Sözleşmesi çöpe atıldı.Yeni sözleşmeyi İslamla yapalım ki hem kadını hem aileyi hem de geleceğimizi kurtaracak adımlar atalım;Dağılan aileler yeniden FATİHLER yetiştirecek ocaklara dönsün." ifadelerini içeren bir tweet attı.

ihsan-senocak.png

Nur Cemaati'nden 6284 de kaldırılsın talebi

Nur Cemaati de sözleşmenin feshini memnuniyetle karşıladı. Cemaatin önde gelen isimlerinden Avukat Ali Kurt, hem İstanbul Sözleşmesinin feshine sevindi hem de 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını talep etti. 20 Mart 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanan ve dayanağı İstanbul Sözleşmesi olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddete maruz kalan ya da şiddete uğrama ihtimali olan kadınların ve beraberindeki çocuklarının, ısrarlı takip mağduru kadınların ve şiddete maruz kalan aile bireylerinin korunmasını hedefliyor. Ali Kurt, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Elhamdülillah! İstanbul Sözleşmesi hakkında en başta olması gereken karar geç de olsa verildi. Bize yakışan budur. Bizim medeniyetimiz, kadına yönelik şiddeti engelleyecek her türlü referansa sahiptir. Kokuşmuş Batı’dan ithal düzenlemelere hiç ihtiyacımız yok. Şimdi sıra 6284’te" dedi.

ali-kurt.png

"Cemaat ve tarikatlar böyle sevindi" haberi, 20 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cemaat ve tarikatlar böyle sevindi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemaat ve tarikatlar böyle sevindi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  2. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  3. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  4. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  5. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  6. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  7. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  8. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  9. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  10. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  11. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  12. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  13. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  14. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  15. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  16. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  17. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  18. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  19. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  20. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Gündem Haberleri