Cemaatçilerle aynı torbaya koyup kapatacaklardı

Cemaatçilerle aynı torbaya koyup kapatacaklardı

Cemaatçilerle aynı torbaya koyup kapatacaklardı OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) 15 Temmuz'dan 9 gün sonra Cemaatçilerle aynı torbaya koyarak muhalif gazeteci, yazar ve aydınların sosyal...

OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) 15 Temmuz'dan 9 gün sonra Cemaatçilerle aynı torbaya koyarak muhalif gazeteci, yazar ve aydınların sosyal medya hesaplarını kapatmak istediği ortaya çıktı.

Ancak, Twitter yönetimi Merdan Yanardağ'a gönderdiği mektupta, kapatma kararını uygulamadıklarını bildirdi. Twitter Lagal imzasıyla gönderilen e-mektupta Yanardağ'dan mahkemeye başvurarak karara itiraz etmesini istedi.

Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün 24 Temmuz 2016 tarihli başvurusunda cemaatçilerle birlikte muhaliflerin sosyal medya hesaplarının da kapatılması istendi. 

Skandalı gazeteci Merdan Yanardağ Twitter hesabından duyurdu. Listede kendi adının da Cemaatçilerle birlikte olduğunu belirten Yanardağ, Twitter'dan paylaştığı mesajlarda duruma çok sert tepki gösterdi.

Bilindiği gibi Merdan Yanardağ, Türkiye'de Cemaat yapılanmasını ortaya çıkaran, Gülen Örgütü'nün bürokrasi, Emniyet, TSK, Milli Eğitim kurumlarına nasıl sizdığını ve devleti kuşattığını ortaya ilk çıkaran gazetecilerinden biri. Yazıları, haberleri, televizyon programları ve kitaplarıyla Cemaate karşı etkin bir mücadele yürüten ve bu konuda geri adım atmayan bir aydın. Cemaatin Hrant Dink cinayeti başta olmak üzere Danıştay, Malatya Zirve Yayınevi, Necip Hablemitoğlu gibi cinayetleri işlediğini kanıtlarıyla ortaya koyan Yanardağ, bu örgütün "terörist bir yapılanma" olduğunu da ortaya koyan isim.

Yanardağ, kapatma girişimine yine Twitter üzerinden yayınladığı,"Siz onlarla ortakken ve herkes susarken Cemaate karşı biz mücadele ettik, bedel ödedik. Şimdi FETÖ kontenjanından twitter hesabımı kapatıyorlar, iyi mi!" işeklindeki mesajıyla sert tepki gösterdi. Yanardağ, Cemaat'in iktidar desteğiyle kurduğu Ergenekon Kumpası'nda hapis yattığını hatırlattı. 

 Twitter yönetimi Merdan Yanardağ'a gönderdiği mektupta, kapatma kararını uygulamadıklarını bildirdi. Twitter Lagal imzasıyla gönderilen e-mektupta Yanardağ'dan mahkemeye başvurarak karara itiraz etmesini istedi.

TWITTER YÖNETİMİNİN YANARDAĞ'A GÖNDERDİĞİ MEKTUP:

Sayın Twitter Kullanıcısı:

@merdanyanardag Twitter hesabınızla ilgili Twitter’a Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca gönderilen (ekteki) içerik kaldırma talebi hakkında sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz.

Bunu takiben Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararını mahkemeye sunması ve 48 saat içerisinde mahkeme kararı alması gerekmektedir.

Twitter hesabınızla ilgili mahkeme kararı (ekli) tarafımıza iletilmiştir. Twitter, hesabınızla ile ilgili şu an için herhangi bir işlem yapmamıştır. Kullanıcıların seslerini duyurabilme hakkına saygı göstermek  ve bu hakkı savunmak değer verdiğimiz ana ilkelerimizden biridir. Bu nedenle karara karşı uygun hukuksal dayanaklarımızı değerlendiriyoruz. Mahkeme kararına Türk mahkemeleri nezdinde itiraz etmeyi düşünüyorsanız, lütfen mümkün olan en kısa sürede bize haber veriniz.

Eğer sizinle yanlışlıkla iletişime geçtiğimizi düşünüyorsanız ve/veya ekteki yazışma sizin Twitter kullanıcı hesabınızla ilgili değilse, lütfen bu e-posta mesajına cevap vererek bizi en kısa zamanda bilgilendiriniz.

Bu bildirim hukuki bir tavsiye niteliğinde değildir. Bu konu hakkında bir hukuki danışmana başvurmak isteyebilirsiniz.

Saygılarımızla,
Twitter Legal

YANARDAĞ'IN TWITTER YÖNETİMİNE YANITI:

Sayın Twitter Legal İlgilileri,

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) talebiyle verilen mahkeme kararına itidazımı yanlışlıkla önce size gönderdim. Bu karışıklık nedeniyle lütfen kusura bakmayın. Hükümetin iletişim ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran bu kür kararları totaliter rejimlere özgüdür ve anti-demokratiktir. 

TİB'nin bu girişimi karşısındaki tutumunuzu ve mahkeme kararına ilişkin aldığınız tavrı taktirde karşıladım. Öncelikle bu yaklaşımınız ve ifade/düşünce özgürlüğü konusundaki duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Twitter hesabımı kapatmamanız, Türkiye'de basın ve ifade /düşünce özgürlüğü konusunda olumlu ve demokratik bir tutum olarak kayda geçecek ve hatırlanacaktır. Bu tutumunuzun devam etmesini dilerim.

En kısa sürede Türk mahkemelerine başvurarak bu karara itiraz edeceğim. İtiraz sonucunu size bildireceğim. 

Saygılarımla,
Merdan Yanardağ
 

YANARDAĞ'IN KARARA İLİŞKİN KAMUOYUNA AÇIK İTİRAZ YAZISI:

Sayın İlgililer,

Gerek mektubunuzda gerekse ekli belgelerde, Twitter hesabımın neden erişiminin engellenmesini talep ettiğiniz konusunda açıklık yoktur. İçeriğini kaldırılmasını istediğiniz mesaj ya da mesajlar belirtilmiş de değildir. Hangi nedenle ve gerekçeyle bu talepte buludunuzu net olarak iletmenizi bekliyorum.

Mesleğim gazetecilik ve yazarlıktır. Siyasal analiz ve yorum yapıyorum. Sürekli sarı basın kartı sahibiyim. Dolayısıyla twitter hesabımdan günlük haber ve yorumların linklerini ya da özetlerini de paylaşıyorum. Muhalif bir tutuma ve çizgiye sahibim. Ancak hukuka aykırı bir içerik paylaşmadım. 

Ayrıca belirmek isterim ki, gerek Twitter hesabımda, gerek yazılarımda, gerek televizyon programlarında ve yöneticisi olduğum haber portalında FETÖ yapılanmasına karşı sert bir mücadele yürütüyorum. Kaldı ki, küçük bir araştırma ile görülebileceği gibi bu yapının (FETÖ) kurduğu kumpaslarla mağdur ettiği bir gazeteciyim. Bu nedenle çoğunluğu FETÖ yapılanmasına ait olduğu anlaşılan internet siteleri ve sosyal medya hesaplarının bununduğu bir listede adımın bulunmasını şiddetle red ve protesto ederim.

Sonuç olarak, bu mektup ve uyarının bana gönderilmesi ile ekli belgedeki listede adımın yer alması ya bir yanlışlık sonucu olmalıdır ya da kasıt vardır. Bu nedenle durumun düzeltilmesini önemle arz ve talep ederim.

Saygılarımla.
Merdan Yanardağ

16 Eylül 2016 / Saat: 01.47
 

Yanardağ'ın mesajları ise şu şekilde; 

"Cemaatçilerle aynı torbaya koyup kapatacaklardı" haberi, 16 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Cemaatçilerle aynı torbaya koyup kapatacaklardı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemaatçilerle aynı torbaya koyup kapatacaklardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  2. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  3. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  4. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  5. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  6. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  7. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  8. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  9. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  10. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  11. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  12. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  13. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  14. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  15. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  16. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  17. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  18. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  19. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  20. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
Otomotiv Haberleri