Cemaate medrese arazisi verecekler

Cemaate medrese arazisi verecekler

Cemaate medrese arazisi verecekler Tuzla Belediye Başkanı AKP’li Şadi Yazıcı, belediyenin arazisini İsmailağa Cemaati’ne tahsis etmek için yetki aldı. İmar planlarına spor alanı olarak işlenen araziye Kuran kursu adı altında medrese inşa edilecek.

Yandaş vakıf ve derneklerle imzaladığı protokollerle daha önce defalarca gündem olan İstanbul’daki AKP’li Tuzla Belediyesi bu kez çıtayı yükseltti.

Tuzla Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı ile protokol imzalaması için AKP’li Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya yetki verilmesi istendi.

Teklifte, mülkiyeti Tuzla Belediyesi’ne ait olan ve imar planlarına spor alanı olarak işlenen Merkez Mahallesi’ndeki 2 bin 336 metrekare büyüklüğündeki araziye İsmailağa Cemaati’ne bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı tarafından Kuran kursu inşa edileceği belirtildi. CHP’li meclis üyelerinin itirazına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla AKP’li Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya protokol imzalama yetkisi verildi. Böylece, AKP’li belediye ile İsmailağa’ya bağlı vakıf arasında imzalanacak protokolle beraber arsa cemaatin kullanımına bırakılmış olacak. Tuzla Belediyesi, arsanın Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı tarafından talep edildiğini açıkladı ve arazinin halkın kullanımına sunulacağını iddia etti.

DİYANET’İN İŞİNİ CEMAAT YAPIYOR

Tuzla Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Rıza Çalasın ise BirGün’e yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapması gereken işi neden bir cemaat ve tarikat yapıyor?" sözleriyle karara tepki gösterdi.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumları aciz mi ki cemaat ve vakıflarla bu şekilde işbirliği yapılıyor?" diyen Çalasın sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmailağa’ya tahsis edilen yer spor alanı ve Tuzla halkının kullanması gereken bir arazi. Fakat AKP’li belediye yönetimi bu alanı bir cemaate bırakıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, Tuzla Belediyesi’ne ait taşınmazların yandaş vakıf ve dernekler ile cemaat ve tarikatların tahsis edilmesine, bu tür yapılara belediyesinin kasasından para aktartılmasına yıllardır karşı çıkıyoruz. 15 Temmuz gibi gerçeği yaşamamıza rağmen iktidar partisi ve belediye yönetimi hâlâ aynı hataları sürdürmek ısrarcı."

∗∗∗

ÇOCUK EVLİLİĞİNİ SAVUNUYORLAR

İsmailağa’ya bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı’nın ülke genelinde 16 medresesi bulunuyor. Vakfın sitesinin ‘Hakkımızda’ kısmında şu ifadeler yer alıyor: "Mürşidimiz Mahmud Efendi Hazretlerimizin usûlü üzere eğitim veriyoruz." Vakfın soru-cevap kısmında ise şu bilgilere yer veriliyor: Aileler 12 yaş ve üzeri çocuklarını kayıt yaptırabilirler. Okula gidemiyor. Resmi günlerde izin verilmiyor, dini günlerde izin veriliyor. Eğitim toplam 8 yıl sürüyor. Ayrıca aynı kısımda medreselerin resmi olarak var olduğu iddia ediliyor. Vakfın sitesinde ayrıca fetva bölümü de bulunuyor. Fetva bölümünde çocukların evlendirilebileceği ve ergenlik çağından küçüklerin dahi evlenebileceği savunuluyor.

"Cemaate medrese arazisi verecekler" haberi, 12 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 12 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Cemaate medrese arazisi verecekler haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemaate medrese arazisi verecekler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  2. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  3. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  4. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  5. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  6. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  7. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  8. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  9. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  10. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  11. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  12. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  13. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  14. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  15. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  16. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  17. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  18. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  19. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  20. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Türkiye Haberleri