Cemal Enginyurt darıldı: Beni ihraç ettiniz, Fetö'cü dediğinizi çağırıyorsunuz!

Cemal Enginyurt darıldı: Beni ihraç ettiniz,... MHP'den, 'fındık rekoltesi' açıklamaları yüzünden ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Hadi Özışık’ın Youtube kanalına konuk oldu. Çarpıcı açıklamalar yapan Enginyurt, hem Devlet Bahçeli'yi hem de Semih Yalçın'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

 

Burada çarpıcı açıklamalarda bulunan Enginyurt, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a çok sert sözlerle yüklenirken MHP’de Meral Akşener’in kazandığı kongreyi de kendisinin iptal ettirdiğini itiraf etti. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz gün İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelik yaptığı “eve dön” çağrısını da değinen Enginyurt, “Bu çağrıyı doğru bulmadım. O zaman ben bu kadar mücadeleyi niye yaptım. Silahlar patladı, yumruklar konuştu, hakaretler havada uçuştu” dedi. Cemal Enginyurt’un sözlerinden satır başları şu şekilde oldu:

‘KAZANDIKLARI KONGREYİ İPTAL ETTİRDİK’

“Sayın Akşener’le ilgili FETÖ’cü denildi, bölücü denildi, yıkıcı denildi, siyasi ayağı araştırılsın, Yurtta Sulh Konseyi diyenler sorgulansın denildi, her şey söylendi sayın Akşener için… Hayatının 41 yılını bu davaya vermiş Cemal Enginyurt’u Tarım Bakanı’nı eleştirdi diye, fındığa sahip çıktı diye attınız evden, Meral Akşener’i eve davet ettiniz! Olmuyor. Ben olsam etmezdim ama sayın genel başkanın takdiri. Ben yorumu ülkücülere, Türk milliyetçilerine bırakıyorum. Ben şimdi düşünüyorum. İYİ Partili arkadaşlara ben niye küfür ettim diyorum kendi kendime. İnanın çok üzülüyorum. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın’la ne problemim vardı o zaman. Benim Meral Akşener’le arsa davam mı kan davam mı vardı? Meral Akşener 19 Haziran’da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi. Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik.”

‘AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETTİM’

“En son Halil İbrahim Oral’la ki adamla milletvekilliği yaptık. Benim ağabeyim yaşında adamdı. Ağza alınmayacak küfürler ettim. O küfürleri ederken birileri şerefsizce Allah’a küfür ettiğimi söyledi; onları da Allah’a havale ediyorum. Allah’a küfreden namussuz şerefsizdir. Allah’a küfretmediğim halde etti diyen de namussuz şerefsizdir.”

SEMİH YALÇIN’A SERT SÖZLER

“Bakın MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın… Biz yönetime adam yazarken ‘şu İYİ Parti’yi paylaşmış, şu Meral Akşener’le resim paylaşmış’ diye yönetime yazdığımız adamları almıyordu bir dönem. Şimdi aynı Semih Yalçın, Meral Akşener’i karşılayan, Meral Akşener’e konvoy yapan, Meral Akşener’in bayrağını asanları partiye il başkanı yapıyor, ilçe başkanı yapıyor… O zaman derdiniz neydi kardeşim? Bizi mi milletle kötü ettiniz? Bizi mi millete saldırtıp köyün delisi yaptınız bizi! O teşkilat başkanı Semih Yalçın millete mesaj atıyor el altından. Televizyoncuları arıyor… Efendim diyor, biz onu sadece Tarım Bakanı’na söylediği laftan dolayı atmadık. Biz onu uyardık. Disiplinsiz davranışlarından dolayı attık. Semih Yalçın Allah’tan kork. Benim disiplinsiz davranışlarım arasında sana sahip çıkmak da var. Sana hakaret edilirken, sana küfredilirken hiçbir milletvekili sana sahip çıkmazken bu kardeşin sana sahip çıktı. Benim hangi disiplinsiz davranışım oldu Semih Yalçın? Yüreğin varsa, hakikaten Türk milliyetçisi ülkücüysen çık bir televizyon kanalında anlat disiplinsiz davranışlarımı. Mesela arıyor televizyonları bu arkadaş, bilmediğiniz şeyler var. Ne var bilmediğiniz ya… Bildiğin şey varsa söyle de ondan at beni. MHP genel merkezinde bilmediğin şeyler var diye gelene, gidene söyleniyor… Ne var? Enver Yılmaz diye eski AK Partili belediye başkanıyla ilişkim varmış, onunla ticaretim varmış. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz? Benim ne işim olur Enver Yılmaz’la. Enver Yılmaz beni altı defa mahkemeye verdi kendisine hakaret ettim diye. Attınız attınız, niye iftira atıyorsunuz? Biz de mi başlayalım seninle ilgili bilgi belge toplamaya? Neler yaptığını, neler çevirdiğini bizde mi anlatalım? Neyi, nerede pazarladığını bizde mi söyleyelim? Bana haksızlığı Devlet Bahçeli değil, yanındakiler yaptı.”

Cemal Enginyurt Çark Etti

Dün katıldığı canlı yayında MHP’de Meral Akşener’in kazandığı kongreyi de kendisinin iptal ettirdiğini söylemişti ancak Enginyurt bugün çark etti. Enginyurt 19 Haziran Kongresi'ne ilişkin şöyle dedi:

"Kongreyi ben iptal ettirdim sözü var, ben iptal falan ettirmedim. Ben iptal edilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi'ni mahkemeye verdim şikayet ettim." 

Enginyurt'un satırbaşları şöyle:

"O çağrıyı izleyince aklıma 19 Haziran kongresi geldi"

O çağrıyı izlediğimde bayramdan bir gün önce atılmanın verdiği hüzünle birlikte 1 Kasım sürecinden sonra vermiş olduğumuz mücadele aklıma geldi. 2015 1 Kasım seçimlerinden sonra sayın Devlet Bahçeli öyle bir saldırıya maruz kaldı ki yalnızlığıma çakalların güldüğü dönem yaşadık. Gemiyi terk eden terk edene oldu. Terk edenler çok ağır ithamlarda bulundu. Çok ağır sözler söyledi. Çok ağır yazılar yazdı. Milliyetçi Hareket Partisi'ne karşı büyük kumpaslar kuruldu. Sayın Bahçeli'yi koltuğundan indirmek için hastanede yattığı günlerde dahi acımasız sözler edildi. Sayın Akşener de dahil olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi'ni ele geçirmek isteyenler bir ve beraber oldu Sayın Bahçeli'ye karşı ortak bir birliktelik kuruldu. Böylesi bir dönemde ben arkadaşlarımla birlikte ki sayıları çok fazla değil, sayın genel başkanın yanında ölümüne durduk, ölümüne kavga ettik. Hakaretler yedik, hakaretler ettik.

Yazılar yazıldı iftiralar atıldı. Neler söylendi neler. Ve o çağrıyı duyunca ister istemez aklıma 19 Haziran kongresi geldi.

"Ben iptal falan ettirmedim, ben iptal edilmesi için MHP'yi mahkemeye verdim"

"Kongreyi ben iptal ettirdim sözü var, ben iptal falan ettirmedim. Ben iptal edilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi'ni mahkemeye verdim şikayet ettim. Sosyal medyada bakıyorum dün akşamdan beri İyi Parti'liler mutluluk rüzgarı içerisindeler. "Cemal Enginyurt itirafçı mı oldu? Cemal Enginyurt doğruları söyledi" Ben kongre haksızdı, kongre yanlış bir zemine oturtulmuştu, kongre bir hak gaspıydı diye mahkemeye başvurdum. Ben dedim ki mahkemeye 19 Haziran'da kimse cesaret edemezken yine ben ve üç beş arkadaşımızla beraber sayın Bahçeli'nin yanında dik durduk ve mahkemeye başvurarak dedim ki kayyum atayan irade, MHP de kongre yapsın diyen mahkeme kararı bir maddenin değiştirilmesiyle ilgili kongre kararı almıştır.

 

Nedir? "Tüzük değişikliği yapılması için kongre yapılmalıdır" dedi. Ama Meral Akşener ve arkadaşları toplandı, 765 kişi de oy verdi, kongre yaptı kazandı. Güya 13 maddeyi değiştirdiler dedim. Genel başkanlık da dahil 13 maddeyi değiştirdiler. Bu hukuksuzdur, bu yanlıştır. Bu yanlışı nitekim o gün televizyon ekranlarında 19 Haziran 'da Koray Aydın, Sait Gönen, Sinan Oğan televizyonlara bağlandıklarında kongre salonundan itiraf etmişlerdir dedim. Demişlerdir ki bu kongrede 13 madde değiştirmek yanlış olmuştur.

 

Biz tüzüğü değiştirmek üzere toplandık ama kongrede 13 maddeyi değiştirdik demişlerdir. Dolayısıyla bu hukuksuzdur dedim. Ben de bir delege olarak katılmadığım bu kongre ile gidemediğim bu kongre ile Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki bu 13 madde değişikliğinin iptal edilmesini istiyorum diye mahkemeye başvurdum. Yüce Türk adaleti de benim başvurum üzerine bunu kabul etti. Dedi ki doğrudur bir madde değiştirmek üzerine toplanılmıştır. Ama 13 madde değiştirilmiştir. Bu kongre kararına uygun bir davranış değildir dedi. "

"Beni bir günde attınız da Akşener'i niye çağırdınız"

"Dolayısıyla ben şuna üzüldüm şimdi ben bunları yaparken, ben bu mücadeleyi verirken, ben Türkiye'de ayrılan arkadaşlarımla kavga verirken çoğu benim hapishane arkadaşım, küçüklük arkadaşım. Beraber mücadele ettiğim insanlarla kavga ederken beni bayramdan önce atıp da sayın Akşener'i ve arkadaşlarını partiye çağırmak beni üzdü dedim. Şimdi birileri çıkıp diyor "sen bundan pişmanlık duyuyor musun, kongreyi nasıl gaspettiğini anlat"

Kongrenin gaspı falan yoktur hukuksuzluk yoktur. İYİ Partililer yalandan sevinme gösterisi yapmasınlar. Ben hiç kimseye göz kırpmıyorum. Türk milliyetçisiyim, ülkücüyüm, Türkçüyüm. Ben sayın Devlet Bahçeli'ye abi demiş bir insanım. Ölene kadar da abim kalacak demiş bir insanım. Sayın Devlet Bahçeli beni partiden atmış olsa bile sayın Devlet Bahçeli benim abimdir, büyüğümdür, sevdiğim bir insandır. Ama ben sayın Devlet Bahçeli'nin de beni sevdiğini biliyorum. Benim onu sevdiğim gibi o da beni sever ama çevresindeki bir grup beni tehlike olarak gördü, benden rahatsız ve sayın Genel Başkan'a beni cumhur ittifakına zarar veriyor diyerek sürekli gittiler kötülediler söylediler anlattılar sayın Genel Başkan da beni 4-5 defa uyardığı için en son dedi ki yeter artık Cemal uyarıları dinlemiyor atın artık demiştir diye düşünüyorum."

 

"MHP'de işgal girişimi var"

"MHP'ye işgal girişimi var. Haksız yere MHP'yi ele geçirmek için haksız bir oyun var. 13 tane madde değiştirilerek MHP Genel Başkanı'nı yok etme eylemiydi.

Kongrede sonuçta bunlar kazanmış olmuyor mu 765 oyla, 13 maddeyi değiştirmiş olmuyorlar mı? Ve kazandık diye zafer çığlıkları atmadılar mı? MHP'yi artık elimize geçirdik demediler mi? Dolayısıyla ben de diyorum ki sayısal olarak baktığımızda kazanılmış bir kongre değil mi? Biz mahkemeye vermesek ve Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri de bizi haklı bulmasa sayın Akşener ve ekibi MHP'yi ele geçirip alacaklardı. Kongre karar vermişti."

"Cemal Enginyurt darıldı: Beni ihraç ettiniz, Fetö'cü dediğinizi çağırıyorsunuz!" haberi, 06 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 06 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cemal Enginyurt darıldı: Beni ihraç ettiniz, Fetö'cü dediğinizi çağırıyorsunuz! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemal Enginyurt darıldı: Beni ihraç ettiniz, Fetö'cü dediğinizi çağırıyorsunuz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri