Cemal Enginyurt’tan Şok Açıklamalar: 'Gözaltılar artacak, halkın gündemi değiştirilmeli

Cemal Enginyurt’tan Şok Açıklamalar: 'Gözaltılar artacak, halkın gündemi değiştirilmeli

İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Halk TV canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Gözaltı kararları hakkında önemli açıklamalar yaparak, mevcut durumu eleştirdi.

İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Halk TV canlı yayınına katılarak, son dönemde artan gözaltı kararları ve tutuklamalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Enginyurt, programda gözaltına alınan gazetecilere yönelik geçmiş olsun dileklerini ileterek, mücadelenin şiddetlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"MÜZAKERE DEĞİL, MÜCADELE OLMALI"

Enginyurt, seçimlerden sonra yaptığı açıklamada "müzakere olmamalı, mücadele olmalı" sözlerine atıfta bulunarak, Türkiye'deki siyasi sürecin derinleşen bir mücadeleye odaklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, muhalefete yönelik bir çağrıda bulunarak, "hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz" ifadesini kullandı. Bu sözlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı iyi tanıyan bir siyasetçi olarak söylediklerini ifade eden Enginyurt, "Ben sokağı biliyorum, memleketi biliyorum. Mücadelenin artırılarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"SİYASETÇİLER OLARAK BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ"

Muhalefetin birleşerek daha güçlü bir şekilde hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Enginyurt, siyasetteki bölünmenin halkın çıkarlarına zarar verdiğini belirtti. "Siyasetçiler olarak birlikte hareket etmemiz gerekir." diyen Enginyurt, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılara dikkat çekti.

"GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR DEVAM EDECEK"

Son dönemde artan gözaltı ve tutuklama kararlarının devam edeceğini belirten Enginyurt, "Devam edecek, bugün bir kızımız Samsun'da telefon faturasını ödeyemediği için hapse girdi. Sefalet artıyor." diyerek halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Enginyurt, hükümetin halkın gerçek gündeminden uzaklaştığını savundu. "Suriye dedi tutmadı, Emevi Camii dedi olmadı, İmralı dedi orada da bir şey çıkmadı. Halkın gündemini değiştirmesi gerekiyor, milletvekillerini meşgul ediyor." şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN'IN KEMİK TABANINI YENİDEN KAZANMA ÇABASI"

Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybettiği kemik tabanını yeniden kazanmaya çalıştığını ve bu süreçte politikalarını daha sertleştirdiğini ifade etti.

 

"Cemal Enginyurt’tan Şok Açıklamalar: 'Gözaltılar artacak, halkın gündemi değiştirilmeli" haberi, 29 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cemal Enginyurt’tan Şok Açıklamalar: 'Gözaltılar artacak, halkın gündemi değiştirilmeli haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemal Enginyurt’tan Şok Açıklamalar: 'Gözaltılar artacak, halkın gündemi değiştirilmeli 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:39 Fenerbahçe Beko-Galatasaray Maçı Çıkan Olaylar Nedeniyle Yarıda Kaldı!
  2. 22:38 Mikonos Adası'nda Deniz Çekilmesi Endişelere Yol Açtı!
  3. 22:35 O tarihte gözünüz gökyüzünde olsun! Dev göktaşı 9 ülkeyi tehdit ediyor, Türkiye’ye alarm!
  4. 22:34 Instagram'da Yorumlar İçin Devrim: Yeni Beğenmeme Butonu Test Ediliyor
  5. 22:30 Devre Mülk Vaadiyle 20 Milyon TL Dolandırdılar, 2 Kişi Tutuklandı
  6. 22:24 TOGG’un Yeni Sedanı T10F Test Sürüşünde Görüntülendi!
  7. 22:21 AKP Milletvekili Yurdunuseven ve Danışmanı Trafik Kazası Geçirdi
  8. 22:16 Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun'a Tazminat Ödeyecek!
  9. 22:15 Fiat Egea’ya Dişli Rakip! Toyota’dan 300 Bin TL’ye Varan Dev İndirim!
  10. 22:05 Milli Takımda Kriz: Fenerbahçe’nin Protestosu Gündeme Damga Vurdu
  11. 22:01 CHP’de ‘Şaibeli Kurultay’ Soruşturması: Delegeden Şok İtiraf: Para Teklif Edildi!
  12. 21:56 Stent Skandalı Türkiye’yi Sarstı: 50 Bin TL’lik Stent Gereksiz Çıktı!
  13. 21:37 Kılıçdaroğlu'ndan Sert Eleştiri: “Helal Emek ve Temiz Sermaye Güvende Değil!
  14. 21:34 Erdoğan Sinyali Verdi: Kabine Değişikliği Kapıda!
  15. 21:29 Adana Demirspor Olayı Sonrası TFF'den Tarihi Ceza Kararı!
  16. 18:20 İstanbul'un nüfusu 15 milyon 138 bin 796'ya ulaştı: İşte en çok göç alınan iller
  17. 18:15 Dervişoğlu’ndan iktidara sert eleştiri: “Abdülhamid'in istibdat dönemi bile daha özgürdü”
  18. 17:16 Fatih Altaylı: “TÜSİAD Başkanı Konuşamaz, Diyanet İşleri Başkanı Konuşabilir!
  19. 17:14 Aydın'da Galatasaray Taraftarları Yeni Dernek Binasına Kavuştu
  20. 17:00 Londra'da Türk Konsolosluğu önünde Kur’an-ı Kerim yakma girişimi engellendi