Cemal Kaşıkçı duruşmasının ardından basın açıklaması

Cemal Kaşıkçı duruşmasının ardından basın açıklaması

Cemal Kaşıkçı duruşmasının ardından basın aç... Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin görülen duruşmanın ardından basın açıklaması yapan tanık Ayman Nour, Suudi Arabistan'ın yasama sisteminde şeffaf davranmadığını belirterek, yargılamanın Türkiye'de yapılmasından memnun olduğunu söyledi.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Ayman Mısır eski Cumhurbaşkanı adayı Ayman Nour, hukukçu olarak bu davanın tamamen Türkiye'de icra edilmesi gerektiğine inandığını belirterek "Bağımsız yargıdan bahsedilecekse bunun Türkiye'de varlığını görüyoruz ve dolayısıyla bu mahkemenin adil bir şekilde yargılanması isteniyorsa mutlaka Türk topraklarında yapılması gerekiyor. Siyasal yapı ile yasal yapı arasında anayasal ve yargılama yasama sistemi arasında bu dava noktasında herhangi bir bağlantı yoktur. Özellikle onu belirtmek isterim. Ayrıca mahkemede bulunmaktan sonra derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Burada gözlemlediğimiz kadarıyla son derece dakik bir şekilde bütün detaylarıyla dava yürütülmektedir ve gördüğüm kadarıyla olumlu sonuçlar olacak" dedi.

"SUUDİ ARABİSTAN ŞEFFAF DAVRANMIYOR"

Mahkemede bulunmaktan son derece mutlu olduğunu da dile getiren Nour, "Maalesef Suudi Arabistan siyasetinde ve yasama sisteminde şeffaf bir şekilde davranmıyor. Suudi Arabistan'ın yaptığı yargılamada olumlu elle tutulur bir şey görmedik. Orada adaletten ziyade zulmün daha çok ağır bastığını gördük. Dünya değişiyor bence gördüğüm bu değişkenlik içerisinde Kaşıkçı davası ön plana çıkacak. Bütün dünya Türkiye'nin bu haklı davasında Türkiye'yi yalnız bıraktıklarına üzülecek. Dünya ve insanların bu davaya sahip çıkmadığı bir ortamda Türkiye'nin bunu göğüslediğini ve Türkiye'nin bu davayı adil bir şekilde yürüttüğünü görülecek" şeklinde konuştu.

Nour, davaya katılmaması için tehdit edildiğini de öne sürdü. Nour, "Muhammed Bin Selman'a ait bir şirket aracılığıyla benim sahip olduğum televizyon kanalının adını, logosunu çalarak 6 yıldır Türkiye de faaliyet gösteren bir kanalımın aynısı çalarak Türkiye'de bir şirket vasıtasıyla yayın yapmaya başladılar. Bu açık bir şekilde Suudi Arabistan'ın yaptığı kötü davranışı uygulamayı bizzat şahit olarak ben gördüm." ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da basın açıklamasında "Türkiye'de bu mahkeme hiç kimsenin peşin peşin aleyhine olmak üzere kurgulanmış bir mahkeme yoktur. Sanıklar tarafından kendilerine avukat tutulmadığı halde Türkiye'de yasaları gereği kendilerine avukat tayin edilmiştir. Bu avukatlar onların hukukunu da savunmaktadır. Kendileri kendi haklarını savunma ihtiyacı hissetmeseler de yasalar gereği Türkiye mahkemeleri kendilerine bir avukat tayin etmiştir" diye konuştu.

 

"Cemal Kaşıkçı duruşmasının ardından basın açıklaması" haberi, 24 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 24 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cemal Kaşıkçı duruşmasının ardından basın açıklaması haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemal Kaşıkçı duruşmasının ardından basın açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:13 İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!
  2. 22:10 2 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  3. 22:07 Hatay'da deprem! Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
  4. 22:07 Ağız içinde yarası olan hemen bu tohumları çiğnesin: Ağız içi yaralarını anında iyileştiriyor!
  5. 22:05 Çeyrek bardağı dahi damarlardaki kötü kolesterolü silip atıyor!
  6. 22:03 Sapsarı olmuş dişleri bembeyaz yapıyor: Tek malzemeyle anında beyazlık mümkün!
  7. 21:57 Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
  8. 21:51 Elektronik devi iflas etti, 3000'e yakın mağazası kapanıyor!
  9. 21:50 642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
  10. 21:47 Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
  11. 21:46 Milyonlarca emekliye kötü haber geldi!: Temmuz ayında düşük zam alınacak!
  12. 21:46 O kişilerin WhatsApp hesabına kısıtlama geliyor: Bunları yaparken on kez düşünün!
  13. 21:44 Prof. Dr. Emre Alkin dövizi serbest bırakın diye seslenerek kur uyarısı yaptı!
  14. 21:44 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 2 Mayıs puan durumu!
  15. 21:41 O marka gıda ürünleri marketlerden çekiliyor! Salmonella bulundu, bağırsak sistemini etkiliyor!
  16. 21:41 İç mekandaki beyaz renk hakkında bilmeniz gerekenler!
  17. 21:40 Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!
  18. 21:40 Galatasaray, Sivasspor maçı için hazırlıklara devam etti
  19. 21:38 Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
  20. 21:35 Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Gündem Haberleri