Cemil Çiçek: İsrail için 9 kez düşünüp bir adım atmalıyız

Cemil Çiçek: İsrail için 9 kez düşünüp bir adım atmalıyız

Cemil Çiçek: İsrail için 9 kez düşünüp bir a... Çünkü bu işin bilinmeyeni çok. Başkalarının söylediğine bakmadan ülkemizi, menfaatimizi koruyup kollamamız lazım.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin izlemesi gereken politika mevzusunda, “Soğukkanlı hareket edilmesi gerektiğini” belirterek, “O fanatiklerin, grupların etkisinde kalınmadan son derece soğukkanlı olmalı. Atacağı her adımı 9 defa düşünüp ona göre atmalı. Çünkü bu işin bilinmeyeni çok. Başkalarının söylediğine bakmadan ülkemizi, menfaatimizi koruyup kollamamız lazım” diyerek uyardı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Çiçek, “Türkiye'nin sağlıklı bir politika yürütmesi Amerika ile İsrail'le olan ilişkilerine bağlı” dedi. Çiçek, “Amerika'nın Ortadoğu'da iki hedefi var: 1-İsrail'in güvenliği, 2- Petrol. Dolayısıyla İsrail'le ilişkiler normalleşmeden, iyi tutulmadan Amerika'da politikayı düzgün götürmenin zor olduğu geçmiş tecrübelerle belli. Çünkü biz Rum ve Ermeni lobisini, Yahudi lobisiyle Musevi lobisiyle dengeliyoruz. Kendi ağızlarından Amerika'nın, İsrail ile böyle bir ilişkisi var” diye konuştu.

“Şu an izlenen politikanın doğru olduğu kanaatindeyim”

Türkiye’nin izlemesi gereken politika mevzusunda, “Soğukkanlı hareket edilmesi gerektiğini” belirten Çiçek, söyle devam etti:

“O fanatiklerin, grupların etkisinde kalınmadan son derece soğukkanlı olmalı. Atacağı her adımı 9 defa düşünüp ona göre atmalı. Çünkü bu işin bilinmeyeni çok. Başkalarının söylediğine bakmadan ülkemizi, menfaatimizi koruyup kollamamız lazım. Bir daha tekrarlıyorum, soğukkanlı olmalıyız, 9 defa düşünüp bir defa adım atmalıyız. Şu an izlenen politikanın doğru olduğu kanaatindeyim. Genelde de bir iki şeyin haricinde bir kısım siyasi partilerin vesairelerin kanaati o yönde. Bende öyle düşünüyorum.”

“Gücümüzün sınırlarını iyi bilip ona göre son derece tedbirli olmalı”

İsrail– Filistin meselesi konuşulurken bunun iç politika malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini anlatan Çiçek, “Okuduğum strateji kitaplarında şu şekilde bir cümle var: ‘Orta büyüklükteki bir ülke, kendi gücünün sınırlarını zorlarsa başına çok iş açar.' Bizim kendi gücümüzü bilmemiz lazım. Problemlerimizi bilmemiz lazım. Bizim tek problemimiz yok. Karabağ, Bosna- Hersek, Kosova, Ukrayna- Rusya problemi vs problemlerimiz var. Gücümüzün sınırlarını iyi bilip ona göre son derece tedbirli olmalı, 9 düşünüp ondan sonra bir adım atmak gerekiyor. Bu tür bir meselede hükümet yıpratılır. Hükümetin yanlışları söylenir falan filan fakat bu meselede tribünlere oynayan bir söylem bizim işimizi sıkıntıya sokar" diye ifade etti.

"Cemil Çiçek: İsrail için 9 kez düşünüp bir adım atmalıyız" haberi, 13 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cemil Çiçek: İsrail için 9 kez düşünüp bir adım atmalıyız haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemil Çiçek: İsrail için 9 kez düşünüp bir adım atmalıyız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 20:58 Bir çay kaşığı tüketmek kabızlığı önlüyormuş!
  2. 20:56 AB Desteğiyle Türkiye Denizcilik Sektöründe Yeşil Dönüşüm Hız Kazanıyor
  3. 20:55 Sıfır diye satılan çamaşır makinesi kullanılmış çıktı
  4. 20:54 İstihbaratta yapay zeka dönemi başlıyor!
  5. 20:52 Çevreci yakıt düzenlemesi 2025’te yürürlüğe girıyor!
  6. 20:52 Güney Kore, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'u Öven Şarkıyı Yasakladı
  7. 20:50 İşte uçakta yememeniz gerekenler!
  8. 20:48 Kahve severlere dikkat: Aç karnına içilen kahvenin riskleri!
  9. 20:44 Michy Batshuayi'nin Son Derbi Performansı: Fenerbahçe'de Geleceği Belirsiz!
  10. 20:40 Arne Slot, Liverpool'un Yeni Teknik Direktörü Olarak Atandı
  11. 20:38 Kim Jong-un'dan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Vefatı İçin Taziye Mesajı
  12. 20:34 Kolombiya'da Polise Yönelik Bombalı Saldırı: 2 Polis Yaralı!
  13. 20:27 İsrail Güçlerinin Cenin Baskınında Beş Filistinli Hayatını Kaybetti
  14. 20:20 İsrail Ordusu, Hizbullah Komutanını Hedef Aldı: Çatışmalarda Yeni Gelişmeler
  15. 20:06 FDIC Başkanı Gruenberg, Taciz İddialarıyla İstifa Baskısı Altında
  16. 20:03 Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: İncelemeler Sürüyor
  17. 19:52 Heyecan Dorukta: UEFA Avrupa Ligi Finali Yarın Dublin'de!
  18. 19:51 Japon Finans Devleri Rekor Kârla Parlıyor: Toplam Net Kar 3 Trilyon Yeni Aştı!
  19. 19:46 Infantino İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Kazasına Taziyede Bulundu
  20. 19:38 Gelibolu'da Çanakkale Savaşı Batıkları Alex Dawson Tarafından Görüntülendi
Politika Haberleri