Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığından poliklinik hizmetlerine ilişkin açıklama:

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığından poliklinik hizmetlerine ilişkin açıklama:

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığından polik... Dekanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dekanlık olarak üniversite rektörlüğünden betonarme binaların deprem riski yönünden incelenmesini talep edildiği belirtildi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, geçen 4 günlük süre içerisinde polikliniklerle ilgili yeniden düzenleme yapılarak, 7 Mart'tan itibaren tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin Cerrahpaşa Yerleşkesi içindeki deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceğini duyurdu.

Üniversitenin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda yatan hasta servisleri, ameliyathaneler, radyoloji ünitesi ve ayaktan hasta poliklinikleri bulunan ve güçlendirilen monoblok binası da dahil olmak üzere bazı betonarme binaların son deprem yönetmeliği temelinde emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip olmadığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, bu kapsamda öğrencilerin, çalışanların ve hastaların emniyeti açısından güvenli olmadığı belirlenen binalarda eğitim ve sağlık hizmetlerinin acil bir şekilde durdurulması kararının alındığı aktarıldı.

"Mevcut yerleşkede 2 yüzyıldır eğitim ve sağlık hizmeti veren Cerrahpaşa ile ilgili bu gelişme öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi, mezunlarımızı, çalışanlarımızı ve hastalarımızı derinden yaralamış olmakla birlikte yönetimimiz tarafından alınan bu kararın vicdani ve hukuki bir sorumluluğun gereği olduğunu hatırlatmak isteriz." ifadelerine yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Şimdi bize düşen, en yüksek puanla öğrenci kabul eden devlet tıp fakültesi konumundaki Cerrahpaşa'da öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması, ulusal ve uluslararası akreditasyonlarla uzmanlık eğitimi alan genç hekimlerin hak kaybına uğramaması, alanında dünya markası öğretim üyelerimizin çalışmalarına ara vermeden devam edebilmesi ve yüz binlerce hastamızın takip ve tedavilerinin aksamadan sağlanması konusunda hızlı ve etkin adımlar atarak, Cerrahpaşa ailesi ile toplumda oluşan haklı tedirginlik ve endişeyi ortadan kaldırmaktır. Bu doğrultuda, geçen 4 günlük süre içerisinde polikliniklerimizle ilgili yeniden düzenleme yapılarak 7 Mart 2023 tarihinden itibaren tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin Cerrahpaşa Yerleşkesi içindeki deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceğini kamuoyuna duyurmak isteriz."

Açıklamada, bu süreçten Acil Servis ve Çocuk Hastalıkları Bölümü'nün etkilenmediğine dikkati çekilerek, "Diğer bölümlerin hastaları da SMS ve diğer iletişim araçları aracılığı ile bilgilendirilmişlerdir. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, bakanlık yetkilileri ile birlikte 4 Mart 2023 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret ederek yerleşkemizde incelemelerde bulunmuş, ameliyathaneler, yatan hasta servisleri, yoğun bakım üniteleri, hemodiyaliz ve kemik iliği nakil ünitesi gibi nitelikli servislerimizin hizmet vermeye devam edeceği hastanenin belirlenmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılmıştır. Bakanlığımızın bu konudaki tasarrufunun belli olmasının ardından ivedi şekilde yatan hasta birimleri başta olmak üzere, tüm nitelikli hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğimizi belirtmek isteriz." değerlendirmesi yapıldı.

Geçici hastaneye ve sonrasında Cerrahpaşa Yerleşkesi'ndeki kalıcı binalara kavuşmayı umutla bekledikleri bu süreçte öğrencilere eğitim vermeye, polikliniklerde hastalara sağlık hizmeti sunmaya devam ettikleri, halihazırda gönüllü hekimlerin deprem bölgesinde sağlık hizmetlerine destek verdiği, öğrencilerin depremzedelerin yarasını sardığı bu dönemde Cerrahpaşa olarak her zaman olduğu gibi ülkeye katkı sağlamaları gereken zamanlardan geçtikleri bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce de tanık olduğumuz üzere bu süreçte siz değerli Cerrahpaşalı akademisyen, hekim, öğrenci, hemşire ve personelimizi kurumumuza olan inancınızı korumaya, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz. Geçici olarak taşınma ve kalıcı olarak yenilenme sürecimizin takipçisi olmak bizim, devlet büyüklerimizin, evlatları bu kurumda eğitim alan ailelerin, Cerrahpaşa'dan yolu geçmiş her hekimin ve Cerrahpaşa'da şifa bulmuş her hastanın önemli bir yükümlülüğüdür. Güçlü, temkinli ve birlikte kalabilmemiz dileklerimizle."

"Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığından poliklinik hizmetlerine ilişkin açıklama:" haberi, 05 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığından poliklinik hizmetlerine ilişkin açıklama: haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığından poliklinik hizmetlerine ilişkin açıklama: 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  2. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  3. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  4. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  5. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  6. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  7. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  8. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  9. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  10. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  11. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  12. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  13. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  14. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  15. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  16. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  17. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  18. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  19. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  20. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
Sağlık Haberleri