Cezaevinde Fidel Castro yasağı

Cezaevinde Fidel Castro yasağı

Cezaevinde Fidel Castro yasağı Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, buradan “engelleri aşarak'' gelebilen sınırlı sayıdaki mektupta şartların her geçen gün zorlaştığını belirtiliyor, “cezaevinin esir kampına benzetilmesi'' gibi gerekçelerle...

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, buradan “engelleri aşarak'' gelebilen sınırlı sayıdaki mektupta şartların her geçen gün zorlaştığını belirtiliyor, “cezaevinin esir kampına benzetilmesi'' gibi gerekçelerle mektuplara el konulduğu anlatılıyor.

Çeşitli kırtasiye ürünleri ve boncuk işlemeli süs eşyaya dahi izin verilmediğine dikkat çekilen mektuplarda anlatılan hak ihlalleri göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkan tablo ise “esir kampına'' benziyor.

Kocaeli F Tipi Cezaevinde kalırken, Aralık 2016’da 1600 kilometre uzaktaki Van F Tipi Cezaevi’ne sevk edilen Taner Korkmaz isimli siyasi hükümlü, burada yaşanan bir dizi hak ihlalini yazdı. Korkmaz mektubunda iletişim, sohbet, sağlık, kitap ve yayın haklarına ilişkin ihlalleri sıralayarak bunlarla ilgili infaz hâkimliği kararlarını da paylaştı. Korkmaz, gazetecilere hak ihlallerinin anlatıldığı mektupların cezaevi idaresince gönderilmediğini ifade ederek bu duruma “kurumun hedef gösterilmesi ve esir kampına benzetilmesi'' gibi gerekçeler gösterildiğini kaydetti.

ALICISI GÜÇLÜ DENİLEREK RADYOYA EL KONULDU

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde kalırken aldığı radyonun “alıcısı güçlü'' denilerek kendisine verilmediğini belirten Korkmaz, “İddia edildiği gibi büyük bir radyo değildir. Kaldı ki, Van Cezaevi’nin bulunduğu bölgede alıcısı güçlü olmayan bir radyonun çekmeyeceği de malumdur'' dedi.

Dışarıdan getirilen kitaplara da izin verilmediğini aktaran Korkmaz, posta yoluyla idarenin izin verdiği kitapların satın alınabildiğini kaydetti. Ailelerinin binlerce kilometre uzaklıktan geldiğini ifade eden Korkmaz, iki ayda bir gün olan açık görüşün 1 saatten 45 dakikaya indirildiğini söyledi. Hastalıkları nedeniyle dilekçe verdikten 2 hafta sonra suç duyurusunda bulunarak revire çıkabildiklerini yazan Korkmaz, Van’a sevk edilirlerken yanlarına eşya alınmasına izin verilmediğinden günlerce üzerlerinde kışlık eşya olmadan tutulduklarını ifade etti.

FİDEL CASTRO YASAĞI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yayımladığı genelgeyle artık fotoğraf çekilmenin de yasak olduğu cezaevinde, Kübalı efsanevi lider Fidel Castro’nun fotoğrafları da sakıncalı bulunuyor. Cezaevinde yasak olan diğer şeyler şöyle: “Kapüşonlu giysi, kulplu bardak, eldiven, çatal, metal tabak, yün çorap, kemer, puşi, keçeli kalem, atkı, el örmesi bileklik, boncuk işlemeli süs eşyası, tespih, kuru boya kalemleri, sıcak su torbası.''

"Cezaevinde Fidel Castro yasağı" haberi, 25 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cezaevinde Fidel Castro yasağı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cezaevinde Fidel Castro yasağı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  2. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  3. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  4. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  5. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  6. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  7. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  8. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  9. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  10. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  11. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  12. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  13. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  14. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  15. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  16. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  17. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  18. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  19. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  20. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
Gündem Haberleri